Milli Atlet Buse Savaşkan, 1.91 m atlayarak salon Türkiye rekorunu kırdı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 27.01.2024 - 09:08, Güncelleme: 27.01.2024 - 09:08
 

Milli Atlet Buse Savaşkan, 1.91 m atlayarak salon Türkiye rekorunu kırdı

Milli Atlet Buse Savaşkan, 1.91 m atlayarak salon Türkiye rekorunu kırdı
ANKARA, (DHA) - Almanya’nın Wuppertal şehrinde bugün gerçekleştirilen Wuppertaler Hochsprungmeeting 2024 yarışmasında Milli Atlet Buse Savaşkan yüksek atlamada 1.91 metre atlayarak üçüncü oldu.  Buse Savaşkan, bu derecesiyle 22 yıldır kırılamayan kadınlar yüksek atlama salon Türkiye rekorunun yeni sahibi olurken, eski rekor ise 2002 yılında 1.90 metre ile Candeğer Kılınçer’e aitti. Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, "2024 yılı gençlerimizin yılı olacak demiştim. Ocak ayı itibariyle rekorlar genç kardeşlerimizden gelmeye devam ediyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olan Buse Savaşkan bu derecesiyle olimpiyat kotasına biraz daha yaklaştı. İnşallah Buse’de kota alacak ve Paris’te ülkemizi temsil edecek sporcularımızın arasında olacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, sporcumuzu  kutluyorum" dedi. (FOTOĞRAFLI)
Milli Atlet Buse Savaşkan, 1.91 m atlayarak salon Türkiye rekorunu kırdı

ANKARA, (DHA) - Almanya’nın Wuppertal şehrinde bugün gerçekleştirilen Wuppertaler Hochsprungmeeting 2024 yarışmasında Milli Atlet Buse Savaşkan yüksek atlamada 1.91 metre atlayarak üçüncü oldu. 
Buse Savaşkan, bu derecesiyle 22 yıldır kırılamayan kadınlar yüksek atlama salon Türkiye rekorunun yeni sahibi olurken, eski rekor ise 2002 yılında 1.90 metre ile Candeğer Kılınçer’e aitti.
Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, "2024 yılı gençlerimizin yılı olacak demiştim. Ocak ayı itibariyle rekorlar genç kardeşlerimizden gelmeye devam ediyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olan Buse Savaşkan bu derecesiyle olimpiyat kotasına biraz daha yaklaştı. İnşallah Buse’de kota alacak ve Paris’te ülkemizi temsil edecek sporcularımızın arasında olacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, sporcumuzu  kutluyorum" dedi.
(FOTOĞRAFLI)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.