İzmir'de zorunlu iniş yapan askeri helikopterin gövdesi de olay yerinden kaldırıldı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 07.03.2024 - 16:51, Güncelleme: 07.03.2024 - 16:51
 

İzmir'de zorunlu iniş yapan askeri helikopterin gövdesi de olay yerinden kaldırıldı

İzmir'de zorunlu iniş yapan askeri helikopterin gövdesi de olay yerinden kaldırıldı
Bahri KARATAŞ/URLA (İzmir), (DHA)-İZMİR'in Urla ilçesinde teknik arıza nedeniyle araziye zorunlu iniş yapan askeri helikopterin gövdesi de CH-47 Chinook nakliye helikopterinden halat sarkıtılarak olay yerinden götürüldü. İzmir Çiğli 2'nci Ana Jet Üssü'nden kalkan, içinde bir albay ve teğmen ile teknik astsubayın bulunduğu UH-1 tipi askeri helikopter, önceki gün saat 14.30 sıralarında teknik bir arıza nedeniyle Urla ilçesi Bademler Mahallesi Folkart Evleri'nin arkasındaki araziye zorunlu iniş yaptı. İniş sırasında Hava Kıdemli Astsubay Başçavuş Kazım Karabıyık, yaralandı. İhbarla bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Karabıyık, helikopterle önce Çiğli 2'nci Ana Jet Üssü'ne götürüldü, ardından hastaneye kaldırıldı. Helikopterdeki Pilot Albay Ali Palas ile Hava Teğmen İbrahim Demirci ise yara almadan kurtuldu.Öte yandan teknik ekipler, dün sabah saatlerinde helikopterin motorunu ve pervanelerini söktü. Kamyona yüklenen parçalar incelenmek üzere Çiğli 2'nci Ana Jet Üssü'ne götürüldü. Ekipler, bugün de helikopterin olay yerinde duran gövdesini, CH-47 Chinook nakliye helikopterinden halat sarkıtarak kaldırıp, üsse götürdü.(DHA)FOTOĞRAFLI
İzmir'de zorunlu iniş yapan askeri helikopterin gövdesi de olay yerinden kaldırıldı

Bahri KARATAŞ/URLA (İzmir), (DHA)-İZMİR'in Urla ilçesinde teknik arıza nedeniyle araziye zorunlu iniş yapan askeri helikopterin gövdesi de CH-47 Chinook nakliye helikopterinden halat sarkıtılarak olay yerinden götürüldü.

İzmir Çiğli 2'nci Ana Jet Üssü'nden kalkan, içinde bir albay ve teğmen ile teknik astsubayın bulunduğu UH-1 tipi askeri helikopter, önceki gün saat 14.30 sıralarında teknik bir arıza nedeniyle Urla ilçesi Bademler Mahallesi Folkart Evleri'nin arkasındaki araziye zorunlu iniş yaptı. İniş sırasında Hava Kıdemli Astsubay Başçavuş Kazım Karabıyık, yaralandı. İhbarla bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Karabıyık, helikopterle önce Çiğli 2'nci Ana Jet Üssü'ne götürüldü, ardından hastaneye kaldırıldı. Helikopterdeki Pilot Albay Ali Palas ile Hava Teğmen İbrahim Demirci ise yara almadan kurtuldu.

Öte yandan teknik ekipler, dün sabah saatlerinde helikopterin motorunu ve pervanelerini söktü. Kamyona yüklenen parçalar incelenmek üzere Çiğli 2'nci Ana Jet Üssü'ne götürüldü. Ekipler, bugün de helikopterin olay yerinde duran gövdesini, CH-47 Chinook nakliye helikopterinden halat sarkıtarak kaldırıp, üsse götürdü.(DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.