Deriyi sanata kazandıran eller

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 07.03.2024 - 16:01, Güncelleme: 07.03.2024 - 16:01
 

Deriyi sanata kazandıran eller

Deriyi sanata kazandıran eller
Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Azize Kahraman Halk Eğitimi Merkezi İşbirliğinde açılan Ahşap-Deri Boyutlama ve Yakma Kursu'na katılan genç ve yetişkin kursiyerler, parça derileri işleyerek sanat eserlerine dönüştürüyor. Muratpaşa Gençlik ve Spor Merkezi'nde kurs öğretmeni Ferda Eyisaraç'ın eğitmenliğinde sürdürülen kurslarda farklı özelliklerdeki deri çeşitleri üzerinde dövme, delme, dikme, yakma gibi teknik çalışmalar yapılıyor. Kursiyerler farklı modellerde omuzda, elde taşınabilen bilgisayar ve evrak çantası, para cüzdanı, kıyafet, kıyafet üzerine aksesuar, telefon kılıfı, çarık, yakma tekniği ile de üç boyutlu duvar panoları, süs eşyaları, daha birçok dekoratif obje üretiyor.SPOR VE SANAT BİRARADAMerkezde spor aktivitelerine katılan gençler bir yandan da deri işleme sanatını öğreniyor. Kurs öğretmeni Ferda Eyisaraç, 'Ahşap-Deri Boyutlama ve Yakma Kursu'na öğrenci verilerinin de ilgi gösterdiğini, deri parçalarını kesip-biçip-dikip-yakıp şekillendirerek değerlendirdiklerini söyledi. Eyisaraç, "Gençler, yetişkinler deriden muhteşem sanat eserleri üretiyor" dedi. Eyisaraç, sanat çalışmalarının mayıs ayında açılacak sergide görücüye çıkarılacağını ifade etti.KAPILAR HER YAŞ GRUBUNA AÇIKGençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, "Gençlik merkezlerimiz, her yaş grubuna hitap eden çeşitli spor ve kültürel aktiviteler ile hizmet sunuyor. Kapılarımız herkese açık. Deri sanatı kursumuza çocuklarımızın anne-balarının da katılması bizi heyecanlandırdı, mutlu etti. Genç ve yetişkinler bir arada çalışarak deri parçalarını sanat eserlerine dönüştürüyor" dedi.FOTOĞRAFLI
Deriyi sanata kazandıran eller

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Azize Kahraman Halk Eğitimi Merkezi İşbirliğinde açılan Ahşap-Deri Boyutlama ve Yakma Kursu'na katılan genç ve yetişkin kursiyerler, parça derileri işleyerek sanat eserlerine dönüştürüyor.

Muratpaşa Gençlik ve Spor Merkezi'nde kurs öğretmeni Ferda Eyisaraç'ın eğitmenliğinde sürdürülen kurslarda farklı özelliklerdeki deri çeşitleri üzerinde dövme, delme, dikme, yakma gibi teknik çalışmalar yapılıyor. Kursiyerler farklı modellerde omuzda, elde taşınabilen bilgisayar ve evrak çantası, para cüzdanı, kıyafet, kıyafet üzerine aksesuar, telefon kılıfı, çarık, yakma tekniği ile de üç boyutlu duvar panoları, süs eşyaları, daha birçok dekoratif obje üretiyor.

SPOR VE SANAT BİRARADA

Merkezde spor aktivitelerine katılan gençler bir yandan da deri işleme sanatını öğreniyor. Kurs öğretmeni Ferda Eyisaraç, 'Ahşap-Deri Boyutlama ve Yakma Kursu'na öğrenci verilerinin de ilgi gösterdiğini, deri parçalarını kesip-biçip-dikip-yakıp şekillendirerek değerlendirdiklerini söyledi. Eyisaraç, "Gençler, yetişkinler deriden muhteşem sanat eserleri üretiyor" dedi. Eyisaraç, sanat çalışmalarının mayıs ayında açılacak sergide görücüye çıkarılacağını ifade etti.

KAPILAR HER YAŞ GRUBUNA AÇIK

Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, "Gençlik merkezlerimiz, her yaş grubuna hitap eden çeşitli spor ve kültürel aktiviteler ile hizmet sunuyor. Kapılarımız herkese açık. Deri sanatı kursumuza çocuklarımızın anne-balarının da katılması bizi heyecanlandırdı, mutlu etti. Genç ve yetişkinler bir arada çalışarak deri parçalarını sanat eserlerine dönüştürüyor" dedi.

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.