Büyükşehir'den gıda desteği

Dünya (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 20.02.2024 - 13:01, Güncelleme: 20.02.2024 - 13:01
 

Büyükşehir'den gıda desteği

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, yaşanan sel felaketinin yaralarını sarmak için çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor. Büyükşehir ekipleri ev ev gezerek vatandaşların ihtiyaçlarını tespit ederken, bir yandan da gıda yardımı desteğinde bulunuyor.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, geçen hafta Antalya'nı beş merkez ilçesinde yaşanan sel felaketi sonrasında bölgenin yaralarını sarmak için çalışmalarını ilk andan itibaren aralıksız sürdürüyor. Büyükşehir ekipleri, sel felaketinden en çok etkilenen Kepez ve Muratpaşa bölgesinde evleri tek tek gezerek, ihtiyaçları tespit ediyor. Büyükşehir Belediyesi sosyologları Kepez Hüsnü Karakaş Mahallesi'nde tespit çalışması yaptı. Sokak sokak gezen Büyükşehir ekipleri, vatandaşlara ihtiyaçları yanı sıra gıda yardımında bulunuyor. Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'ne vatandaşlar taleplerini iletebiliyor. Sel felaketinde evlerini su basan mağdur vatandaşlardan Ayşe Bilgiç, “Evimiz su içinde kaldı. Evden zor çıktık. Halen olayın etkisi altındayız. Allah bu sıkıntıları kimseye yaşatmasın. Sağolsun Büyükşehir Belediyesi bizlerde ilgileniyor" dedi. BÜYÜKŞEHİR HEP YANIMIZDA OLDU Hüsnü Karakaş Mahalle Muhtarı Ahmet Acar ise sel felaketinde mahallelerinde çok sayıda evin su altında kaldığını belirterek, “Yağışların başladığı ilk gece Büyükşehir itfaiye ekiplerimiz hep yanımızda oldu. ASAT, evlerin içindeki suları tahliye etti. Evlerin içlerinin temizlenmesi noktasında Büyükşehir ekipleri yardıma koştu ve evleri temizledi. Bugün de vatandaşın eksiklerini tespit ederek gıda yardımında bulunuyor. Muhittin Başkan'a olayın ilk gününden itibaren yanımızda olduğu için teşekkür ederim" dedi. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığında görevli afet inceleme ekiplerinin sorumlusu Funda Alpaslan Talay, yapılan çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: “Su baskınının ilk anlarından itibaren bütün ekiplerimiz teyakkuz halinde vatandaşlara yardımcı oluyor. İlk günden itibaren yemek, su, kıyafet gibi acil ihtiyaçları çözmeye çalıştık. Bugün de Hüsnü Karakaş Mahallemizde gıda dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Sosyolog arkadaşlarımız çalışmalarını yapıyor. Diğer yardımlarımızı da hızlı bir şekilde vatandaşlarımıza ulaştıracağız. Yaşadıkları çok zor, hem sosyal psikolojik olarak hem de maddi ve manevi yardımlarımızla bütün vatandaşlarımızın yanındayız."
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, yaşanan sel felaketinin yaralarını sarmak için çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor. Büyükşehir ekipleri ev ev gezerek vatandaşların ihtiyaçlarını tespit ederken, bir yandan da gıda yardımı desteğinde bulunuyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, geçen hafta Antalya'nı beş merkez ilçesinde yaşanan sel felaketi sonrasında bölgenin yaralarını sarmak için çalışmalarını ilk andan itibaren aralıksız sürdürüyor. Büyükşehir ekipleri, sel felaketinden en çok etkilenen Kepez ve Muratpaşa bölgesinde evleri tek tek gezerek, ihtiyaçları tespit ediyor. Büyükşehir Belediyesi sosyologları Kepez Hüsnü Karakaş Mahallesi'nde tespit çalışması yaptı.

Sokak sokak gezen Büyükşehir ekipleri, vatandaşlara ihtiyaçları yanı sıra gıda yardımında bulunuyor. Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'ne vatandaşlar taleplerini iletebiliyor. Sel felaketinde evlerini su basan mağdur vatandaşlardan Ayşe Bilgiç, “Evimiz su içinde kaldı. Evden zor çıktık. Halen olayın etkisi altındayız. Allah bu sıkıntıları kimseye yaşatmasın. Sağolsun Büyükşehir Belediyesi bizlerde ilgileniyor" dedi.

BÜYÜKŞEHİR HEP YANIMIZDA OLDU

Hüsnü Karakaş Mahalle Muhtarı Ahmet Acar ise sel felaketinde mahallelerinde çok sayıda evin su altında kaldığını belirterek, “Yağışların başladığı ilk gece Büyükşehir itfaiye ekiplerimiz hep yanımızda oldu. ASAT, evlerin içindeki suları tahliye etti. Evlerin içlerinin temizlenmesi noktasında Büyükşehir ekipleri yardıma koştu ve evleri temizledi. Bugün de vatandaşın eksiklerini tespit ederek gıda yardımında bulunuyor. Muhittin Başkan'a olayın ilk gününden itibaren yanımızda olduğu için teşekkür ederim" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığında görevli afet inceleme ekiplerinin sorumlusu Funda Alpaslan Talay, yapılan çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:

“Su baskınının ilk anlarından itibaren bütün ekiplerimiz teyakkuz halinde vatandaşlara yardımcı oluyor. İlk günden itibaren yemek, su, kıyafet gibi acil ihtiyaçları çözmeye çalıştık. Bugün de Hüsnü Karakaş Mahallemizde gıda dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Sosyolog arkadaşlarımız çalışmalarını yapıyor. Diğer yardımlarımızı da hızlı bir şekilde vatandaşlarımıza ulaştıracağız. Yaşadıkları çok zor, hem sosyal psikolojik olarak hem de maddi ve manevi yardımlarımızla bütün vatandaşlarımızın yanındayız."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.