BAKA YÖNETİM KURULU VALİ ÖKSÜZ BAŞKANLIĞINDA TOPLANDI

Dünya (Akca Gazete) - Akca Gazete | 27.02.2024 - 12:29, Güncelleme: 27.02.2024 - 12:29
 

BAKA YÖNETİM KURULU VALİ ÖKSÜZ BAŞKANLIĞINDA TOPLANDI

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Şubat ayı Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı, Burdur Valisi Türker Öksüz başkanlığında VKS üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.
Vali Öksüz, toplantının başında yaptığı konuşmada yönetim kurulu toplantımızın ve alacağımız kararların üç ilimiz için hayırlı olmasını diledi. Toplantı; süreci devam eden destek programları, hâlihazırda devam eden Ajans projeleri ve gündemde yer alan diğer konuların görüşülmesinin ardından son buldu. Toplantıya başta Vali Öksüz olmak üzere, Isparta Valisi Aydın Baruş, yönetim kurulu üyeleri Burdur İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık, Isparta İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Keskin, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Çelik, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Bahar, BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler ve ilgili ajans personeli katıldı. Burdur Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Vali Türker Öksüz toplantının başında yaptığı konuşmasında; “Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu olarak Şubat ayı olağan toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Bu yıl yine bölgesel kalkınmayı harekete geçirecek faaliyetlerin hazırlığı içerisindeyiz. Bu kapsamda 2024 yılında teknik destek programına çıkarak bölgemizdeki girişimcilik ruhunu artıracak projelere destek vereceğiz ve bölgemizdeki paydaşların kapasitesini geliştirmeye ve istihdamı artırmaya yönelik projelerine odaklanacağız. Aynı zamanda BAKA olarak bölgemize dış fon arayışlarımız devam etmekte olup bu kapsamda Ülkemizin ilk defa dahil olduğu Avrupa Birliği tarafından desteklenen yaklaşık 281 Milyon Euroluk bütçesi olan Interreg NextMed Akdeniz Havzasında Sınır ötesi İşbirliği Programını takip etmekteyiz. Programın öncelikleri arasında; daha rekabetçi ve akıllı bir Avrupa, daha yeşil sıfır karbon ekonomisine doğru daha düşük karbon tüketimine yönelen ve dirençli bir Avrupa, daha sosyal ve kapsayıcı bir Avrupa ile daha iyi bir işbirliği yönetimi yer almaktadır. Bu öncelikler kapsamında halihazırda 103 Milyon Euroluk ilk proje çağrısı ilan edilmiş olup çağrıların 2027 yılına kadar devam etmesi öngörülmektedir. İlk çağrı kapsamında Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı olarak gerek lider gerekse de ortak olarak birden fazla projenin hazırlığı içerisindeyiz. Ayrıca bölgemizden Ajansımız dışında da başvuruların sayısı ve niteliğinin artırılması amacıyla paydaşlarımıza program kapsamında proje yazma ve bilgilendirme eğitimleri vereceğiz. Bugün gerçekleştireceğimiz 161 Sayılı Yönetim Kurulu toplantımızda insan kaynağı kapasitemizi artırmak üzere personel istihdamını, 2023 yılı bütçe sonuçlarını ve 2024 yılı bütçe kesinleştirme hususlarını da konuşacağız. Hâlihazırda devam etmekte olan Ajans projeleri ve desteklerine dair gelişmeleri irdeleyeceğiz. Yönetim Kurulu toplantımızın ve alacağımız kararların üç ilimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.” diye konuştu.  
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Şubat ayı Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı, Burdur Valisi Türker Öksüz başkanlığında VKS üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Vali Öksüz, toplantının başında yaptığı konuşmada yönetim kurulu toplantımızın ve alacağımız kararların üç ilimiz için hayırlı olmasını diledi.

Toplantı; süreci devam eden destek programları, hâlihazırda devam eden Ajans projeleri ve gündemde yer alan diğer konuların görüşülmesinin ardından son buldu.

Toplantıya başta Vali Öksüz olmak üzere, Isparta Valisi Aydın Baruş, yönetim kurulu üyeleri Burdur İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık, Isparta İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Keskin, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Çelik, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Bahar, BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler ve ilgili ajans personeli katıldı.

Burdur Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Vali Türker Öksüz toplantının başında yaptığı konuşmasında;

“Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu olarak Şubat ayı olağan toplantımızı gerçekleştiriyoruz.
Bu yıl yine bölgesel kalkınmayı harekete geçirecek faaliyetlerin hazırlığı içerisindeyiz. Bu kapsamda 2024 yılında teknik destek programına çıkarak bölgemizdeki girişimcilik ruhunu artıracak projelere destek vereceğiz ve bölgemizdeki paydaşların kapasitesini geliştirmeye ve istihdamı artırmaya yönelik projelerine odaklanacağız.

Aynı zamanda BAKA olarak bölgemize dış fon arayışlarımız devam etmekte olup bu kapsamda Ülkemizin ilk defa dahil olduğu Avrupa Birliği tarafından desteklenen yaklaşık 281 Milyon Euroluk bütçesi olan Interreg NextMed Akdeniz Havzasında Sınır ötesi İşbirliği Programını takip etmekteyiz.

Programın öncelikleri arasında; daha rekabetçi ve akıllı bir Avrupa, daha yeşil sıfır karbon ekonomisine doğru daha düşük karbon tüketimine yönelen ve dirençli bir Avrupa, daha sosyal ve kapsayıcı bir Avrupa ile daha iyi bir işbirliği yönetimi yer almaktadır.

Bu öncelikler kapsamında halihazırda 103 Milyon Euroluk ilk proje çağrısı ilan edilmiş olup çağrıların 2027 yılına kadar devam etmesi öngörülmektedir. İlk çağrı kapsamında Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı olarak gerek lider gerekse de ortak olarak birden fazla projenin hazırlığı içerisindeyiz. Ayrıca bölgemizden Ajansımız dışında da başvuruların sayısı ve niteliğinin artırılması amacıyla paydaşlarımıza program kapsamında proje yazma ve bilgilendirme eğitimleri vereceğiz.

Bugün gerçekleştireceğimiz 161 Sayılı Yönetim Kurulu toplantımızda insan kaynağı kapasitemizi artırmak üzere personel istihdamını, 2023 yılı bütçe sonuçlarını ve 2024 yılı bütçe kesinleştirme hususlarını da konuşacağız. Hâlihazırda devam etmekte olan Ajans projeleri ve desteklerine dair gelişmeleri irdeleyeceğiz.

Yönetim Kurulu toplantımızın ve alacağımız kararların üç ilimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.” diye konuştu.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.