Likya'nın at heykelleri

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 04.03.2024 - 09:35, Güncelleme: 04.03.2024 - 09:35
 

Likya'nın at heykelleri

ANTALYALI akademisyen heykel sanatçısı Cem Güney Çevikbaş'ın 'Likya Atları' adlı heykel sergisi hayranlık uyandırdı.
Sanat Danışmanı Himmet Öcal'ın küratörlüğünde bir otelin sanat galerisinde müzik dinletisi eşliğinde açılan 'at heykeller' sergisine Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden akademisyen ile öğrencilerin, Antalyalı sanatçıların, sanatseverlerin ilgisi yoğun oldu. Açılış öncesi geçmiş tarihten günümüze atların hikâyeleri anlatıldı, insan hayatındaki önemine vurgu yapıldı. ATLARIN BÜYÜSÜNE KAPILDI Kendisini atların büyüsüne kaptırıp Likya dönemindeki efsane atlar ile ilgili araştırmalar yapan, birçok dokümana da ulaşan sanatçı Cem Güney Çevikbaş, at figürleri üzerinde özenle çalıştı, ortaya çıkardığı eserlerini sanatçı ve sanatseverlerin beğenisine sundu. Atların büyüsünü sanatsal formlara dönüştüren Cem Güney Çevikbaş, atların dinamizmini, asilliğini, hoşluğunu, zarafetini, soyluluğunu, gücünü, dışavurumcu bir tavırla özgün biçimde eserlerine yansıttı. Çevikbaş, "Heykellerini yaptığım kimi atlar durgun ve dingin, kimi atlar hız ve ritim peşindeler, sonsuzluğa koşarak özgürlüğü çağrıştırıyorlar" dedi. Heykel sanatçısı Cem Güney Çevikbaş'ın 'Likya Atları' adını verdiği at heykel çalışmalarının yer aldığı sergi 22 Mart Cuma gününe kadar açık kalacak.
ANTALYALI akademisyen heykel sanatçısı Cem Güney Çevikbaş'ın 'Likya Atları' adlı heykel sergisi hayranlık uyandırdı.

Sanat Danışmanı Himmet Öcal'ın küratörlüğünde bir otelin sanat galerisinde müzik dinletisi eşliğinde açılan 'at heykeller' sergisine Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden akademisyen ile öğrencilerin, Antalyalı sanatçıların, sanatseverlerin ilgisi yoğun oldu. Açılış öncesi geçmiş tarihten günümüze atların hikâyeleri anlatıldı, insan hayatındaki önemine vurgu yapıldı.

ATLARIN BÜYÜSÜNE KAPILDI

Kendisini atların büyüsüne kaptırıp Likya dönemindeki efsane atlar ile ilgili araştırmalar yapan, birçok dokümana da ulaşan sanatçı Cem Güney Çevikbaş, at figürleri üzerinde özenle çalıştı, ortaya çıkardığı eserlerini sanatçı ve sanatseverlerin beğenisine sundu.

Atların büyüsünü sanatsal formlara dönüştüren Cem Güney Çevikbaş, atların dinamizmini, asilliğini, hoşluğunu, zarafetini, soyluluğunu, gücünü, dışavurumcu bir tavırla özgün biçimde eserlerine yansıttı. Çevikbaş, "Heykellerini yaptığım kimi atlar durgun ve dingin, kimi atlar hız ve ritim peşindeler, sonsuzluğa koşarak özgürlüğü çağrıştırıyorlar" dedi.

Heykel sanatçısı Cem Güney Çevikbaş'ın 'Likya Atları' adını verdiği at heykel çalışmalarının yer aldığı sergi 22 Mart Cuma gününe kadar açık kalacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.