Gaziye ödenen tazminat geri istendi

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 01.03.2024 - 12:10, Güncelleme: 01.03.2024 - 12:10
 

Gaziye ödenen tazminat geri istendi

KAYSERİ'de 17 Aralık 2016'da PKK’lı teröristlerin bombalı araçla düzenlediği saldırıda sağ bacağını kaybeden gazi Ferdi Çatal'dan, mahkeme kararıyla ödenen 58 bin liralık tazminatın 35 bin lirası, fazla ödeme yapıldığı gerekçesiyle 3 yıl sonra geri talep edildi. Çatal, "Bu yanlışlığın bir an önce düzeltilmesi istiyoruz" dedi.
Ferdi Çatal, Kayseri 1'inci Komando Tugay Komutanlığı'nda vatani görevini yaparken çarşı iznine çıkan askerlere yönelik PKK'nın düzenlediği bombalı saldırıda ağır yaralandı, sağ bacağını diz üstünden kaybetti. Tedavi sürecinde protez bacak takılan Ferdi Çatal, Kayseri 2'nci İdare Mahkemesi'nde açtığı tazminat davasını kazandı. Mahkeme Çatal'a, 58 bin lira tazminat ödenmesini kararlaştırdı. Milli Savunma Bakanlığı, 2019 yılında söz konusu tazminatı ödedi. Ancak Ankara Bölge İdare Mahkemesi, kararı bozarak gaziye 35 bin lira fazla ödeme yapıldığına hükmetti. Bunun üzerine Kayseri 1'inci Komando Tugay Komutanlığı’nca Çatal'a tebligat gönderilerek, 35 bin lira geri talep edildi. Tebligatta, Kayseri 2'nci İdare Mahkemesi'nce tazminat ödenmesine hükmedilmesinin ardından Milli Savunma Bakanlığı bütçesinden 58 bin lira ödendiği; ancak istinaf sürecinde fazla ödeme yapıldığının ortaya çıktığı ve kamu alacağı oluştuğu belirtildi. Gazi Çatal'dan, tebligat tarihinden itibaren söz konusu 35 bin lirayı 1 ay içinde oluşacak yasal faiziyle geri ödemesi istendi. 'YANLIŞLIĞIN DÜZELTİLMESİNİ İSTİYORUZ' Gazi Çatal, duruma tepki gösterdi. Devletin verdiği 58 bin liranın 35 bin lirasının geri istendiğine ilişkin yazı aldığını söyleyerek, "Biz Milli Savunma Bakanlığı'na maddi manevi tazminat davası açtık. Oradan 58 bin lira bir ödenek belirtilmişti. Bunu avukatım itiraz hakkı saklı kalarak kabul etti. İtiraz etmiştik, tutarı arttırmak için. Ama aldığım 58 binin 35 binini geri isteyen bir yazı ulaştı elimize. Bir yerlerde yanlışlık olduğunu düşünüyoruz. Çünkü devletimiz bizi hiç mağdur etmedi. Bu şekilde de etmez. Bu yanlışlığın bir an önce düzeltilmesi istiyoruz" ifadelerini kullandı. Çatal, karara itiraz ettiklerini belirterek, "Devletimize isyan edemeyiz; ama üzüldüm. İtiraz ettik, inşallah hızlanır. Bunun hızlanmasını talep ediyoruz devlet büyüklerimizden. Tabii ki onlar da üzülmüşlerdir. Çünkü bile isteye zaten bizi hiçbir zaman mağdur etmediler, etmezler de. Ama bir yerde bir yanlışlık oldu belli ki, inşallah bir an önce düzeltilir" dedi. (DHA)
KAYSERİ'de 17 Aralık 2016'da PKK’lı teröristlerin bombalı araçla düzenlediği saldırıda sağ bacağını kaybeden gazi Ferdi Çatal'dan, mahkeme kararıyla ödenen 58 bin liralık tazminatın 35 bin lirası, fazla ödeme yapıldığı gerekçesiyle 3 yıl sonra geri talep edildi. Çatal, "Bu yanlışlığın bir an önce düzeltilmesi istiyoruz" dedi.

Ferdi Çatal, Kayseri 1'inci Komando Tugay Komutanlığı'nda vatani görevini yaparken çarşı iznine çıkan askerlere yönelik PKK'nın düzenlediği bombalı saldırıda ağır yaralandı, sağ bacağını diz üstünden kaybetti. Tedavi sürecinde protez bacak takılan Ferdi Çatal, Kayseri 2'nci İdare Mahkemesi'nde açtığı tazminat davasını kazandı. Mahkeme Çatal'a, 58 bin lira tazminat ödenmesini kararlaştırdı. Milli Savunma Bakanlığı, 2019 yılında söz konusu tazminatı ödedi. Ancak Ankara Bölge İdare Mahkemesi, kararı bozarak gaziye 35 bin lira fazla ödeme yapıldığına hükmetti. Bunun üzerine Kayseri 1'inci Komando Tugay Komutanlığı’nca Çatal'a tebligat gönderilerek, 35 bin lira geri talep edildi. Tebligatta, Kayseri 2'nci İdare Mahkemesi'nce tazminat ödenmesine hükmedilmesinin ardından Milli Savunma Bakanlığı bütçesinden 58 bin lira ödendiği; ancak istinaf sürecinde fazla ödeme yapıldığının ortaya çıktığı ve kamu alacağı oluştuğu belirtildi. Gazi Çatal'dan, tebligat tarihinden itibaren söz konusu 35 bin lirayı 1 ay içinde oluşacak yasal faiziyle geri ödemesi istendi.

'YANLIŞLIĞIN DÜZELTİLMESİNİ İSTİYORUZ'

Gazi Çatal, duruma tepki gösterdi. Devletin verdiği 58 bin liranın 35 bin lirasının geri istendiğine ilişkin yazı aldığını söyleyerek, "Biz Milli Savunma Bakanlığı'na maddi manevi tazminat davası açtık. Oradan 58 bin lira bir ödenek belirtilmişti. Bunu avukatım itiraz hakkı saklı kalarak kabul etti. İtiraz etmiştik, tutarı arttırmak için. Ama aldığım 58 binin 35 binini geri isteyen bir yazı ulaştı elimize. Bir yerlerde yanlışlık olduğunu düşünüyoruz. Çünkü devletimiz bizi hiç mağdur etmedi. Bu şekilde de etmez. Bu yanlışlığın bir an önce düzeltilmesi istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Çatal, karara itiraz ettiklerini belirterek, "Devletimize isyan edemeyiz; ama üzüldüm. İtiraz ettik, inşallah hızlanır. Bunun hızlanmasını talep ediyoruz devlet büyüklerimizden. Tabii ki onlar da üzülmüşlerdir. Çünkü bile isteye zaten bizi hiçbir zaman mağdur etmediler, etmezler de. Ama bir yerde bir yanlışlık oldu belli ki, inşallah bir an önce düzeltilir" dedi. (DHA)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.