Seydikemer'de İYİ Parti adayı Sağır, adaylıktan çekildi

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 13.02.2024 - 15:59, Güncelleme: 13.02.2024 - 15:59
 

Seydikemer'de İYİ Parti adayı Sağır, adaylıktan çekildi

Seydikemer'de İYİ Parti adayı Sağır, adaylıktan çekildi
Sedat ÜNAL/FETHİYE (Muğla), (DHA)-MUĞLA'da İYİ Parti'nin Seydikemer ilçesi belediye başkan adayı olan Harun Sağır, imzalanan ittifak protokolüne uyulmadığı gerekçesiyle adaylıktan çekildiğini duyurdu. İYİ Parti TBMM Grup Toplantısı'nda Meral Akşener'in rozet takarak Seydikemer belediye başkan adayı olarak açıkladığı Harun Sağır, adaylıktan çekildiğini duyurdu. Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Sağır, "Yaklaşık 3 aydır Seydikemer'de belediye başkan adayı olarak çalışmalar sürdürmekteydim. Bu süreç, 2023 yılı Kasım ayı içerisinde İYİ Parti, CHP, DEVA ve SP ilçe başkanlarının iş birliği ile başladı. İlçe başkanları uzun süredir ilçede yerel seçimlere yönelik ittifak halinde çalışmalar yaptıklarını ifade ederek şahsıma Seydikemer İttifakı'nın adayı olma teklifi yaptılar. İttifak halinde seçime girilmesi koşuluyla aday olacağımı ifade ettim ve İYİ Parti Seydikemer Belediye Başkan adayı oldum. Seçimlere şahsımın başkan adaylığında girilmesi ve başka aday çıkarılmaması hususunda taahhüt verilmiştir. Ancak geldiğimiz süreçte, ittifakın en büyük ortağı olan CHP'nin aday çıkarması üzerine Seydikemer'de kurulan ittifak bozulmuş ve siyasi açıdan dağınık bir süreç ortaya çıkmıştır. Bu dağınık sürecin oluşmasında siyasi partilerin genel başkan düzeyinde olumsuz tutum ve davranışları etkili olmuş ve maalesef Seydikemer İttifakı'nın sürdürülmesi imkansız hale gelmiştir. Seydikemer'de belediye başkan adaylığından çekiliyorum" dedi. Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı'ndan aday olmak için istifa eden Harun Sağır, İYİ Parti, DEVA Partisi, CHP ilçe başkanları düzeyinde yapılan mutabakat protokolünü de paylaştı.(DHA) FOTOĞRAFLI
Seydikemer'de İYİ Parti adayı Sağır, adaylıktan çekildi

Sedat ÜNAL/FETHİYE (Muğla), (DHA)-MUĞLA'da İYİ Parti'nin Seydikemer ilçesi belediye başkan adayı olan Harun Sağır, imzalanan ittifak protokolüne uyulmadığı gerekçesiyle adaylıktan çekildiğini duyurdu.
İYİ Parti TBMM Grup Toplantısı'nda Meral Akşener'in rozet takarak Seydikemer belediye başkan adayı olarak açıkladığı Harun Sağır, adaylıktan çekildiğini duyurdu.
Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Sağır, "Yaklaşık 3 aydır Seydikemer'de belediye başkan adayı olarak çalışmalar sürdürmekteydim. Bu süreç, 2023 yılı Kasım ayı içerisinde İYİ Parti, CHP, DEVA ve SP ilçe başkanlarının iş birliği ile başladı. İlçe başkanları uzun süredir ilçede yerel seçimlere yönelik ittifak halinde çalışmalar yaptıklarını ifade ederek şahsıma Seydikemer İttifakı'nın adayı olma teklifi yaptılar. İttifak halinde seçime girilmesi koşuluyla aday olacağımı ifade ettim ve İYİ Parti Seydikemer Belediye Başkan adayı oldum. Seçimlere şahsımın başkan adaylığında girilmesi ve başka aday çıkarılmaması hususunda taahhüt verilmiştir. Ancak geldiğimiz süreçte, ittifakın en büyük ortağı olan CHP'nin aday çıkarması üzerine Seydikemer'de kurulan ittifak bozulmuş ve siyasi açıdan dağınık bir süreç ortaya çıkmıştır. Bu dağınık sürecin oluşmasında siyasi partilerin genel başkan düzeyinde olumsuz tutum ve davranışları etkili olmuş ve maalesef Seydikemer İttifakı'nın sürdürülmesi imkansız hale gelmiştir. Seydikemer'de belediye başkan adaylığından çekiliyorum" dedi.
Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı'ndan aday olmak için istifa eden Harun Sağır, İYİ Parti, DEVA Partisi, CHP ilçe başkanları düzeyinde yapılan mutabakat protokolünü de paylaştı.(DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.