Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanlığına AYM üyesi Rıdvan Güleç seçildi

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 17.01.2024 - 08:50, Güncelleme: 17.01.2024 - 08:50
 

Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanlığına AYM üyesi Rıdvan Güleç seçildi

Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanlığına AYM üyesi Rıdvan Güleç seçildi
Samet ÖKSÜZ/ANKARA, (DHA)- UYUŞMAZLIK Mahkemesi Başkanlığına Anayasa Mahkemesi (AYM) üyelerinden Rıdvan Güleç’in seçilmesine ilişkin AYM kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanlığına ve Başkanvekilliğine Seçme Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, 6216 sayılı Anayasa Mahkemesinin Kuruluşu ve Yargılama Usulleri Hakkında Kanun'un 12'nci ve 2247 sayılı Uyuşmazlık Mahkemesinin Kuruluş ve İşleyişi Hakkında Kanun'un 4'üncü maddesi uyarınca 16 Ocak'ta seçim yapıldı. Yayımlanan karara göre, Anayasa Mahkemesi Üyesi Rıdvan Güleç, Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanlığına seçildi. Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanvekili ise Anayasa Mahkemesi Üyesi Kenan Yaşar oldu. (DHA)  
Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanlığına AYM üyesi Rıdvan Güleç seçildi

Samet ÖKSÜZ/ANKARA, (DHA)- UYUŞMAZLIK Mahkemesi Başkanlığına Anayasa Mahkemesi (AYM) üyelerinden Rıdvan Güleç’in seçilmesine ilişkin AYM kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.
Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanlığına ve Başkanvekilliğine Seçme Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, 6216 sayılı Anayasa Mahkemesinin Kuruluşu ve Yargılama Usulleri Hakkında Kanun'un 12'nci ve 2247 sayılı Uyuşmazlık Mahkemesinin Kuruluş ve İşleyişi Hakkında Kanun'un 4'üncü maddesi uyarınca 16 Ocak'ta seçim yapıldı. Yayımlanan karara göre, Anayasa Mahkemesi Üyesi Rıdvan Güleç, Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanlığına seçildi. Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanvekili ise Anayasa Mahkemesi Üyesi Kenan Yaşar oldu. (DHA)

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.