50 milyon lira dolandıran 29 şüpheli adliyeye sevk edildi

Asayiş (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 12.01.2024 - 11:39, Güncelleme: 12.01.2024 - 11:39
 

50 milyon lira dolandıran 29 şüpheli adliyeye sevk edildi

50 milyon lira dolandıran 29 şüpheli adliyeye sevk edildi
Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)- ANTALYA merkezli 10 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, 11 kişiyi 50 milyon 440 bin lira dolandırdığı suçlamasıyla gözaltına alınan 29 şüpheli, adliyeye sevk edildi. Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik yürütülen çalışma kapsamında, Antalya merkezli olmak üzere Ankara, İstanbul, Kocaeli, Kayseri, Denizli, Diyarbakır, Isparta, Çorum ve Afyonkarahisar'da eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Suç örgütünün; geçmiş ticari faaliyetleri temiz olan, çek ödemelerinde sıkıntı bulunmayan atıl şirketleri tespit ederek bu şirketleri örgüt üyelerinin üzerine devraldığı, bu şirketler üzerinde kendi aralarında göstermelik para trafiği ve çek ödemesi oluşturarak şirketlerin findeks puanlarını yükselttiği, bu şirketler üzerinden bankalara başvurarak çok miktarda çek karnesi aldığı, müştekilerden yüksek meblağlarda vadeli çek karşılığı aldıkları malları depolarında sakladığı, ödeme tarihleri gelmeden önce çek karşılığı müştekilerden aldıkları malları başka depolara aktararak mal kaçırdıkları, şirketlerin ofislerini ve depolarını kapatarak ve şirketleri üçüncü şahıslara devrettikten sonra izlerini kaybettirdikleri, müştekilerin çeklerin ödenmemesi üzerine şirket ofislerine ve depolarına gittiği ancak muhatap bulamadığı, suç örgütünün bu şekilde 'nitelikli dolandırıcılık' sonucu ele geçirdikleri malları farklı illere aktararak, el altından nakde çevirip haksız menfaat temin ettikleri tespit edildi. DEPOLARDAKİ 10 MİLYON LİRALIK MALLARA EL KONDU Suç örgütü üyelerince 11 müştekiye yönelik işlenen 11 eylem deşifre edildi. Örgütün bu şekilde kendi kontrolünde bulunan 5 şirket üzerinden toplam 50 milyon 440 bin lira dolandırıcılık yaptığı tespit edildi. 10 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, 32 şüpheli yakalandı. Yapılan aramalarda, şüphelilere ait 3 depo içerisinde piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan müştekilere ait mallara el konuldu. İkametlerde ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, sahte çekler ve çek asılları ile çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Emniyet müdürlüğünde işlemleri tamamlanan 32 şüpheliden 29'u adliyeye sevk edildi. FOTOĞRAFLI
50 milyon lira dolandıran 29 şüpheli adliyeye sevk edildi

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)- ANTALYA merkezli 10 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, 11 kişiyi 50 milyon 440 bin lira dolandırdığı suçlamasıyla gözaltına alınan 29 şüpheli, adliyeye sevk edildi.
Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik yürütülen çalışma kapsamında, Antalya merkezli olmak üzere Ankara, İstanbul, Kocaeli, Kayseri, Denizli, Diyarbakır, Isparta, Çorum ve Afyonkarahisar'da eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Suç örgütünün; geçmiş ticari faaliyetleri temiz olan, çek ödemelerinde sıkıntı bulunmayan atıl şirketleri tespit ederek bu şirketleri örgüt üyelerinin üzerine devraldığı, bu şirketler üzerinde kendi aralarında göstermelik para trafiği ve çek ödemesi oluşturarak şirketlerin findeks puanlarını yükselttiği, bu şirketler üzerinden bankalara başvurarak çok miktarda çek karnesi aldığı, müştekilerden yüksek meblağlarda vadeli çek karşılığı aldıkları malları depolarında sakladığı, ödeme tarihleri gelmeden önce çek karşılığı müştekilerden aldıkları malları başka depolara aktararak mal kaçırdıkları, şirketlerin ofislerini ve depolarını kapatarak ve şirketleri üçüncü şahıslara devrettikten sonra izlerini kaybettirdikleri, müştekilerin çeklerin ödenmemesi üzerine şirket ofislerine ve depolarına gittiği ancak muhatap bulamadığı, suç örgütünün bu şekilde 'nitelikli dolandırıcılık' sonucu ele geçirdikleri malları farklı illere aktararak, el altından nakde çevirip haksız menfaat temin ettikleri tespit edildi.
DEPOLARDAKİ 10 MİLYON LİRALIK MALLARA EL KONDU
Suç örgütü üyelerince 11 müştekiye yönelik işlenen 11 eylem deşifre edildi. Örgütün bu şekilde kendi kontrolünde bulunan 5 şirket üzerinden toplam 50 milyon 440 bin lira dolandırıcılık yaptığı tespit edildi. 10 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, 32 şüpheli yakalandı. Yapılan aramalarda, şüphelilere ait 3 depo içerisinde piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan müştekilere ait mallara el konuldu. İkametlerde ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, sahte çekler ve çek asılları ile çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Emniyet müdürlüğünde işlemleri tamamlanan 32 şüpheliden 29'u adliyeye sevk edildi.

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.