Antalya'da tiyatro rüzgarı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 24.01.2024 - 14:59, Güncelleme: 24.01.2024 - 14:59
 

Antalya'da tiyatro rüzgarı

Antalya'da tiyatro rüzgarı
  ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, sömestir tatilinde çocuklara yönelik tiyatro etkinlikleri düzenliyor. Çocuklar, Antalya Şehir Tiyatroları'nın düzenlediği '1. Sömestir Festivali' kapsamında her gün farklı bir oyun izlemenin keyfini yaşıyor.  Antalya Büyükşehir Belediyesi, toplumun gelişmesi adına önemli yer tutan kültür ve sanata ilginin artmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, öğrencilerin sömestir tatiline girmesiyle birlikte başlayan Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları 1. Uluslararası Sömestir Festivali, büyük ilgiyle devam ediyor. 4 Şubat'a kadar devam edecek festivaldeki tüm oyunlar, Antalya Şehir Tiyatroları Yıldız Kenter Sahnesi'nde oynanıyor. OYUNLAR YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR Festival kapsamında sahnelenen oyunlara çocukların ilgisi oldukça yoğun. Oyun öncesi fuayede çocuklar için müzik dinletisi yapıldı. Sonrasında Yıldız Kenter Sahnesi'ni dolduran çocuklar, Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından sahnelenen 'Güzel ve Çirkin' oyununu izledi. Oyunun ardından çocuklar, tiyatro gösterisiyle ilgili duvar boyaması yaptı.  Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ozan Özdemir, ilki yapılan bu festivalde bulunmaktan onur duyduklarını belirtti. Özdemir, “Tiyatro için festivaller çok önemli yer tutuyor. Meslektaşlarımızla bir araya gelip, aynı duyguları paylaşmak, aynı iş için emek vermek çok önemli. Çok güzel bir festival oluyor. AŞT'ye çok teşekkür ediyorum. Umarım bu festival önümüzdeki yıllarda da devam eder ve tekrardan buraya geliriz" dedi. TİYATRO ŞENLİĞİ DEVAM EDİYOR Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'nın düzenlediği Çocuk Tiyatro Şenliği de üçüncü gününde 'Sandığın Büyüsü' oyunuyla devam etti. 28 Ocak'a kadar sürecek şenlikteki oyunlar, Atatürk Kültür Merkezi ve Yenimahalle Kültür Merkezi'nde sahneleniyor. FOTOĞRAFLI
Antalya'da tiyatro rüzgarı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, sömestir tatilinde çocuklara yönelik tiyatro etkinlikleri düzenliyor. Çocuklar, Antalya Şehir Tiyatroları'nın düzenlediği '1. Sömestir Festivali' kapsamında her gün farklı bir oyun izlemenin keyfini yaşıyor. 
Antalya Büyükşehir Belediyesi, toplumun gelişmesi adına önemli yer tutan kültür ve sanata ilginin artmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, öğrencilerin sömestir tatiline girmesiyle birlikte başlayan Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları 1. Uluslararası Sömestir Festivali, büyük ilgiyle devam ediyor. 4 Şubat'a kadar devam edecek festivaldeki tüm oyunlar, Antalya Şehir Tiyatroları Yıldız Kenter Sahnesi'nde oynanıyor.
OYUNLAR YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR
Festival kapsamında sahnelenen oyunlara çocukların ilgisi oldukça yoğun. Oyun öncesi fuayede çocuklar için müzik dinletisi yapıldı. Sonrasında Yıldız Kenter Sahnesi'ni dolduran çocuklar, Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından sahnelenen 'Güzel ve Çirkin' oyununu izledi. Oyunun ardından çocuklar, tiyatro gösterisiyle ilgili duvar boyaması yaptı. 
Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ozan Özdemir, ilki yapılan bu festivalde bulunmaktan onur duyduklarını belirtti. Özdemir, “Tiyatro için festivaller çok önemli yer tutuyor. Meslektaşlarımızla bir araya gelip, aynı duyguları paylaşmak, aynı iş için emek vermek çok önemli. Çok güzel bir festival oluyor. AŞT'ye çok teşekkür ediyorum. Umarım bu festival önümüzdeki yıllarda da devam eder ve tekrardan buraya geliriz" dedi.
TİYATRO ŞENLİĞİ DEVAM EDİYOR
Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'nın düzenlediği Çocuk Tiyatro Şenliği de üçüncü gününde 'Sandığın Büyüsü' oyunuyla devam etti. 28 Ocak'a kadar sürecek şenlikteki oyunlar, Atatürk Kültür Merkezi ve Yenimahalle Kültür Merkezi'nde sahneleniyor.

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.