Kumluca Domates İhtisas Fuarı açıldı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 12.01.2024 - 16:05, Güncelleme: 12.01.2024 - 16:05
 

Kumluca Domates İhtisas Fuarı açıldı

Kumluca Domates İhtisas Fuarı açıldı
  Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA)- ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde bu yıl 9'uncusu düzenlenen Domates İhtisas Fuarı törenle açıldı. Kumluca Sebze ve Meyve Toptancı Hali'nde 3 gün sürecek Domates İhtisas Fuarı'nın açılışına Kumluca Kaymakamı Tekin Erdemir, Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, mahalle muhtarları, fuarda stant açan firma temsilcileri ve çiftçiler katıldı. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunması sonrası Kuran tilaveti sunuldu ve açılış duası edildi. Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce, hal içindeki trafik sorununu dile getirirken, "Finike'nin bir portakalı varsa Kumluca'nın da domatesi var. Tadı aroması çok güzel olan domatesimize sahip çıkmalıyız" dedi. Kumluca Ticaret Borsası Başkanı Fatih Durdaş, "Bu fuarda tarım alanındaki gelişmeler paylaşılıyor. Bu fuar Türkiye'nin ilk gıda ihtisas fuarıdır. Türkiye'nin kalkınmasında en önemli etken tarımdır. İklim değişikliği tarımsal üretimde sıkıntılara yol açmaktadır. Bunun için hem çiftçilerimiz hem de yetkililerin gerekli tedbirleri almaları gerekmektedir. Tüm tarımsal çalışmalar iklim değişikliği göz önünde bulundurularak yapılmalıdır" diye konuştu.  Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Özen, "2023 yılında Kumluca, Finike, Demre ve Kaş ilçelerimizdeki toptancı hallerinden 10 bin ihracat tırı çıktı. Bu sonuçla 200 bin dolar gelir elde edildi. 2024 yılında 15 bin tır hedefliyoruz. 300 bin dolar da gelir hedefliyoruz. Bu yüzden bu fuarlarımızı önemsiyoruz. Yerel seçimler öncesi adaylarımızdan daha modern ve düzenli bir fuarı alanı yapmaları için şimdiden söz istiyorum" dedi.  Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, "Kumluca'nın geleceğine yönelik bir adım daha atıyoruz. Kumluca'yı tüm uluslararası fuarlarda temsil edilecek bir seviyeye getirmeyi hedefliyoruz. Bunu tüm halkımız, tüm siyasi parti sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin katılımıyla yapmak istiyoruz" diye konuştu.  Kumluca Kaymakamı Tekin Eldemir, "Durmadan üretiyorsunuz, durmadan gece- gündüz, çoluk- çocuk mücadele ediyorsunuz. Gerçekten hakkınız ödenmez. Kapalı sulama suyu sisteminin çalışmalarına başladık. Göletlerimiz ve kapalı devre sulama sistemi çalışmaları bitince inşallah rahata kavuşacağız" dedi.  Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi. Protokol üyeleri tarafından fuar alanındaki stantlar gezildi. (DHA) FOTOĞRAFLI  
Kumluca Domates İhtisas Fuarı açıldı

 

Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA)- ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde bu yıl 9'uncusu düzenlenen Domates İhtisas Fuarı törenle açıldı.
Kumluca Sebze ve Meyve Toptancı Hali'nde 3 gün sürecek Domates İhtisas Fuarı'nın açılışına Kumluca Kaymakamı Tekin Erdemir, Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, mahalle muhtarları, fuarda stant açan firma temsilcileri ve çiftçiler katıldı. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunması sonrası Kuran tilaveti sunuldu ve açılış duası edildi.
Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce, hal içindeki trafik sorununu dile getirirken, "Finike'nin bir portakalı varsa Kumluca'nın da domatesi var. Tadı aroması çok güzel olan domatesimize sahip çıkmalıyız" dedi.
Kumluca Ticaret Borsası Başkanı Fatih Durdaş, "Bu fuarda tarım alanındaki gelişmeler paylaşılıyor. Bu fuar Türkiye'nin ilk gıda ihtisas fuarıdır. Türkiye'nin kalkınmasında en önemli etken tarımdır. İklim değişikliği tarımsal üretimde sıkıntılara yol açmaktadır. Bunun için hem çiftçilerimiz hem de yetkililerin gerekli tedbirleri almaları gerekmektedir. Tüm tarımsal çalışmalar iklim değişikliği göz önünde bulundurularak yapılmalıdır" diye konuştu. 
Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Özen, "2023 yılında Kumluca, Finike, Demre ve Kaş ilçelerimizdeki toptancı hallerinden 10 bin ihracat tırı çıktı. Bu sonuçla 200 bin dolar gelir elde edildi. 2024 yılında 15 bin tır hedefliyoruz. 300 bin dolar da gelir hedefliyoruz. Bu yüzden bu fuarlarımızı önemsiyoruz. Yerel seçimler öncesi adaylarımızdan daha modern ve düzenli bir fuarı alanı yapmaları için şimdiden söz istiyorum" dedi. 
Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, "Kumluca'nın geleceğine yönelik bir adım daha atıyoruz. Kumluca'yı tüm uluslararası fuarlarda temsil edilecek bir seviyeye getirmeyi hedefliyoruz. Bunu tüm halkımız, tüm siyasi parti sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin katılımıyla yapmak istiyoruz" diye konuştu. 
Kumluca Kaymakamı Tekin Eldemir, "Durmadan üretiyorsunuz, durmadan gece- gündüz, çoluk- çocuk mücadele ediyorsunuz. Gerçekten hakkınız ödenmez. Kapalı sulama suyu sisteminin çalışmalarına başladık. Göletlerimiz ve kapalı devre sulama sistemi çalışmaları bitince inşallah rahata kavuşacağız" dedi. 
Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi. Protokol üyeleri tarafından fuar alanındaki stantlar gezildi. (DHA)

FOTOĞRAFLI


 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.