BURDUR Atatürk'ün Burdur'a gelişi kutlandı

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 06.03.2024 - 17:08, Güncelleme: 06.03.2024 - 17:08
 

BURDUR Atatürk'ün Burdur'a gelişi kutlandı

GAZİ Mustafa Kemal Atatürk'ün Burdur'a gelişinin 94'üncü yıl dönümü kutlandı.
Atatürk'ün Burdur'a gelişinin yıl dönümü dolayısıyla program düzenlendi. Atatürk'ün kente geldiğinde karşılandığı yer olan Çatalpınar'dan Cumhuriyet Meydanı'na kadar 'Ata'ya Saygı' yürüyüşü yapıldı. Halk oyunları gösterisinin ardından Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na Vali Türker Öksüz, Garnizon Komutanı Albay Şengezer Şimşek ve Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz tarafından çelenk sunuldu. Sonrasında saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklâl Marşı okundu. Törene CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, Garnizon Komutanı Albay Şengezer Şimşek, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Baro Başkanı Ramazan Gedik, siyasi parti temsilcileri, askerler ve vatandaşlar da katıldı.   Törende konuşan Vali Türker Öksüz, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren çıkmış olduğu yurt gezilerinde, Anadolu'yu karış karış gezerek Kurtuluş Savaşı'nda destanlar yazan milletiyle buluşmuştur. Gerçekleştirdiği bu gezilerde malını, kanını, canını ortaya koymaktan çekinmeyen cefakâr Anadolu insanına şükranlarını sunarak, aynı zamanda vilayetlerin durumunu yerinde görmüş, savaşlarla yorgun düşen milletine moral vererek, gelecek için umut aşılamıştır" dedi.   Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, "Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha ilimizde konuk etmenin gururu ve sevincini hep birlikte yaşıyoruz. 6 Mart 1930'da Çatalpınar mevkiinden Burdur'umuza güneş gibi doğan Mustafa Kemal Atatürk, 94 yıl önce atalarımıza yaşattığı onuru ve coşkuyu; 94 yıl sonra aynı heyecanla yüreğimizde hissediyoruz. Bizler bu günü kutlarken sadece büyük bir kahramanın ilimize gelmesini kutlamakla kalmıyor, aynı zamanda onun ilkelerinin ülkemize verdiği bağımsızlık gücünü ve gelişmişlik düzeyini de kutluyoruz" diye konuştu.   6 Mart nedeniyle il genelinde düzenlenen atletizm yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin protokol üyeleri tarafından verilmesinin ardından tören sona erdi. Daha sonra kültür merkezinde etkinlikler yapıldı. (DHA)
GAZİ Mustafa Kemal Atatürk'ün Burdur'a gelişinin 94'üncü yıl dönümü kutlandı.

Atatürk'ün Burdur'a gelişinin yıl dönümü dolayısıyla program düzenlendi. Atatürk'ün kente geldiğinde karşılandığı yer olan Çatalpınar'dan Cumhuriyet Meydanı'na kadar 'Ata'ya Saygı' yürüyüşü yapıldı. Halk oyunları gösterisinin ardından Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na Vali Türker Öksüz, Garnizon Komutanı Albay Şengezer Şimşek ve Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz tarafından çelenk sunuldu. Sonrasında saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklâl Marşı okundu. Törene CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, Garnizon Komutanı Albay Şengezer Şimşek, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Baro Başkanı Ramazan Gedik, siyasi parti temsilcileri, askerler ve vatandaşlar da katıldı.

 

Törende konuşan Vali Türker Öksüz, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren çıkmış olduğu yurt gezilerinde, Anadolu'yu karış karış gezerek Kurtuluş Savaşı'nda destanlar yazan milletiyle buluşmuştur. Gerçekleştirdiği bu gezilerde malını, kanını, canını ortaya koymaktan çekinmeyen cefakâr Anadolu insanına şükranlarını sunarak, aynı zamanda vilayetlerin durumunu yerinde görmüş, savaşlarla yorgun düşen milletine moral vererek, gelecek için umut aşılamıştır" dedi.

 

Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, "Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha ilimizde konuk etmenin gururu ve sevincini hep birlikte yaşıyoruz. 6 Mart 1930'da Çatalpınar mevkiinden Burdur'umuza güneş gibi doğan Mustafa Kemal Atatürk, 94 yıl önce atalarımıza yaşattığı onuru ve coşkuyu; 94 yıl sonra aynı heyecanla yüreğimizde hissediyoruz. Bizler bu günü kutlarken sadece büyük bir kahramanın ilimize gelmesini kutlamakla kalmıyor, aynı zamanda onun ilkelerinin ülkemize verdiği bağımsızlık gücünü ve gelişmişlik düzeyini de kutluyoruz" diye konuştu.

 

6 Mart nedeniyle il genelinde düzenlenen atletizm yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin protokol üyeleri tarafından verilmesinin ardından tören sona erdi. Daha sonra kültür merkezinde etkinlikler yapıldı. (DHA)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.