MİT, PKK/KCK'lı teröristi etkisiz hale getirdi

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 14.01.2024 - 11:05, Güncelleme: 14.01.2024 - 11:05
 

MİT, PKK/KCK'lı teröristi etkisiz hale getirdi

MİT, PKK/KCK'lı teröristi etkisiz hale getirdi
ANKARA, (DHA)- MİLLİ İstihbarat Teşkilatı (MİT), Türkiye'ye yönelik istihbarat toplama ve keşif/gözetleme faaliyetlerinde kullanılmak üzere eğitilen PKK/KCK'lı Hasan Seburi'yi, Irak'ın Süleymaniye kentinde düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirdi. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, son dönemde Irak'ta kurduğu istihbarat ağı aracılığıyla Süleymaniye ve çevresinde çok sayıda teröristi listeden silen MİT, örgüte yeni katılan 'Redur Baz' kod adlı Hasan Seburi'yi takibe aldı. Irak Pencevin kırsalında faaliyet gösteren teröristin, istihbarat toplama ve keşif/gözetleme faaliyetlerinde kullanılmak üzere eğitildiği tespit edildi. Teröristin yeri saha ajanları tarafından belirlendikten sonra operasyon için düğmeye basıldı. Türkiye'ye yönelik istihbarat toplama, keşif/gözetleme faaliyetlerinde kullanılması planlanan terörist, MİT tarafından nokta operasyonla etkisiz hale getirildi. (DHA) FOTOĞRAFLI
MİT, PKK/KCK'lı teröristi etkisiz hale getirdi

ANKARA, (DHA)- MİLLİ İstihbarat Teşkilatı (MİT), Türkiye'ye yönelik istihbarat toplama ve keşif/gözetleme faaliyetlerinde kullanılmak üzere eğitilen PKK/KCK'lı Hasan Seburi'yi, Irak'ın Süleymaniye kentinde düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirdi.
Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, son dönemde Irak'ta kurduğu istihbarat ağı aracılığıyla Süleymaniye ve çevresinde çok sayıda teröristi listeden silen MİT, örgüte yeni katılan 'Redur Baz' kod adlı Hasan Seburi'yi takibe aldı. Irak Pencevin kırsalında faaliyet gösteren teröristin, istihbarat toplama ve keşif/gözetleme faaliyetlerinde kullanılmak üzere eğitildiği tespit edildi. Teröristin yeri saha ajanları tarafından belirlendikten sonra operasyon için düğmeye basıldı. Türkiye'ye yönelik istihbarat toplama, keşif/gözetleme faaliyetlerinde kullanılması planlanan terörist, MİT tarafından nokta operasyonla etkisiz hale getirildi. (DHA)
FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.