Belçika’dan adalet divanı kararı sonrasında İsrail’e çağrı

Dünya (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 27.01.2024 - 14:55, Güncelleme: 27.01.2024 - 14:55
 

Belçika’dan adalet divanı kararı sonrasında İsrail’e çağrı

Belçika’dan adalet divanı kararı sonrasında İsrail’e çağrı
Beril SÖNMEZ, (DHA) – Belçika Başbakanı Alexander De Croo, Uluslararası Adalet Divanı’nın kararı sonrasında “İsrail'i mahkeme kararının geçici tedbirlerini tam olarak uygulamaya çağırıyoruz” dedi. Belçika Başbakanı De Croo, dünkü açıklamasında UAD’ın kararlarının hukuken bağlayıcı ve bu kararlara uyma yükümlülüğü olduğunu hatırlatarak “Belçika, Uluslararası Adalet Divanı'nın geçici tedbirlerin belirtilmesi talebine ilişkin kararını dikkate alıyor. İsrail'i mahkeme kararının geçici tedbirlerini tam olarak uygulamaya çağırıyoruz. Belçika, Uluslararası Adalet Divanı'nın duruşmalarını yakından takip etmeye devam edecek ve bugünkü kararı ve sonuçlarını analiz edecek” dedi. FOTOĞRAFLI
Belçika’dan adalet divanı kararı sonrasında İsrail’e çağrı

Beril SÖNMEZ, (DHA) – Belçika Başbakanı Alexander De Croo, Uluslararası Adalet Divanı’nın kararı sonrasında “İsrail'i mahkeme kararının geçici tedbirlerini tam olarak uygulamaya çağırıyoruz” dedi.
Belçika Başbakanı De Croo, dünkü açıklamasında UAD’ın kararlarının hukuken bağlayıcı ve bu kararlara uyma yükümlülüğü olduğunu hatırlatarak “Belçika, Uluslararası Adalet Divanı'nın geçici tedbirlerin belirtilmesi talebine ilişkin kararını dikkate alıyor. İsrail'i mahkeme kararının geçici tedbirlerini tam olarak uygulamaya çağırıyoruz.
Belçika, Uluslararası Adalet Divanı'nın duruşmalarını yakından takip etmeye devam edecek ve bugünkü kararı ve sonuçlarını analiz edecek” dedi.

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.