İngiltere’nin son teknoloji lazer silahı: Ejderha Ateşi

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 19.01.2024 - 15:32, Güncelleme: 19.01.2024 - 15:32
 

İngiltere’nin son teknoloji lazer silahı: Ejderha Ateşi

İngiltere’nin son teknoloji lazer silahı: Ejderha Ateşi
Beril SÖNMEZ, (DHA) – İngiltere Savunma Bakanlığı, ilk yüksek enerjili lazer silahının yapılan denemelerde hava hedefini vurduğunu duyurdu. Lazer yönlendirmeli enerji silahı (LDEW) sisteminin adının Ejderha Ateşi olduğunu ifade edildi. İngiltere Savunma Bakanlığı bugün yaptığı açıklamada “Yüksek maliyetli mühimmat bağımlılığını azaltırken İngiltere Silahlı Kuvvetlerini daha yüksek hedef isabetiyle güçlendirebilecek askeri lazer, bir sonraki dönüm noktasına ulaştı. Savunma Bakanlığı’nın Hebrides Poligonunda yapılan bir deneme sırasında, DragonFire (Ejderha Ateşi) lazer yönlendirmeli enerji silahı (LDEW) sistemi, İngiltere’nin hava hedeflerine karşı ilk yüksek enerjili lazer silahının ateşlemesini sağladı. DragonFire'ın menzili gizlidir ancak görüş hattında kullanılan bir silahtır ve görünür herhangi bir hedefe saldırabilir” ifadeleri yer aldı. 1 KİLOMETREDEN MADENİ PARAYI VURABİLİR Silahın uzun mesafelerdeki isabet hassasiyetinin, 1 poundluk madeni parayı 1 kilometre uzaktan vurmaya eş değer olduğu vurgulandı. İngiltere Savunma Bakanlığı lazerle yönlendirilen enerji silahlarının, hedeflere ışık hızında saldırabildiğini ve hedefi kesmek için yoğun bir ışık huzmesi kullanabildiğini, bunun da hedefte yapısal arıza tahribatı yapabildiğini veya savaş başlığının hedeflenmesi durumunda daha etkili sonuçlar alınabileceğini ifade etti. Ejderha Ateşi’nin özellikleriyle ilgili yapılan açıklamada “10 saniye boyunca ateşlemek, normal bir ısıtıcıyı yalnızca bir saat kullanmanın maliyetine eşdeğerdir. Dolayısıyla füzelerin halihazırda yerine getirdiği bazı görevlere uzun vadeli, düşük maliyetli bir alternatif olma potansiyeli var. Lazeri çalıştırmanın maliyeti genellikle atış başına 10 pounddan azdır” denildi.   FOTOĞRAFLI
İngiltere’nin son teknoloji lazer silahı: Ejderha Ateşi

Beril SÖNMEZ, (DHA) – İngiltere Savunma Bakanlığı, ilk yüksek enerjili lazer silahının yapılan denemelerde hava hedefini vurduğunu duyurdu. Lazer yönlendirmeli enerji silahı (LDEW) sisteminin adının Ejderha Ateşi olduğunu ifade edildi.
İngiltere Savunma Bakanlığı bugün yaptığı açıklamada “Yüksek maliyetli mühimmat bağımlılığını azaltırken İngiltere Silahlı Kuvvetlerini daha yüksek hedef isabetiyle güçlendirebilecek askeri lazer, bir sonraki dönüm noktasına ulaştı.
Savunma Bakanlığı’nın Hebrides Poligonunda yapılan bir deneme sırasında, DragonFire (Ejderha Ateşi) lazer yönlendirmeli enerji silahı (LDEW) sistemi, İngiltere’nin hava hedeflerine karşı ilk yüksek enerjili lazer silahının ateşlemesini sağladı. DragonFire'ın menzili gizlidir ancak görüş hattında kullanılan bir silahtır ve görünür herhangi bir hedefe saldırabilir” ifadeleri yer aldı.
1 KİLOMETREDEN MADENİ PARAYI VURABİLİR
Silahın uzun mesafelerdeki isabet hassasiyetinin, 1 poundluk madeni parayı 1 kilometre uzaktan vurmaya eş değer olduğu vurgulandı. İngiltere Savunma Bakanlığı lazerle yönlendirilen enerji silahlarının, hedeflere ışık hızında saldırabildiğini ve hedefi kesmek için yoğun bir ışık huzmesi kullanabildiğini, bunun da hedefte yapısal arıza tahribatı yapabildiğini veya savaş başlığının hedeflenmesi durumunda daha etkili sonuçlar alınabileceğini ifade etti.
Ejderha Ateşi’nin özellikleriyle ilgili yapılan açıklamada “10 saniye boyunca ateşlemek, normal bir ısıtıcıyı yalnızca bir saat kullanmanın maliyetine eşdeğerdir. Dolayısıyla füzelerin halihazırda yerine getirdiği bazı görevlere uzun vadeli, düşük maliyetli bir alternatif olma potansiyeli var. Lazeri çalıştırmanın maliyeti genellikle atış başına 10 pounddan azdır” denildi.

 

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.