BAŞKAN ÖZEL; TARLA FARESİ İÇİN TOPLU MÜCADELE GEREKİYOR

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 05.02.2024 - 10:38, Güncelleme: 05.02.2024 - 11:57
 

BAŞKAN ÖZEL; TARLA FARESİ İÇİN TOPLU MÜCADELE GEREKİYOR

Bucak Ziraat Odası Bucak ve köylerde ekili sahalarda görülen tarla fareleri ile toplu mücadele yapılması gerektiğini belirtti.
Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel Bucak ve köylerimizde ekili ve dikili sahalarda son aylarda oranının üzerinde tarla farelerine rastlanıldığını, hububatta ürün kaybı yaşanılmaması için toplu mücadelenin şart olduğunu dile getirdi. Bucak Ziraat Odasınca yapılan açıklamada: Değerli çiftçilerimiz, tarla farelerinin son zamanlarda bölgemiz tarım arazilerine verdiği zarar artmıştır. Bu duruma müdahale edilmediği takdirde önemli ölçüde ürün kaybına neden olmaktadır. Tarla faresinin bazı yıllarda ürünlerin tamamına yakınına zarar verdiği görülmüştür. Tüm tarla, bahçe ve çayır mera bitkileri, özellikle buğday, arpa, yulaf, yonca ile sebze ve meyvelerde önemli zarar ve kayıplara neden olmuştur. Bunun için gerekli mücadele; Tarla, bağ, bahçe ve fidanlıklardaki fare delikleri toprakla kapatılmalı 2/3 gün sonra yeniden açılmış olan deliklere 5-6 adet zehirli yem el değmeden konulmalıdır. Müteakip günlerde ise mücadele yapılan saha dolaşılmalı, ölmüş olan fareler toplanıp derince bir yere gömülmelidir. Aksi halde ölmüş olan fareleri yiyen evcil veya yabani hayvanlarda ölebilir. Tarla faresi mücadelesinde toplu ve tarama mücadele esas olduğundan, zararlının bulunduğu alandaki bütün tarlalar ve kenarları ile çevredeki sulama kanallarında bulunan işlek delikler ilaçlanmalıdır. Tüm yetiştiricilerimizin arazilerini fare zararına karşı kontrol etmeleri, mücadele için gerekli hassasiyeti göstermelerini ister; bol bereketli, sağlıklı günler dileriz. Denildi.
Bucak Ziraat Odası Bucak ve köylerde ekili sahalarda görülen tarla fareleri ile toplu mücadele yapılması gerektiğini belirtti.

Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel Bucak ve köylerimizde ekili ve dikili sahalarda son aylarda oranının üzerinde tarla farelerine rastlanıldığını, hububatta ürün kaybı yaşanılmaması için toplu mücadelenin şart olduğunu dile getirdi. Bucak Ziraat Odasınca yapılan açıklamada: Değerli çiftçilerimiz, tarla farelerinin son zamanlarda bölgemiz tarım arazilerine verdiği zarar artmıştır. Bu duruma müdahale edilmediği takdirde önemli ölçüde ürün kaybına neden olmaktadır. Tarla faresinin bazı yıllarda ürünlerin tamamına yakınına zarar verdiği görülmüştür. Tüm tarla, bahçe ve çayır mera bitkileri, özellikle buğday, arpa, yulaf, yonca ile sebze ve meyvelerde önemli zarar ve kayıplara neden olmuştur.

Bunun için gerekli mücadele;

Tarla, bağ, bahçe ve fidanlıklardaki fare delikleri toprakla kapatılmalı

2/3 gün sonra yeniden açılmış olan deliklere 5-6 adet zehirli yem el değmeden konulmalıdır.

Müteakip günlerde ise mücadele yapılan saha dolaşılmalı, ölmüş olan fareler toplanıp derince bir yere gömülmelidir.

Aksi halde ölmüş olan fareleri yiyen evcil veya yabani hayvanlarda ölebilir.

Tarla faresi mücadelesinde toplu ve tarama mücadele esas olduğundan, zararlının bulunduğu alandaki bütün tarlalar ve kenarları ile çevredeki sulama kanallarında bulunan işlek delikler ilaçlanmalıdır.

Tüm yetiştiricilerimizin arazilerini fare zararına karşı kontrol etmeleri, mücadele için gerekli hassasiyeti göstermelerini ister; bol bereketli, sağlıklı günler dileriz. Denildi.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.