Vali Türker Öksüz’ün Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Mesajı

Mesajlar 18.03.2024 - 08:41, Güncelleme: 18.03.2024 - 08:41
 

Vali Türker Öksüz’ün Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Mesajı

Vali Türker Öksüz’ün Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Mesajı
Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale destanının kahramanlarını, istiklal ve istikbal için tereddütsüz toprağa düşerek makamların en güzeline mazhar olmuş tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyorum. Çanakkale Zaferi, tüm yokluk ve imkansızlıklara rağmen tarihi şanlı zaferlerle dolu bir milletin asli kimliğini bulduğu, adeta yeniden doğduğu bir dönüm noktasıdır. 1’inci Gazi Mecliste Burdur Mebusu olarak İlimizi temsil etmesiyle her zaman gurur vesilesi olarak gördüğümüz, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un, Çanakkale Zaferi’nin haberini Hicaz yolundayken El Muazzam istasyonunda kendisine ulaşmasından sonra, hıçkıra hıçkıra ağlayarak sevindiği, sonrasında "artık ölebilirim, gözlerim açık gitmez" dediği kadar önemli, milli mücadelemizin temellerinin atıldığı, özgürlüğe giden yoldaki ilk adımdır. Hiç şüphe yok ki aziz şehitlerimizin bizlere miras olarak bıraktığı bu vatanı, birlik ve beraberlik içinde güçlü ve müreffeh bir geleceğe taşımak, şühedanın aziz hatıralarını yaşatmanın en güzel yolu, her birimizin kutsal görevidir. Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Çanakkale Zaferini kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale’yi geçilmez kılarak destan yazan kahramanlarımızı, vatanımız, bağımsızlığımız, milli birlik ve bütünlüğümüz uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun.  
Vali Türker Öksüz’ün Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Mesajı

Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale destanının kahramanlarını, istiklal ve istikbal için tereddütsüz toprağa düşerek makamların en güzeline mazhar olmuş tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyorum.

Çanakkale Zaferi, tüm yokluk ve imkansızlıklara rağmen tarihi şanlı zaferlerle dolu bir milletin asli kimliğini bulduğu, adeta yeniden doğduğu bir dönüm noktasıdır.

1’inci Gazi Mecliste Burdur Mebusu olarak İlimizi temsil etmesiyle her zaman gurur vesilesi olarak gördüğümüz, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un, Çanakkale Zaferi’nin haberini Hicaz yolundayken El Muazzam istasyonunda kendisine ulaşmasından sonra, hıçkıra hıçkıra ağlayarak sevindiği, sonrasında "artık ölebilirim, gözlerim açık gitmez" dediği kadar önemli, milli mücadelemizin temellerinin atıldığı, özgürlüğe giden yoldaki ilk adımdır.

Hiç şüphe yok ki aziz şehitlerimizin bizlere miras olarak bıraktığı bu vatanı, birlik ve beraberlik içinde güçlü ve müreffeh bir geleceğe taşımak, şühedanın aziz hatıralarını yaşatmanın en güzel yolu, her birimizin kutsal görevidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Çanakkale Zaferini kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale’yi geçilmez kılarak destan yazan kahramanlarımızı, vatanımız, bağımsızlığımız, milli birlik ve bütünlüğümüz uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Ruhları şad olsun.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.