Selçuk Bayraktar: İlk astronotumuz uzaya gidecek 

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 19.01.2024 - 07:51, Güncelleme: 19.01.2024 - 07:51
 

Selçuk Bayraktar: İlk astronotumuz uzaya gidecek 

Selçuk Bayraktar: İlk astronotumuz uzaya gidecek 
Hazal Mihrace GÖKSUN - Özenç KILIÇ/İSTANBUL, (DHA)-TÜRKİYE'de gözler, Türk astronot Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğuna çevrildi. Türkiye'nin ilk İHA ve SİHA'larını yapan Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Türkiye'nin ilk uzay misyonunun başlamasına dakikalar kala Taksim Meydanı'nda kurulan çadıra geldi. Bayraktar, "Ülkemizin milli uzay programı çerçevesinde kendi uydularımızı tasarlayıp uzaya fırlatmayı başardık. Bugünde ilk astronotumuz uzaya gidecek" dedi.  Türkiye'de gözler, Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) gönderilecek ilk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın yolculuğuna çevrildi. 14 gün boyuna Uluslararası Uzay İstasyonu'nda çeşitli bilim misyonlarını gerçekleştirecek olan Gezeravcı'nın fırlatma töreni için bir çok ilde platformlar kuruldu. Türkiye'nin ilk İHA ve SİHA'larını yapan Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar'da bu heyecana katılmak için Taksim Meydanı'nda kurulan çadıra geldi. Bayraktar, "Milli Teknoloji Vizyonuyla göklerde yürüttüğümüz adeta havacılıkta akamete uğramış serüvenimizin yeniden dirilişi olan insansız hava araçlarına verdiğimiz mücadele ve onun ötesinde de uzayda atılacak adımlar. Bir anlamda da bu serüvenin şahlanışının göstergesi. Bunlar tabi ülkemiz, Milli Uzay Programı çerçevesinde kendi uydularımızı tasarlayıp uzaya fırlatmayı başardı. Bugünde ilk astronotumuz uzaya gidecek. Tabii benim küçüklükten beri tutkum savaş uçağı pilotu olmaktı. O tutkumu, insansız hava araçlarımız ve hususi pilot lisansına sahip olmamla gerçekleştirmeye çalıştım. Uzay da onun bir ötesi. Bugün de yine havacılıkta ve uzayda tarihi bir olaya tanıklık etmek için burada, gençlerimizle birlikte Taksim Meydanı'nda tarihi anı izleyeceğiz. Dualarla geleceğe uzanan kapı gibi böylesine bir günde büyük bir coşkuyla kutlayacağız" diye konuştu.(DHA)
Selçuk Bayraktar: İlk astronotumuz uzaya gidecek 

Hazal Mihrace GÖKSUN - Özenç KILIÇ/İSTANBUL, (DHA)-TÜRKİYE'de gözler, Türk astronot Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğuna çevrildi. Türkiye'nin ilk İHA ve SİHA'larını yapan Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Türkiye'nin ilk uzay misyonunun başlamasına dakikalar kala Taksim Meydanı'nda kurulan çadıra geldi. Bayraktar, "Ülkemizin milli uzay programı çerçevesinde kendi uydularımızı tasarlayıp uzaya fırlatmayı başardık. Bugünde ilk astronotumuz uzaya gidecek" dedi. 

Türkiye'de gözler, Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) gönderilecek ilk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın yolculuğuna çevrildi. 14 gün boyuna Uluslararası Uzay İstasyonu'nda çeşitli bilim misyonlarını gerçekleştirecek olan Gezeravcı'nın fırlatma töreni için bir çok ilde platformlar kuruldu. Türkiye'nin ilk İHA ve SİHA'larını yapan Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar'da bu heyecana katılmak için Taksim Meydanı'nda kurulan çadıra geldi. Bayraktar, "Milli Teknoloji Vizyonuyla göklerde yürüttüğümüz adeta havacılıkta akamete uğramış serüvenimizin yeniden dirilişi olan insansız hava araçlarına verdiğimiz mücadele ve onun ötesinde de uzayda atılacak adımlar. Bir anlamda da bu serüvenin şahlanışının göstergesi. Bunlar tabi ülkemiz, Milli Uzay Programı çerçevesinde kendi uydularımızı tasarlayıp uzaya fırlatmayı başardı. Bugünde ilk astronotumuz uzaya gidecek. Tabii benim küçüklükten beri tutkum savaş uçağı pilotu olmaktı. O tutkumu, insansız hava araçlarımız ve hususi pilot lisansına sahip olmamla gerçekleştirmeye çalıştım. Uzay da onun bir ötesi. Bugün de yine havacılıkta ve uzayda tarihi bir olaya tanıklık etmek için burada, gençlerimizle birlikte Taksim Meydanı'nda tarihi anı izleyeceğiz. Dualarla geleceğe uzanan kapı gibi böylesine bir günde büyük bir coşkuyla kutlayacağız" diye konuştu.(DHA)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.