Atatürk'ün gelişi SOLOTÜRK gösterisiyle kutlandı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 06.03.2024 - 17:16, Güncelleme: 06.03.2024 - 17:16
 

Atatürk'ün gelişi SOLOTÜRK gösterisiyle kutlandı

ISPARTA Atatürk'ün gelişi SOLOTÜRK gösterisiyle kutlandı
GAZİ Mustafa Kemal Atatürk'ün Isparta'nın Eğirdir ilçesine gelişinin 94. yılı SOLOTÜRK'ün de gösteri uçuşu yaptığı törenlerle kutlandı. Atatürk'ün Isparta'nın Eğirdir ilçesine gelişinin 94. yılı kutlama programı çelenk sunma töreniyle başladı. Programa Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Ahmet Aşık, Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, ilçe protokolü, öğrenciler ve yüzlerce vatandaş katıldı. Çelenk sunma töreninin ardından Kale Meydanı'ndan bando eşliğinde Yeşilada Mahallesi'ne yürüyen protokol ve vatandaşlar buradaki programa katıldı. Buradaki törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Eğirdir Akşemseddin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hasan Ayık yaptı. Ayık, "Bugün burada Cumhuriyetimizin 100. yılında, tarihin en gerçek kahramanlarından Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Eğirdir'imize ziyaretinin 94. yılını, ilk günkü heyecan ve coşku ile kutlamak ve anmak için toplanmış bulunmaktayız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 6 Mart 1930 Perşembe günü gece saat 02.00 sularında Eğirdir'e geldi ve gecenin sessizliği içinde dinlenmeye çekildi. Güneşin ilk ışıklarının aydınlattığı muhteşem Eğirdir manzarasını Demirköprü üzerinden kısa bir süre seyrettikten sonra Eğirdir Garı'na geçti. Eğirdirliler, Mustafa Kemal Atatürk'ü karşılamak için tren istasyonuna akın ederek o gün orayı mahşer gününe dönüştürmüşlerdi" dedi. Şiirler, Atatürk'ün sevdiği şarkıların seslendirilmesi, halk oyunları gösterileri, silah sergisi ile devam eden programın sonunda SOLOTÜRK gösteri uçuşu yaptı. Eğirdir'de ilk defa gösteri uçuşu yapan SOLOTÜRK'ü kent yaşayanları takip etti. (DHA)
ISPARTA Atatürk'ün gelişi SOLOTÜRK gösterisiyle kutlandı

GAZİ Mustafa Kemal Atatürk'ün Isparta'nın Eğirdir ilçesine gelişinin 94. yılı SOLOTÜRK'ün de gösteri uçuşu yaptığı törenlerle kutlandı.

Atatürk'ün Isparta'nın Eğirdir ilçesine gelişinin 94. yılı kutlama programı çelenk sunma töreniyle başladı. Programa Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Ahmet Aşık, Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, ilçe protokolü, öğrenciler ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Çelenk sunma töreninin ardından Kale Meydanı'ndan bando eşliğinde Yeşilada Mahallesi'ne yürüyen protokol ve vatandaşlar buradaki programa katıldı. Buradaki törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Eğirdir Akşemseddin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hasan Ayık yaptı. Ayık, "Bugün burada Cumhuriyetimizin 100. yılında, tarihin en gerçek kahramanlarından Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Eğirdir'imize ziyaretinin 94. yılını, ilk günkü heyecan ve coşku ile kutlamak ve anmak için toplanmış bulunmaktayız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 6 Mart 1930 Perşembe günü gece saat 02.00 sularında Eğirdir'e geldi ve gecenin sessizliği içinde dinlenmeye çekildi. Güneşin ilk ışıklarının aydınlattığı muhteşem Eğirdir manzarasını Demirköprü üzerinden kısa bir süre seyrettikten sonra Eğirdir Garı'na geçti. Eğirdirliler, Mustafa Kemal Atatürk'ü karşılamak için tren istasyonuna akın ederek o gün orayı mahşer gününe dönüştürmüşlerdi" dedi.

Şiirler, Atatürk'ün sevdiği şarkıların seslendirilmesi, halk oyunları gösterileri, silah sergisi ile devam eden programın sonunda SOLOTÜRK gösteri uçuşu yaptı. Eğirdir'de ilk defa gösteri uçuşu yapan SOLOTÜRK'ü kent yaşayanları takip etti. (DHA)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.