Türk beyin cerrahının geliştirdiği beyin tümörlerini yok edecek cihaz tıp dünyasında yankı uyandırdı

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 05.03.2024 - 12:07, Güncelleme: 05.03.2024 - 12:07
 

Türk beyin cerrahının geliştirdiği beyin tümörlerini yok edecek cihaz tıp dünyasında yankı uyandırdı

İZMİR, (DHA)-BEYİN Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Tuğberk Özdemir'in; ultrason dalgalarıyla beyin tümörlerini hedef almanın ve yok etmenin mümkün olabileceğini gösteren araştırması ve bu teknolojiyi kullanarak geliştirdiği cihaz, tıp dünyasında heyecan yarattı. Şu an Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi'nde (FDA) onay aşamasında bulunan cihazın, süreci başarıyla tamamlandığında, klinik kullanımı için gerekli çalışmaların başlatılarak, hastaların yararına sunulacağı bildirildi.
Medicana Sağlık Grubu Beyin Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Tuğberk Özdemir, beyin tümörü tedavisinde çığır açacak bir yeniliğe imza attı. Beyin Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Tuğberk Özdemir'in 'Yüksek yoğunluklu ultrasonun beyin tümörüne etkileri' konulu araştırması, tıp dünyasının prestijli dergilerinden biri olan 'European Review for Medical and Pharmacological Sciences'da yayınlandı. Op. Dr. Özdemir, araştırmasıyla ilgili "Bu araştırma; ultrason dalgalarının özel bir açı ve dalga boyuyla MR cihazı altında uygulandığında, 1 mm hata payıyla tümör hücrelerini yok edebildiğini ortaya koydu. Beyin tümörü olan hastadan ameliyatla alınan bir tümöre, laboratuvar ortamında geliştirdiğimiz bu cihazla ultrason dalgalarını uyguladık. Sonrasında yaptığımız moleküler incelemelerde tümörün yok olduğu gördük" dedi.   'Ameliyatı riskli veya imkansız olan hastalar için hayati bir gelişme'   Op. Dr. Tuğberk Özdemir'in ultrason dalgalarını kullanarak beyin tümörlerini hedef almanın ve yok etmenin mümkün olabileceğini gösteren araştırma kapsamında geliştirdiği cihaz, şu anda Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi'nde (FDA) onay aşamasında bulunuyor. Onay süreci başarıyla tamamlandığında, cihazın klinik kullanımı için gerekli çalışmalar başlatılarak, beyin tümörü tedavisinde kısa sürede hastaların yararına sunulması sağlanacak. Hayata geçirildiğinde, beyin tümörlerinin ameliyat gerektirmeden tedavi edilebilmesini sağlayacak olan bu yöntemin devrim yaratabileceği konuşuluyor. Op. Dr. Özdemir, bu yöntemin avantajlarıyla ilgili "Ultrason dalgaları ile tümör hücrelerini seçici bir şekilde hedef almak ve yok etmek, tedavi sürecini önemli ölçüde basitleştirebilir. Bu yaklaşım, özellikle ameliyatı riskli veya imkansız olan hastalar için umut vaat ediyor" diye konuştu.   'ATATÜRK'ÜN HEKİMLERE DUYDUĞU GÜVEN BANA IŞIK OLUYOR'   Beyin pili olarak bilinen derin beyin stümilasyonu tedavisi üzerine de başarılı çalışmalar yürüten Op. Dr. Tuğberk Özdemir, araştırmanın yayınlanmasının ardından olumlu tepkiler aldığını belirterek şunları söyledi:   "Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, 'Beni Türk hekimlerine emanet ediniz' diyerek bizlere olan güvenini ifade etmiş. Atatürk'ün bizlere olan güveni, her birimizin üzerinde taşıması gereken bir mirastır. Bu miras, hekimlik mesleğine olan sevgimi daha da derinleştiren, bilimsel a
İZMİR, (DHA)-BEYİN Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Tuğberk Özdemir'in; ultrason dalgalarıyla beyin tümörlerini hedef almanın ve yok etmenin mümkün olabileceğini gösteren araştırması ve bu teknolojiyi kullanarak geliştirdiği cihaz, tıp dünyasında heyecan yarattı. Şu an Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi'nde (FDA) onay aşamasında bulunan cihazın, süreci başarıyla tamamlandığında, klinik kullanımı için gerekli çalışmaların başlatılarak, hastaların yararına sunulacağı bildirildi.

Medicana Sağlık Grubu Beyin Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Tuğberk Özdemir, beyin tümörü tedavisinde çığır açacak bir yeniliğe imza attı. Beyin Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Tuğberk Özdemir'in 'Yüksek yoğunluklu ultrasonun beyin tümörüne etkileri' konulu araştırması, tıp dünyasının prestijli dergilerinden biri olan 'European Review for Medical and Pharmacological Sciences'da yayınlandı. Op. Dr. Özdemir, araştırmasıyla ilgili "Bu araştırma; ultrason dalgalarının özel bir açı ve dalga boyuyla MR cihazı altında uygulandığında, 1 mm hata payıyla tümör hücrelerini yok edebildiğini ortaya koydu. Beyin tümörü olan hastadan ameliyatla alınan bir tümöre, laboratuvar ortamında geliştirdiğimiz bu cihazla ultrason dalgalarını uyguladık. Sonrasında yaptığımız moleküler incelemelerde tümörün yok olduğu gördük" dedi.

 

'Ameliyatı riskli veya imkansız olan hastalar için hayati bir gelişme'

 

Op. Dr. Tuğberk Özdemir'in ultrason dalgalarını kullanarak beyin tümörlerini hedef almanın ve yok etmenin mümkün olabileceğini gösteren araştırma kapsamında geliştirdiği cihaz, şu anda Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi'nde (FDA) onay aşamasında bulunuyor. Onay süreci başarıyla tamamlandığında, cihazın klinik kullanımı için gerekli çalışmalar başlatılarak, beyin tümörü tedavisinde kısa sürede hastaların yararına sunulması sağlanacak. Hayata geçirildiğinde, beyin tümörlerinin ameliyat gerektirmeden tedavi edilebilmesini sağlayacak olan bu yöntemin devrim yaratabileceği konuşuluyor. Op. Dr. Özdemir, bu yöntemin avantajlarıyla ilgili "Ultrason dalgaları ile tümör hücrelerini seçici bir şekilde hedef almak ve yok etmek, tedavi sürecini önemli ölçüde basitleştirebilir. Bu yaklaşım, özellikle ameliyatı riskli veya imkansız olan hastalar için umut vaat ediyor" diye konuştu.

 

'ATATÜRK'ÜN HEKİMLERE DUYDUĞU GÜVEN BANA IŞIK OLUYOR'

 

Beyin pili olarak bilinen derin beyin stümilasyonu tedavisi üzerine de başarılı çalışmalar yürüten Op. Dr. Tuğberk Özdemir, araştırmanın yayınlanmasının ardından olumlu tepkiler aldığını belirterek şunları söyledi:

 

"Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, 'Beni Türk hekimlerine emanet ediniz' diyerek bizlere olan güvenini ifade etmiş. Atatürk'ün bizlere olan güveni, her birimizin üzerinde taşıması gereken bir mirastır. Bu miras, hekimlik mesleğine olan sevgimi daha da derinleştiren, bilimsel a

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.