BURDUR Alacak anlaşmazlığı cinayetinde karar

Asayiş (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 21.02.2024 - 11:10, Güncelleme: 21.02.2024 - 11:10
 

BURDUR Alacak anlaşmazlığı cinayetinde karar

BURDUR'da alacak verecek meselesinden çıkan tartışmada Şeyhmus Bakış'ı (33) tabancayla öldürmek, bir kişiyi de yaralamak suçlamasıyla tutuklu yargılanan Osman Çelikbaş (38) toplamda 11 yıl 1 ay 22 gün hapisle cezalandırıldı.
Burdur merkez İstasyon Caddesi'nde 19 Kasım 2022 tarihinde meydana gelen olayda, otomobil ve emlak satışı yapan Osman Çelikbaş ile iş yerine gelen Ş.A. (51) ve Şeyhmus Bakış (33) arasında, iddiaya göre alacak verecek meselesi yüzünden tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Osman Çelikbaş, tabancayla Ş.A. ve Şeyhmus Bakış'a ateş etti. Ş.A. ve Şeyhmus Bakış vücutlarına isabet eden mermilerle yere yığılırken, Osman Çelikbaş ise kaçtı. Ş.A. kendi iş yerini telefon ile arayıp, çalışanlarından yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Gelen sağlık ekibinin müdahale ettiği Ş.A. ve Şeyhmus Bakış, Burdur Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan Şeyhmus Bakış, tüm çabalara karşın kurtarılamadı. Kısa sürede yakalanan Osman Çelikbaş ise işlemlerinin ardından tutuklandı.   'ASIL MAĞDUR BENİM' Osman Çelikbaş'ın 'kastın aşılması suretiyle öldürmek' ve 'silahla yaralama' suçlarından 19 yıl hapis istemiyle yargılandığı dava Burdur Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya sanık Osman Çelikbaş ile öldürülen Şeyhmus Bakış'ın annesi Makbule, babası Osman, kardeşi Baver Bakış ve taraf avukatları katıldı. Bakış ailesi sanığın cezalandırılmasını talep etti. Son sözü sorulan sanık Osman Çelikbaş ise "Üzerime atılı suçu kabul etmiyorum. Asıl mağdur benim. Kasten öldürmek amacıyla değil kendimi savunmak amacıyla hareket ettim. Maktulün ailesine başsağlığı diliyorum. Son derece üzgünüm" dedi.   Kısa bir ara veren mahkeme heyeti Osman Çelikbaş'a 'kastın aşılması suretiyle öldürmek' suçundan 9 yıl 4 ay 15 gün, 'silahla yaralama' suçundan 11 ay 7 gün hapis cezası verdi. Osman Çelikbaş 'ruhsatsız silah kullanmak' suçundan da 10 ay hapis ayrıca 25 gün de para cezasına çarptırıldı. Duruşma çıkışında açıklama yapan Şeyhmus Bakış'ın ailesinin avukatı Kemal Aytekin, "Mahkeme kararlarında çok yorum yapmaya gerek yok. Biz bu süreci sabırlı şekilde yürüteceğiz. Bu şahıs hak ettiği cezayı en nihayetinde alacak" dedi. Ş.A.'nın avukatı Yasin Hınçal da "Verilen karar tamamen hukuka aykırıdır. Mahkeme heyeti verdiği kararı hiçbir sebebe dayandırmamış, varsayımlar üzerinden karar vermiştir. Bu karar emsal olmaması gereken bir karardır. Bir insanın yaralanması 11 ayla geçiştirilemez. İstinaf mahkemesinin bu kararı bozacağını düşünüyorum" diye konuştu. (DHA)
BURDUR'da alacak verecek meselesinden çıkan tartışmada Şeyhmus Bakış'ı (33) tabancayla öldürmek, bir kişiyi de yaralamak suçlamasıyla tutuklu yargılanan Osman Çelikbaş (38) toplamda 11 yıl 1 ay 22 gün hapisle cezalandırıldı.

Burdur merkez İstasyon Caddesi'nde 19 Kasım 2022 tarihinde meydana gelen olayda, otomobil ve emlak satışı yapan Osman Çelikbaş ile iş yerine gelen Ş.A. (51) ve Şeyhmus Bakış (33) arasında, iddiaya göre alacak verecek meselesi yüzünden tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Osman Çelikbaş, tabancayla Ş.A. ve Şeyhmus Bakış'a ateş etti. Ş.A. ve Şeyhmus Bakış vücutlarına isabet eden mermilerle yere yığılırken, Osman Çelikbaş ise kaçtı. Ş.A. kendi iş yerini telefon ile arayıp, çalışanlarından yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Gelen sağlık ekibinin müdahale ettiği Ş.A. ve Şeyhmus Bakış, Burdur Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan Şeyhmus Bakış, tüm çabalara karşın kurtarılamadı. Kısa sürede yakalanan Osman Çelikbaş ise işlemlerinin ardından tutuklandı.

 

'ASIL MAĞDUR BENİM'

Osman Çelikbaş'ın 'kastın aşılması suretiyle öldürmek' ve 'silahla yaralama' suçlarından 19 yıl hapis istemiyle yargılandığı dava Burdur Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya sanık Osman Çelikbaş ile öldürülen Şeyhmus Bakış'ın annesi Makbule, babası Osman, kardeşi Baver Bakış ve taraf avukatları katıldı. Bakış ailesi sanığın cezalandırılmasını talep etti. Son sözü sorulan sanık Osman Çelikbaş ise "Üzerime atılı suçu kabul etmiyorum. Asıl mağdur benim. Kasten öldürmek amacıyla değil kendimi savunmak amacıyla hareket ettim. Maktulün ailesine başsağlığı diliyorum. Son derece üzgünüm" dedi.

 

Kısa bir ara veren mahkeme heyeti Osman Çelikbaş'a 'kastın aşılması suretiyle öldürmek' suçundan 9 yıl 4 ay 15 gün, 'silahla yaralama' suçundan 11 ay 7 gün hapis cezası verdi. Osman Çelikbaş 'ruhsatsız silah kullanmak' suçundan da 10 ay hapis ayrıca 25 gün de para cezasına çarptırıldı.

Duruşma çıkışında açıklama yapan Şeyhmus Bakış'ın ailesinin avukatı Kemal Aytekin, "Mahkeme kararlarında çok yorum yapmaya gerek yok. Biz bu süreci sabırlı şekilde yürüteceğiz. Bu şahıs hak ettiği cezayı en nihayetinde alacak" dedi.

Ş.A.'nın avukatı Yasin Hınçal da "Verilen karar tamamen hukuka aykırıdır. Mahkeme heyeti verdiği kararı hiçbir sebebe dayandırmamış, varsayımlar üzerinden karar vermiştir. Bu karar emsal olmaması gereken bir karardır. Bir insanın yaralanması 11 ayla geçiştirilemez. İstinaf mahkemesinin bu kararı bozacağını düşünüyorum" diye konuştu. (DHA)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.