Burdur Belediyesi ile Belediye İş sendikası arasında anlaşmaya varıldı

Gündem 26.01.2024 - 15:44, Güncelleme: 26.01.2024 - 15:44
 

Burdur Belediyesi ile Belediye İş sendikası arasında anlaşmaya varıldı

Burdur Belediyesi ve Belediye İş Burdur Şubesi arasında yapılan protokolle çalışan personele zam yapıldı
Burdur Belediyesi Fen İşleri Hizmet Kampüsünde yapılan törene Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Başkan yardımcıları Hülya Eraslan ve Mustafa Bozkurt, Belediye-İş Sendikası Burdur Şube Başkanı Ferit Çelikbaş, birim müdürleri ve personel katıldı. Belediye-İş Burdur Şube Başkanı Ferit Çelikbaş “Belediye İş Sendikası Burdur Şube Başkanı Ferit Çelikbaş, “Emeğe, emekçiye kim saygı duyuyorsa biz onu baş tacı ederiz. Emekten yana olan herkese yakınız ve onun yanındayız. Bu bağlamda her zaman emekten yana olan emeğe saygı duyan Burdur Belediye Başkanımız Ali Orkun Ercengiz’i Belediye İş Sendikası ailesi olarak 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan seçimlerde sonuna kadar desteklediğimizi ve yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum.” diye konuştu.” dedi. “BİZİM EN BÜYÜK PROJEMİZ BİN KİŞİLİK AİLEMİZİN EVİNDE MUTLU OLMASI ÇOCUĞUNUN YATAĞA AÇ GİRMEMESİ” Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz “Bu sözleşmede yıllık artışların da üzerinde tutabileceğimiz bir oranda anlaşmıştık. Ancak, 2023 yılındaki Türkiye'deki yüksek enflasyon nedeniyle maaşlarınızın kuşa döndüğünü ve bir yıl önce evinize götürdüğünüzün neredeyse 3'te 2'sini götürdüğünüzü, pazara giden eşinize, okula giden çocuğunuza yeteri kadar harçlık veremediğinizi üzülerek gözlemledik. Biz 37,57 üzerinden anlaşmamıza devam etmiş olsaydık ki yasal hakkımız buydu buna devam etsek kimsenin de bize bir şey söyleme hakkı yoktu. Ancak artan enflasyon nedeniyle bu maaşların size yetemeyeceğini hesap ettik ve her zaman söylediğim gibi bizim en büyük projemiz 800'e yakın personelimizin hatta tüm çalışanlarımızla beraber Bin kişilik ailemizin evinde mutlu olması çocuğunun yatağa aç girmemesinin en büyük proje olarak bizlerin projesi olduğunu söylemiştik” dedi. MAAŞLARINIZA YANSIYACAK RAKAM YÜZDE 60'A YAKLAŞTI Başkan Ercengiz “Bugün 2024'te olması gereken rakamın yani işçi maaşlarından ödeyeceğimiz rakam 302 Milyon 354 Bin Liralık bir rakamı sizlere maaş olarak ödeyecektik sözleşme gereği. Ancak bizim gönlümüz buna razı olmadı. Sendikamızla da görüşmelerimizi yaptık ve bugün değerli arkadaşlar sosyal haklarınızla beraber sizlerin maaşlarınıza yansıyacak rakam yüzde 60'a yaklaştı. Sizlere yaptığımız ek zamla birlikte kuruma maliyeti 340 Milyon 760 Lira oldu. Yani yaklaşık 30 Milyona yakın ek maliyeti biz yıllık olarak üstlendik. Daha Temmuz'da yapacağımız görüşmeler hariç. Bu durumda en düşük seviyeden maaş alan arkadaşımız evine 22 Bin 600 Lira maaş götürecek. Bu maaş da sizlerin ananızın ak sütü gibi helaldir. Güle Güle harcayın” dedi.
Burdur Belediyesi ve Belediye İş Burdur Şubesi arasında yapılan protokolle çalışan personele zam yapıldı

Burdur Belediyesi Fen İşleri Hizmet Kampüsünde yapılan törene Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Başkan yardımcıları Hülya Eraslan ve Mustafa Bozkurt, Belediye-İş Sendikası Burdur Şube Başkanı Ferit Çelikbaş, birim müdürleri ve personel katıldı.

Belediye-İş Burdur Şube Başkanı Ferit Çelikbaş “Belediye İş Sendikası Burdur Şube Başkanı Ferit Çelikbaş, “Emeğe, emekçiye kim saygı duyuyorsa biz onu baş tacı ederiz. Emekten yana olan herkese yakınız ve onun yanındayız. Bu bağlamda her zaman emekten yana olan emeğe saygı duyan Burdur Belediye Başkanımız Ali Orkun Ercengiz’i Belediye İş Sendikası ailesi olarak 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan seçimlerde sonuna kadar desteklediğimizi ve yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum.” diye konuştu.” dedi.


“BİZİM EN BÜYÜK PROJEMİZ BİN KİŞİLİK AİLEMİZİN EVİNDE MUTLU OLMASI ÇOCUĞUNUN YATAĞA AÇ GİRMEMESİ”

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz “Bu sözleşmede yıllık artışların da üzerinde tutabileceğimiz bir oranda anlaşmıştık. Ancak, 2023 yılındaki Türkiye'deki yüksek enflasyon nedeniyle maaşlarınızın kuşa döndüğünü ve bir yıl önce evinize götürdüğünüzün neredeyse 3'te 2'sini götürdüğünüzü, pazara giden eşinize, okula giden çocuğunuza yeteri kadar harçlık veremediğinizi üzülerek gözlemledik. Biz 37,57 üzerinden anlaşmamıza devam etmiş olsaydık ki yasal hakkımız buydu buna devam etsek kimsenin de bize bir şey söyleme hakkı yoktu. Ancak artan enflasyon nedeniyle bu maaşların size yetemeyeceğini hesap ettik ve her zaman söylediğim gibi bizim en büyük projemiz 800'e yakın personelimizin hatta tüm çalışanlarımızla beraber Bin kişilik ailemizin evinde mutlu olması çocuğunun yatağa aç girmemesinin en büyük proje olarak bizlerin projesi olduğunu söylemiştik” dedi.


MAAŞLARINIZA YANSIYACAK RAKAM YÜZDE 60'A YAKLAŞTI

Başkan Ercengiz “Bugün 2024'te olması gereken rakamın yani işçi maaşlarından ödeyeceğimiz rakam 302 Milyon 354 Bin Liralık bir rakamı sizlere maaş olarak ödeyecektik sözleşme gereği. Ancak bizim gönlümüz buna razı olmadı. Sendikamızla da görüşmelerimizi yaptık ve bugün değerli arkadaşlar sosyal haklarınızla beraber sizlerin maaşlarınıza yansıyacak rakam yüzde 60'a yaklaştı. Sizlere yaptığımız ek zamla birlikte kuruma maliyeti 340 Milyon 760 Lira oldu. Yani yaklaşık 30 Milyona yakın ek maliyeti biz yıllık olarak üstlendik. Daha Temmuz'da yapacağımız görüşmeler hariç. Bu durumda en düşük seviyeden maaş alan arkadaşımız evine 22 Bin 600 Lira maaş götürecek. Bu maaş da sizlerin ananızın ak sütü gibi helaldir. Güle Güle harcayın” dedi.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.