Öğrencilerden 'aşıklık' sempozyumu

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 27.02.2024 - 11:30, Güncelleme: 27.02.2024 - 11:30
 

Öğrencilerden 'aşıklık' sempozyumu

Antalya Erünal Sosyal Bilimler Lisesi tarafından aşıklık geleneğini ve aşıkları tanımak ve sonraki kuşaklara aktarabilmek amacıyla VIII. Ulusal Lise Öğrencileri Sempozyumu düzenlendi.
Aşık Veysel’in vefatının 50'nci yılı anısına düzenlenen sempozyumun açılış oturumu, Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bumin Kağan Salonu’nda yapıldı. Lise öğrencileri tarafından hazırlanan oturuma Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekeriya Karadavut ve Dr. Atila Kartal başkanlık yaptı. Oturum, Erzurumlu Aşık Kazanoğlu’nun aşıklık geleneğinden örnekler vermesiyle başladı. Aşıklık geleneğinin Orta Asya’da ve Anadolu’da gelişimi; Aşık şenlikleri, Aşık Veysel’in hayatı ve eserleri, yüzyıllar içindeki aşıklar, kadın aşıklar gibi konularda yazdıkları bildirileri sunan öğrenciler, lise müfredatı kapsamında da olan konular hakkında arkadaşlarını bilgilendirdi. Sempozyum açılış oturumunda Antalya’daki 8 lise öğrencisi bildirilerini sunarken, sempozyum 17 şehirden 34 okulun bildirileri ile çevrimiçi devam etti. Sempozyum, tüm danışman öğretmenler ve öğrencilerin katılımı ile çevrimiçi yapılan kapanış oturumuyla sona erdi.
Antalya Erünal Sosyal Bilimler Lisesi tarafından aşıklık geleneğini ve aşıkları tanımak ve sonraki kuşaklara aktarabilmek amacıyla VIII. Ulusal Lise Öğrencileri Sempozyumu düzenlendi.

Aşık Veysel’in vefatının 50'nci yılı anısına düzenlenen sempozyumun açılış oturumu, Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bumin Kağan Salonu’nda yapıldı. Lise öğrencileri tarafından hazırlanan oturuma Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekeriya Karadavut ve Dr. Atila Kartal başkanlık yaptı.

Oturum, Erzurumlu Aşık Kazanoğlu’nun aşıklık geleneğinden örnekler vermesiyle başladı. Aşıklık geleneğinin Orta Asya’da ve Anadolu’da gelişimi; Aşık şenlikleri, Aşık Veysel’in hayatı ve eserleri, yüzyıllar içindeki aşıklar, kadın aşıklar gibi konularda yazdıkları bildirileri sunan öğrenciler, lise müfredatı kapsamında da olan konular hakkında arkadaşlarını bilgilendirdi. Sempozyum açılış oturumunda Antalya’daki 8 lise öğrencisi bildirilerini sunarken, sempozyum 17 şehirden 34 okulun bildirileri ile çevrimiçi devam etti.

Sempozyum, tüm danışman öğretmenler ve öğrencilerin katılımı ile çevrimiçi yapılan kapanış oturumuyla sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.