BURDUR, ANTALYA’DAN GELEN 45 TURİST REHBERİNİ AĞIRLADI

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 20.02.2024 - 16:40, Güncelleme: 20.02.2024 - 16:40
 

BURDUR, ANTALYA’DAN GELEN 45 TURİST REHBERİNİ AĞIRLADI

ANTALYA Rehberler Odasına kayıtlı 45 turist rehberi, Burdur Valiliği öncülüğünde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen gezi programı kapsamında, Burdur’un tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini görmek amacıyla ziyaret ettiler.
Antalya'dan gelen rehberler iki gün süren gezi programında, Burdur’un tarihi ve turistik olarak öne çıkan alanlarını yakından görme fırsatı buldular. Gerçekleşen tanıtım gezisi kapsamında Burdur’a gelen Rehber Grubu ilk gün Karacaören Baraj Gölü’nde inceleme ziyaretinde bulundular. Bucak İlçesi Çamlık Köyü’nde bulunan Kremna Antik Kenti’ne teknik gezi gerçekleştiren grup daha sonra Sagalassos Antik Kentini ve sonrasında ülkemizde turizme ilk açılan mağara olan İnsuyu Mağarasını gezdi. İlk günün son ziyaretinde MAKÜ Lavanta Tepesi Hotel bünyesinde işletilen Taş Oda Gastronomi Mutfağını görme fırsatı bulan Rehberler, yöresel tatların yanı sıra, Burdur Yöresine ait Türküleri de dinleme fırsatı buldular. Tanıtım gezisinin ikinci gününde, İlimiz merkezinde yer alan Baki Bey Konağı ile Çelikbaş Konağına yapılan gezi sonrası, Burdur Arkeoloji Müzesi ziyaret edildi. Gerçekleşen ziyarette Ülkemizin en önemli müzeleri arasında yer alan Müzede yer alan eserler hakkında rehber grubuna kapsamlı bilgi verildi. Son olarak Gölhisar’da bulunan Kibyra Antik Kenti'nde yapılan ziyaretler ile tanıtım gezi son buldu. İki gün süren ziyaret boyunca gezdikleri alanlarla ilgili notlar alan rehberler, Burdur'un önemli bir Turizm potansiyeline sahip olduğunu yakından görme fırsatı bulduklarını belirterek, düzenlenen çalışma gezisinden duydukları memnuniyeti ifade ettiler. Her fırsatta ören yerleri, konakları, doğal güzellikleri, müzeleri, kültürü ile İlin adeta bir açık hava müzesini andırdığını belirten Vali Türker Öksüz, önemli bir turizm potansiyeline sahip olan Burdur'un tanıtımına yönelik çalışmaların sürdürüleceğini söyledi.
ANTALYA Rehberler Odasına kayıtlı 45 turist rehberi, Burdur Valiliği öncülüğünde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen gezi programı kapsamında, Burdur’un tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini görmek amacıyla ziyaret ettiler.

Antalya'dan gelen rehberler iki gün süren gezi programında, Burdur’un tarihi ve turistik olarak öne çıkan alanlarını yakından görme fırsatı buldular. Gerçekleşen tanıtım gezisi kapsamında Burdur’a gelen Rehber Grubu ilk gün Karacaören Baraj Gölü’nde inceleme ziyaretinde bulundular. Bucak İlçesi Çamlık Köyü’nde bulunan Kremna Antik Kenti’ne teknik gezi gerçekleştiren grup daha sonra Sagalassos Antik Kentini ve sonrasında ülkemizde turizme ilk açılan mağara olan İnsuyu Mağarasını gezdi. İlk günün son ziyaretinde MAKÜ Lavanta Tepesi Hotel bünyesinde işletilen Taş Oda Gastronomi Mutfağını görme fırsatı bulan Rehberler, yöresel tatların yanı sıra, Burdur Yöresine ait Türküleri de dinleme fırsatı buldular. Tanıtım gezisinin ikinci gününde, İlimiz merkezinde yer alan Baki Bey Konağı ile Çelikbaş Konağına yapılan gezi sonrası, Burdur Arkeoloji Müzesi ziyaret edildi. Gerçekleşen ziyarette Ülkemizin en önemli müzeleri arasında yer alan Müzede yer alan eserler hakkında rehber grubuna kapsamlı bilgi verildi. Son olarak Gölhisar’da bulunan Kibyra Antik Kenti'nde yapılan ziyaretler ile tanıtım gezi son buldu. İki gün süren ziyaret boyunca gezdikleri alanlarla ilgili notlar alan rehberler, Burdur'un önemli bir Turizm potansiyeline sahip olduğunu yakından görme fırsatı bulduklarını belirterek, düzenlenen çalışma gezisinden duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

Her fırsatta ören yerleri, konakları, doğal güzellikleri, müzeleri, kültürü ile İlin adeta bir açık hava müzesini andırdığını belirten Vali Türker Öksüz, önemli bir turizm potansiyeline sahip olan Burdur'un tanıtımına yönelik çalışmaların sürdürüleceğini söyledi.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.