Erdemli’de avokado üreticilerine eğitim verildi

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 28.12.2021 - 13:51, Güncelleme: 28.12.2021 - 13:52
 

Erdemli’de avokado üreticilerine eğitim verildi

Erdemli’de avokado üreticilerine eğitim verildi
MERSİN’in Erdemli ilçesinde, Ziraat Odası ile Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü'ne (TAGEM) bağlı Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü işbirliğinde avokado yetiştiricilerine yönelik eğitim semineri verildi Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitim öncesinde konuşan Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Davut Keleş, Erdemli’de alternatif ürün olarak yetiştirilmeye başlanılan avokadonun gelişimini iyi yapılabilmesi için gerekli bakımlarının zamanında ve en iyi şekilde yapılası gerektiğini belirterek, "Son 3 yıldır Akdeniz ve Doğu Akdeniz kuşağında hızlı bir avokado dikiminin yapıldığını ifade eden Keleş, "Avokado geleceği olan bir meyve. Son yıllarda alternatif ürün olarak yoğun dikilmeye başlandı. Enstitü olarak biz de avokado yetiştiriciliğine yönelik AR-GE birimi oluşturarak ilk etapta 40 çeşit avokado dikimi yaparak araştırma çalışmalarına başladık. Üreticilerimizden isteğimiz dikim öncesi dikim yapacakları bölgeden toprak ve su analizi yaptırmaları buna göre dikim yapmalarıdır" dedi. Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin ise, ilçemizde genellikle narenciye ve domates yetiştiriciliği yapıldığını ifade ederek, "Bu ürünlerin yanında alternatif ürün olarak en çok tercih edilen ürün ise avokado olmaktadır. İlçemizde 119 dekarda 98 çiftçimiz avokado yetiştiriciliği yapmaktadır. Bilinçli çiftçi her zaman kazanır" dedi. Yaklaşık 80 üretici katıldığı seminer sonunda çiftçilere katılım belgesi verildi.    
Erdemli’de avokado üreticilerine eğitim verildi

MERSİN’in Erdemli ilçesinde, Ziraat Odası ile Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü'ne (TAGEM) bağlı Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü işbirliğinde avokado yetiştiricilerine yönelik eğitim semineri verildi

Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitim öncesinde konuşan Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Davut Keleş, Erdemli’de alternatif ürün olarak yetiştirilmeye başlanılan avokadonun gelişimini iyi yapılabilmesi için gerekli bakımlarının zamanında ve en iyi şekilde yapılası gerektiğini belirterek, "Son 3 yıldır Akdeniz ve Doğu Akdeniz kuşağında hızlı bir avokado dikiminin yapıldığını ifade eden Keleş, "Avokado geleceği olan bir meyve. Son yıllarda alternatif ürün olarak yoğun dikilmeye başlandı. Enstitü olarak biz de avokado yetiştiriciliğine yönelik AR-GE birimi oluşturarak ilk etapta 40 çeşit avokado dikimi yaparak araştırma çalışmalarına başladık. Üreticilerimizden isteğimiz dikim öncesi dikim yapacakları bölgeden toprak ve su analizi yaptırmaları buna göre dikim yapmalarıdır" dedi.
Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin ise, ilçemizde genellikle narenciye ve domates yetiştiriciliği yapıldığını ifade ederek, "Bu ürünlerin yanında alternatif ürün olarak en çok tercih edilen ürün ise avokado olmaktadır. İlçemizde 119 dekarda 98 çiftçimiz avokado yetiştiriciliği yapmaktadır. Bilinçli çiftçi her zaman kazanır" dedi.
Yaklaşık 80 üretici katıldığı seminer sonunda çiftçilere katılım belgesi verildi.

 

 

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.