Derik’te 117 çiftçiye 85 bin zeytin ve badem fidanı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 24.12.2021 - 17:48, Güncelleme: 24.12.2021 - 17:48
 

Derik’te 117 çiftçiye 85 bin zeytin ve badem fidanı

Derik’te 117 çiftçiye 85 bin zeytin ve badem fidanı
Emrullah KARAKAŞ/DERİK (Mardin), (DHA) - MARDİN’in Derik İlçesinde 'Meyveciliğin Geliştirilmesi projesi' kapsamında 117 çiftçiye 85 bin zeytin ve badem fidanı dağıtıldı. Mardin Valisi ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili  Mahmut Demirtaş, Mardin İl Tarım ve Orman Müdürü Menduh Dinler, Derik Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Evren Çakır ile çiftçilerin katıldığı fidan dağıtım töreninde kırsal mahallelerdeki üreticileri 75 bini zeytin, 10 bin badem fidesi olmak üzere 85 bin fidan dağıtımı geçekleşti. 'YENİ İSTİHDAM ALANI AÇIYORUZ' Fidan dağıtım töreninde konuşan Vali Demirtaş, köyden kente göçü engellemeye, yeni istihdam alanları açmaya çalıştıklarını söyledi. Demirtaş, "Sadece buğday, arpa ve mısır ekerek bizim geçimimizi sağlamanın imkansız olduğunu düşünüyorum. Onun için bu engebelli arazilerde bu fidanları kullanarak refahı artıracağız. Böylelikle yeni istihdam alanları açıyoruz. 85 bin fidan dağıttık. Talep gelmesi durumunda bunu arttırabiliriz" dedi.   Çiftçilerden Savaş Alas, ”Tarım müdürlüğüne yaptığımız başvuru sonucunda badem fidanı aldık. Ekimini gerçekleştirdik, hem kendimizin, hemde ülke ekonomisine katkı sunmayı hedefliyoruz" diye konuştu.   FOTOĞRAFLI
Derik’te 117 çiftçiye 85 bin zeytin ve badem fidanı

Emrullah KARAKAŞ/DERİK (Mardin), (DHA) - MARDİN’in Derik İlçesinde 'Meyveciliğin Geliştirilmesi projesi' kapsamında 117 çiftçiye 85 bin zeytin ve badem fidanı dağıtıldı.

Mardin Valisi ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili  Mahmut Demirtaş, Mardin İl Tarım ve Orman Müdürü Menduh Dinler, Derik Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Evren Çakır ile çiftçilerin katıldığı fidan dağıtım töreninde kırsal mahallelerdeki üreticileri 75 bini zeytin, 10 bin badem fidesi olmak üzere 85 bin fidan dağıtımı geçekleşti.

'YENİ İSTİHDAM ALANI AÇIYORUZ'

Fidan dağıtım töreninde konuşan Vali Demirtaş, köyden kente göçü engellemeye, yeni istihdam alanları açmaya çalıştıklarını söyledi. Demirtaş, "Sadece buğday, arpa ve mısır ekerek bizim geçimimizi sağlamanın imkansız olduğunu düşünüyorum. Onun için bu engebelli arazilerde bu fidanları kullanarak refahı artıracağız. Böylelikle yeni istihdam alanları açıyoruz. 85 bin fidan dağıttık. Talep gelmesi durumunda bunu arttırabiliriz" dedi.  

Çiftçilerden Savaş Alas, ”Tarım müdürlüğüne yaptığımız başvuru sonucunda badem fidanı aldık. Ekimini gerçekleştirdik, hem kendimizin, hemde ülke ekonomisine katkı sunmayı hedefliyoruz" diye konuştu.
 

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.