Kurtulmuş: Gazze'deki katliama sessiz kalanlar da suçlu

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 20.03.2024 - 05:20, Güncelleme: 20.03.2024 - 05:20
 

Kurtulmuş: Gazze'deki katliama sessiz kalanlar da suçlu

Kurtulmuş: Gazze'deki katliama sessiz kalanlar da suçlu
Umutcan ÖREN/ ANKARA, (DHA)- TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Gazze'deki katliama sessiz kalanların da suçlu olduğunu belirterek, "Türkiye, terör örgütlerinin tamamına hiçbir ayrım gözetmeksizin karşı çıkmaktadır" dedi.TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis'teki Tören Salonu'nda büyükelçilerle iftarda bir araya geldi. Kurtulmuş, Gazze'de yaşananları lanetleyerek, "Öncelikle hepimiz gayet iyi biliyoruz ki insanlık tarihinin en zor, en büyük, en önemli krizlerinin, kaoslarının yaşandığı, büyük belirsizliklerin iç içe geçtiği bir dönemi yaşıyoruz. Bugün baktığımız zaman küresel iklim krizlerinden çevre krizlerine, düzensiz göç meselesinden iç çatışmalara ve ülkeler arasındaki huzursuzluklara kadar, yine Gazze'de son örneğini gördüğümüz uluslararası kuralları hiçe sayan insanlık dışı davranışlara kadar birçok alanda çoğunluğu insanların eliyle gerçekleşmiş büyük felaketlerle karşı karşıyayız. Çok açık söylemek gerekirse İsrail bu saldırılarla yeryüzünün her yerinde insanlık cephesinin canlanmasını sağlamıştır. Dünyanın dört bir tarafından 'yeter' sesleri gelmeye başladı. Dünyanın birçok yerinde gördüğümüz yeni tür savaşları arz etmek isterim. Ticaret savaşları, halkların arasında fitne fesat oluşturmuş, Orta Doğu'da, Asya'da can kayıplarına neden olmuştur. Gazze'deki katliama sessiz kalanlar da suçludur. Türkiye, terör örgütlerinin tamamına hiçbir ayrım gözetmeksizin karşı çıkmaktadır" ifadelerini kullandı.'DIŞ POLİTİKAMIZIN ANA EKSENİNE OTURTTUK'Kurtulmuş, uluslararası kamuoyuna çözüm çağrısı yaparak, şunları söyledi:"Sorunlar ne kadar büyük olursa olsun diplomasi masasının gücünü Türkiye olarak hiçbir zaman ihmal etmedik, diplomasiyi ötelemedik. Hem sorunların çözümü için karşılıklı rızaya dayalı müzakereleri açık tuttuk hem de diplomasinin bütün kanallarından istifade ettik. Dış politikamızın bir başka ayağı ise bölgesel ve küresel sorunların çözümü için küresel ölçekte adaletin temin edilmesini dış politikamızın ana eksenine oturttuk."'GAZZE'DE BİNLERCE İNSAN HAYATINI KAYBETTİ'Cibuti Ankara Büyükelçisi Aden Hüseyin Abdillahi de Gazze'de binlerce insanın hayatını kaybettiğini ifade ederek, soykırım yapıldığını dile getirdi. İftar, hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sonlandı. (DHA)FOTOĞRAFLI
Kurtulmuş: Gazze'deki katliama sessiz kalanlar da suçlu

Umutcan ÖREN/ ANKARA, (DHA)- TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Gazze'deki katliama sessiz kalanların da suçlu olduğunu belirterek, "Türkiye, terör örgütlerinin tamamına hiçbir ayrım gözetmeksizin karşı çıkmaktadır" dedi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis'teki Tören Salonu'nda büyükelçilerle iftarda bir araya geldi. Kurtulmuş, Gazze'de yaşananları lanetleyerek, "Öncelikle hepimiz gayet iyi biliyoruz ki insanlık tarihinin en zor, en büyük, en önemli krizlerinin, kaoslarının yaşandığı, büyük belirsizliklerin iç içe geçtiği bir dönemi yaşıyoruz. Bugün baktığımız zaman küresel iklim krizlerinden çevre krizlerine, düzensiz göç meselesinden iç çatışmalara ve ülkeler arasındaki huzursuzluklara kadar, yine Gazze'de son örneğini gördüğümüz uluslararası kuralları hiçe sayan insanlık dışı davranışlara kadar birçok alanda çoğunluğu insanların eliyle gerçekleşmiş büyük felaketlerle karşı karşıyayız. Çok açık söylemek gerekirse İsrail bu saldırılarla yeryüzünün her yerinde insanlık cephesinin canlanmasını sağlamıştır. Dünyanın dört bir tarafından 'yeter' sesleri gelmeye başladı. Dünyanın birçok yerinde gördüğümüz yeni tür savaşları arz etmek isterim. Ticaret savaşları, halkların arasında fitne fesat oluşturmuş, Orta Doğu'da, Asya'da can kayıplarına neden olmuştur. Gazze'deki katliama sessiz kalanlar da suçludur. Türkiye, terör örgütlerinin tamamına hiçbir ayrım gözetmeksizin karşı çıkmaktadır" ifadelerini kullandı.

'DIŞ POLİTİKAMIZIN ANA EKSENİNE OTURTTUK'

Kurtulmuş, uluslararası kamuoyuna çözüm çağrısı yaparak, şunları söyledi:

"Sorunlar ne kadar büyük olursa olsun diplomasi masasının gücünü Türkiye olarak hiçbir zaman ihmal etmedik, diplomasiyi ötelemedik. Hem sorunların çözümü için karşılıklı rızaya dayalı müzakereleri açık tuttuk hem de diplomasinin bütün kanallarından istifade ettik. Dış politikamızın bir başka ayağı ise bölgesel ve küresel sorunların çözümü için küresel ölçekte adaletin temin edilmesini dış politikamızın ana eksenine oturttuk."

'GAZZE'DE BİNLERCE İNSAN HAYATINI KAYBETTİ'

Cibuti Ankara Büyükelçisi Aden Hüseyin Abdillahi de Gazze'de binlerce insanın hayatını kaybettiğini ifade ederek, soykırım yapıldığını dile getirdi. İftar, hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sonlandı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.