Avrupa şampiyonu halterciler Konya'da çiçeklerle karşılandı

Spor (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 15.02.2024 - 09:43, Güncelleme: 15.02.2024 - 09:43
 

Avrupa şampiyonu halterciler Konya'da çiçeklerle karşılandı

Avrupa şampiyonu halterciler Konya'da çiçeklerle karşılandı
Salih BÜYÜKSAMANCI/KONYA, (DHA) - Bulgaristan'da düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası'nda şampiyon olan Cansu Bektaş, şampiyona ikincisi Gamze Altun ile gümüş madalya kazanan Medine Bilicier, Konya'da çiçeklerle karşılandı.  Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası'nın ilk gününde kadınlar 45 kiloda podyuma çıkan Cansu Bektaş, koparmada 75 kilo ile altın, silkmede 88 kilo ile gümüş madalya kazandı. Toplamda ise 163 kilo ile 23 Yaş Altı Avrupa rekoru kırarak altın madalya aldı ve üst üste 2'nci kez Avrupa şampiyonu oldu. Aynı sıklette mücadele eden Gamze Altun da silkmede 92 kilo ile 23 Yaş Altı Avrupa rekoru kırarak altın madalya kazandı. Koparmada 65 kilo ile 5'inci olan Gamze, toplamda 157 kilo ile gümüş madalya alarak Avrupa 2'ncisi oldu. Şampiyonada Medine Bilicier ise 1 gümüş madalya kazandı. MİLLİ SPORCULAR ÇİÇEKLE KARŞILANDI Şampiyonanın ardından Konya'ya gelen 3 milli halterci, havalimanında çiçeklerle karşılandı. Sporcularla gurur duyduğunu söyleyen Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin, "Ülke sporumuzun gurur tablosu yaşıyoruz. Sporcularımızı karşıladık. Bulgaristan'da yapılan organizasyonda sporcularımız 3 altın, 2 gümüş madalya aldı ve aynı zamanda Avrupa rekoru kırarak bizlere büyük bir gurur yaşattılar" şeklinde konuştu. CANSU BEKTAŞ: MUTLU VE GURURLUYUZ Avrupa şampiyonu olan Cansu Bektaş, "Benim için yoğun bir dönemdi. Geçen sene de 4 yarışmaya katıldım. 3 kez İstiklal Marşı'mızı okutmuştum. İlk defa da Büyükler Dünya Şampiyonası'nda 3'üncü olmuştum. Bu seneyi de güzel açtım. Büyükler Avrupa şampiyonu oldum. Çok mutlu ve gururluyum" dedi. Şampiyonada Avrupa 2'ncisi olan Gamze Altun ise "Takımca bu yarışmaya çok iyi hazırlandık. İlk günden de çok iyi dereceler yaptık. Kürsüde 1'inci ve 2'nci olduk. Bunun için çok mutluyuz" şeklinde konuştu. Gümüş madalya kazanan Medine Bilicier de "Bu şampiyonaya ilk defa katıldım. İlk büyükler maçım olduğu için benim için bir tecrübe oldu. Biraz kötü geçti, ama ileri de İstiklal Marşımızı okutacağımı düşünüyorum" dedi. GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Sporcuların gelişi -Sporculara Çiçek verilmesi -Genel detay -Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü'nün konuşması -Cansu Bektaş, Gamze Altun ve Medine Bilicier'in konuşması (FOTOĞRAFLI)
Avrupa şampiyonu halterciler Konya'da çiçeklerle karşılandı

Salih BÜYÜKSAMANCI/KONYA, (DHA) - Bulgaristan'da düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası'nda şampiyon olan Cansu Bektaş, şampiyona ikincisi Gamze Altun ile gümüş madalya kazanan Medine Bilicier, Konya'da çiçeklerle karşılandı. 
Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası'nın ilk gününde kadınlar 45 kiloda podyuma çıkan Cansu Bektaş, koparmada 75 kilo ile altın, silkmede 88 kilo ile gümüş madalya kazandı. Toplamda ise 163 kilo ile 23 Yaş Altı Avrupa rekoru kırarak altın madalya aldı ve üst üste 2'nci kez Avrupa şampiyonu oldu. Aynı sıklette mücadele eden Gamze Altun da silkmede 92 kilo ile 23 Yaş Altı Avrupa rekoru kırarak altın madalya kazandı. Koparmada 65 kilo ile 5'inci olan Gamze, toplamda 157 kilo ile gümüş madalya alarak Avrupa 2'ncisi oldu. Şampiyonada Medine Bilicier ise 1 gümüş madalya kazandı.
MİLLİ SPORCULAR ÇİÇEKLE KARŞILANDI
Şampiyonanın ardından Konya'ya gelen 3 milli halterci, havalimanında çiçeklerle karşılandı. Sporcularla gurur duyduğunu söyleyen Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin, "Ülke sporumuzun gurur tablosu yaşıyoruz. Sporcularımızı karşıladık. Bulgaristan'da yapılan organizasyonda sporcularımız 3 altın, 2 gümüş madalya aldı ve aynı zamanda Avrupa rekoru kırarak bizlere büyük bir gurur yaşattılar" şeklinde konuştu.
CANSU BEKTAŞ: MUTLU VE GURURLUYUZ
Avrupa şampiyonu olan Cansu Bektaş, "Benim için yoğun bir dönemdi. Geçen sene de 4 yarışmaya katıldım. 3 kez İstiklal Marşı'mızı okutmuştum. İlk defa da Büyükler Dünya Şampiyonası'nda 3'üncü olmuştum. Bu seneyi de güzel açtım. Büyükler Avrupa şampiyonu oldum. Çok mutlu ve gururluyum" dedi.
Şampiyonada Avrupa 2'ncisi olan Gamze Altun ise "Takımca bu yarışmaya çok iyi hazırlandık. İlk günden de çok iyi dereceler yaptık. Kürsüde 1'inci ve 2'nci olduk. Bunun için çok mutluyuz" şeklinde konuştu.
Gümüş madalya kazanan Medine Bilicier de "Bu şampiyonaya ilk defa katıldım. İlk büyükler maçım olduğu için benim için bir tecrübe oldu. Biraz kötü geçti, ama ileri de İstiklal Marşımızı okutacağımı düşünüyorum" dedi.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Sporcuların gelişi
-Sporculara Çiçek verilmesi
-Genel detay
-Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü'nün konuşması
-Cansu Bektaş, Gamze Altun ve Medine Bilicier'in konuşması
(FOTOĞRAFLI)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.