Alper Gezeravcı'nın dönüşü bir kez daha ertelendi

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 06.02.2024 - 08:54, Güncelleme: 06.02.2024 - 08:54
 

Alper Gezeravcı'nın dönüşü bir kez daha ertelendi

Alper Gezeravcı'nın dönüşü bir kez daha ertelendi
Samet ÖKSÜZ/ANKARA, (DHA)- TÜRKİYE'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın, Uzay İstasyonu'ndan dünyaya dönüş yolculuğu bir kez daha ertelendi. SPACEX şirketi tarafından yapılan açıklamada, Alper Gezeravcı ve beraberindeki astronotların sağlık durumlarının iyi olduğu, erteleme kararının ise elverişsiz hava koşullarından dolayı alındığı belirtildi. Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu Dragon uzay aracı ve Axiom-3 görev ekibinin dünyaya dönüşü, Florida'daki elverişsiz hava koşulları nedeniyle bir kez daha ertelendi. SpaceX şirketi tarafından yapılan açıklamada, Ax-3 ekibinin Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) ayrılışının ileri bir tarihte olacağı belirtildi.  Yapılan açıklamada, "Florida kıyılarında devam eden elverişsiz hava koşulları nedeniyle Dragon, salı günü Uzay İstasyonu'ndan ayrılma işlemine ara veriyor. Uzay aracı ve Ax-3 mürettebatı sağlıklı durumda ve ekipler bir sonraki kenetlenme fırsatı için hava koşullarını izlemeye devam edecek" ifadelerine yer verildi. (DHA) FOTOĞRAFLI
Alper Gezeravcı'nın dönüşü bir kez daha ertelendi

Samet ÖKSÜZ/ANKARA, (DHA)- TÜRKİYE'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın, Uzay İstasyonu'ndan dünyaya dönüş yolculuğu bir kez daha ertelendi. SPACEX şirketi tarafından yapılan açıklamada, Alper Gezeravcı ve beraberindeki astronotların sağlık durumlarının iyi olduğu, erteleme kararının ise elverişsiz hava koşullarından dolayı alındığı belirtildi.
Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu Dragon uzay aracı ve Axiom-3 görev ekibinin dünyaya dönüşü, Florida'daki elverişsiz hava koşulları nedeniyle bir kez daha ertelendi. SpaceX şirketi tarafından yapılan açıklamada, Ax-3 ekibinin Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) ayrılışının ileri bir tarihte olacağı belirtildi.  Yapılan açıklamada, "Florida kıyılarında devam eden elverişsiz hava koşulları nedeniyle Dragon, salı günü Uzay İstasyonu'ndan ayrılma işlemine ara veriyor. Uzay aracı ve Ax-3 mürettebatı sağlıklı durumda ve ekipler bir sonraki kenetlenme fırsatı için hava koşullarını izlemeye devam edecek" ifadelerine yer verildi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.