Karadeniz soğumadı, hamsi göç etti

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 24.01.2024 - 15:56, Güncelleme: 24.01.2024 - 15:56
 

Karadeniz soğumadı, hamsi göç etti

Karadeniz soğumadı, hamsi göç etti
Ersin DEMİR/SAMSUN, (DHA)-SAMSUN Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Atıf Malkoç, Karadeniz'de su sıcaklığının hala yüksek olduğunu belirtip, bu nedenle hamsinin göç ettiğini söyledi. Samsun Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Atıf Malkoç, Karadeniz'in yüksek kesimlerindeki kar yağışının balık avcılığını etkilemediğini söyledi. Bölgede deniz suyu sıcaklığının hala yüksek olduğunu vurgulayan Malkoç, "Bu nedenle de hamsi göç etti. Sezon içerisinde hamsi boldu. Şu an hamsi yok" dedi. Hava sıcaklıkları nedeniyle teknelerin çaça balığı avına çıktığını söyleyen Malkoç, "Kar yağışının geç olması ve deniz sıcaklıklarını düşmemesi, hamsiyi Abhazya'ya doğru kaçırdı. Kar yağışı erken olsaydı, hamsi yavaş göçerdi. Şu an istavrit avlanıyor ancak o da sıcaklıklardan nasibini aldı. İstavritin 11-12 santim boy var, balık büyüyemiyor. Mezgit ve barbun ise bol miktarda var" diye konuştu. (DHA) FOTOĞRAFLI
Karadeniz soğumadı, hamsi göç etti

Ersin DEMİR/SAMSUN, (DHA)-SAMSUN Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Atıf Malkoç, Karadeniz'de su sıcaklığının hala yüksek olduğunu belirtip, bu nedenle hamsinin göç ettiğini söyledi.
Samsun Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Atıf Malkoç, Karadeniz'in yüksek kesimlerindeki kar yağışının balık avcılığını etkilemediğini söyledi. Bölgede deniz suyu sıcaklığının hala yüksek olduğunu vurgulayan Malkoç, "Bu nedenle de hamsi göç etti. Sezon içerisinde hamsi boldu. Şu an hamsi yok" dedi. Hava sıcaklıkları nedeniyle teknelerin çaça balığı avına çıktığını söyleyen Malkoç, "Kar yağışının geç olması ve deniz sıcaklıklarını düşmemesi, hamsiyi Abhazya'ya doğru kaçırdı. Kar yağışı erken olsaydı, hamsi yavaş göçerdi. Şu an istavrit avlanıyor ancak o da sıcaklıklardan nasibini aldı. İstavritin 11-12 santim boy var, balık büyüyemiyor. Mezgit ve barbun ise bol miktarda var" diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.