Hindistan'da Antalya'yı temsil etti

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 01.02.2024 - 11:12, Güncelleme: 01.02.2024 - 11:12
 

Hindistan'da Antalya'yı temsil etti

Hindistan'da Antalya'yı temsil etti
  Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)- ANTALYA'da yaşayan sanatçı Dr. Melek Günbey Güler, Hindistan'ın Rajasthan ile Gujarat eyaletlerinde düzenlenen sanat sempozyumlarına davet edildi. Güler, Türkiye'den katılan 11 sanatçı arasında yer alıp Antalya'yı temsil etti. Türk dostu Ritu Situ Panday'ın küratörlüğünde gerçekleşen sanat sempozyumlarına katılan sanatçılar ilk olarak gölleri ve de tarihi saraylarıyla ünlü Udaipur'da geleneksel dans gösterimi, müzik dinletisi ve çiçeklerle karşılandı. Sanat buluşmalarına ev sahipliğini PN Choyal Vakfı kurucusu Shail Choyal yaptı.  HİNDİSTAN KÜLTÜRÜ YAŞATILDI Workshoplarda farklı sanat dallarında canlı performanslar sergilendi, üretilen eserler sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Konuk sanatçılara, Shail Choyal ile Sanjay Panday ailelerine ait doğa içindeki heykel ve resimlerle renklendirilmiş rezidanslarda çok renkli Hindistan kültürü yaşatıldı. Aynı zamanda yerel sanatçıların atölye ve galerileri de ziyaret edildi, Hindistanlı sanatçıların workshopları izlendi.  ESERLER HAYRANLIKLA İZLENDİ Final sergisi Hindistan'ın en önemli çağdaş sanat galerilerinden Boungainvillae'de gerçekleşti, Türk sanatçıların eserlerine Hintli sanatçı ve sanatseverlerin ilgisi oldukça yoğun oldu. Antalyalı sanatçı Dr. Melek Günbey Güler'in keçe çalışmaları da en çok beğeni gören eserler arasında yer aldı. GÜLER, KEÇE SANATINI ANLATTI Hint- Türk sanat buluşmasının ikinci aşaması ise kadim şehir Ahmedabad'da gerçekleşti. Küratörlüğünü yine Ritu Singh'in yaptığı etkinliğin ev sahipliğini ICAC Kültür Merkezi kurucusu, koleksiyoner iş insanı Ravindra Mardia üstlendi. Hint ve Türk sanatçılar birlikte workshop yaptı, sergiler düzenledi. Keçe işleme sanatçısı Dr. Melek Günbey Güler de workshop çalışmasında geleneksel keçe sanatını uygulamalı olarak ayrıntılı bir şekilde gösterdi.  TÖRENE ONUR KONUĞU OLDULAR Dr. Melek Günbey Güler, kültürel gezilerde Hint- İslam mimarisinin en güzel örneklerinden Adalaj Sarnıcı'nın dantel gibi ince taş işçiliği ve mimarisine hayran kaldıklarını belirtti. Güler, ayrıca Udaipur Pasifik Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ndeki ödül törenine onur konuğu olarak katıldıklarını da ifade etti. (DHA) FOTOĞRAFLI
Hindistan'da Antalya'yı temsil etti

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)- ANTALYA'da yaşayan sanatçı Dr. Melek Günbey Güler, Hindistan'ın Rajasthan ile Gujarat eyaletlerinde düzenlenen sanat sempozyumlarına davet edildi. Güler, Türkiye'den katılan 11 sanatçı arasında yer alıp Antalya'yı temsil etti.
Türk dostu Ritu Situ Panday'ın küratörlüğünde gerçekleşen sanat sempozyumlarına katılan sanatçılar ilk olarak gölleri ve de tarihi saraylarıyla ünlü Udaipur'da geleneksel dans gösterimi, müzik dinletisi ve çiçeklerle karşılandı. Sanat buluşmalarına ev sahipliğini PN Choyal Vakfı kurucusu Shail Choyal yaptı. 
HİNDİSTAN KÜLTÜRÜ YAŞATILDI
Workshoplarda farklı sanat dallarında canlı performanslar sergilendi, üretilen eserler sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Konuk sanatçılara, Shail Choyal ile Sanjay Panday ailelerine ait doğa içindeki heykel ve resimlerle renklendirilmiş rezidanslarda çok renkli Hindistan kültürü yaşatıldı. Aynı zamanda yerel sanatçıların atölye ve galerileri de ziyaret edildi, Hindistanlı sanatçıların workshopları izlendi. 
ESERLER HAYRANLIKLA İZLENDİ
Final sergisi Hindistan'ın en önemli çağdaş sanat galerilerinden Boungainvillae'de gerçekleşti, Türk sanatçıların eserlerine Hintli sanatçı ve sanatseverlerin ilgisi oldukça yoğun oldu. Antalyalı sanatçı Dr. Melek Günbey Güler'in keçe çalışmaları da en çok beğeni gören eserler arasında yer aldı.
GÜLER, KEÇE SANATINI ANLATTI
Hint- Türk sanat buluşmasının ikinci aşaması ise kadim şehir Ahmedabad'da gerçekleşti. Küratörlüğünü yine Ritu Singh'in yaptığı etkinliğin ev sahipliğini ICAC Kültür Merkezi kurucusu, koleksiyoner iş insanı Ravindra Mardia üstlendi. Hint ve Türk sanatçılar birlikte workshop yaptı, sergiler düzenledi. Keçe işleme sanatçısı Dr. Melek Günbey Güler de workshop çalışmasında geleneksel keçe sanatını uygulamalı olarak ayrıntılı bir şekilde gösterdi. 
TÖRENE ONUR KONUĞU OLDULAR
Dr. Melek Günbey Güler, kültürel gezilerde Hint- İslam mimarisinin en güzel örneklerinden Adalaj Sarnıcı'nın dantel gibi ince taş işçiliği ve mimarisine hayran kaldıklarını belirtti. Güler, ayrıca Udaipur Pasifik Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ndeki ödül törenine onur konuğu olarak katıldıklarını da ifade etti. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.