Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Küba Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mesa ve Uganda Başbakanı Nabbanja ile görüştü

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 19.01.2024 - 22:49, Güncelleme: 19.01.2024 - 22:49
 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Küba Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mesa ve Uganda Başbakanı Nabbanja ile görüştü

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Küba Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mesa ve Uganda Başbakanı Nabbanja ile görüştü
Taha AYHAN/ ANKARA, (DHA)- CUMHURBAŞKANI Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Uganda'da Küba Cumhurbaşkanı Yardımcısı Salvador Valdes Mesa ve Uganda Başbakanı Robinah Nabbanja ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Bağlantısızlar Hareketi'nin (NAM) 19'uncu Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Uganda'nın başkenti Kampala'da, Küba Cumhurbaşkanı Yardımcısı Salvador Valdes Mesa ve Uganda Başbakanı Robinah Nabbanja ile görüştü. Yılmaz, görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bağlantısızlar Hareketi'nin (NAM) 19. Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere bulunduğumuz Uganda'nın başkenti Kampala'da, Küba Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Salvador Valdes Mesa ve Uganda Başbakanı Sayın Robinah Nabbanja ile bir araya geldik. Küba Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Salvador Valdes Mesa ile görüşmemizde; sağlık, enerji, inşaat, tarım ve turizm başta olmak üzere ülkelerimiz arasındaki iş birliği imkanları ile bölgesel ve küresel konuları değerlendirme imkânı bulduk. Uganda Başbakanı Sayın Robinah Nabbanja ile ülkelerimiz arasındaki karşılıklı yatırım imkanlarını değerlendirdiğimiz görüşmemizin ardından Uganda Cumhurbaşkanı Yoweri Kaguta Museveni'nin ev sahipliğinde konuk heyet başkanları onuruna verilen akşam yemeğine katılarak Uganda programımızı tamamladık. Sayın Museveni ve heyetine misafirperverlikleri için teşekkür ediyor, 19. Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nin başta mazlum Filistin halkı olmak üzere, üye ülke halklarına ve tüm insanlığa hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi. (DHA) FOTOĞRAFLI
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Küba Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mesa ve Uganda Başbakanı Nabbanja ile görüştü

Taha AYHAN/ ANKARA, (DHA)- CUMHURBAŞKANI Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Uganda'da Küba Cumhurbaşkanı Yardımcısı Salvador Valdes Mesa ve Uganda Başbakanı Robinah Nabbanja ile bir araya geldi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Bağlantısızlar Hareketi'nin (NAM) 19'uncu Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Uganda'nın başkenti Kampala'da, Küba Cumhurbaşkanı Yardımcısı Salvador Valdes Mesa ve Uganda Başbakanı Robinah Nabbanja ile görüştü. Yılmaz, görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bağlantısızlar Hareketi'nin (NAM) 19. Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere bulunduğumuz Uganda'nın başkenti Kampala'da, Küba Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Salvador Valdes Mesa ve Uganda Başbakanı Sayın Robinah Nabbanja ile bir araya geldik. Küba Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Salvador Valdes Mesa ile görüşmemizde; sağlık, enerji, inşaat, tarım ve turizm başta olmak üzere ülkelerimiz arasındaki iş birliği imkanları ile bölgesel ve küresel konuları değerlendirme imkânı bulduk. Uganda Başbakanı Sayın Robinah Nabbanja ile ülkelerimiz arasındaki karşılıklı yatırım imkanlarını değerlendirdiğimiz görüşmemizin ardından Uganda Cumhurbaşkanı Yoweri Kaguta Museveni'nin ev sahipliğinde konuk heyet başkanları onuruna verilen akşam yemeğine katılarak Uganda programımızı tamamladık. Sayın Museveni ve heyetine misafirperverlikleri için teşekkür ediyor, 19. Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nin başta mazlum Filistin halkı olmak üzere, üye ülke halklarına ve tüm insanlığa hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi. (DHA)
FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.