Antalya'da ramazan topu geleneği, ses bombasıyla devam ediyor

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 20.03.2024 - 09:53, Güncelleme: 20.03.2024 - 09:53
 

Antalya'da ramazan topu geleneği, ses bombasıyla devam ediyor

Antalya'da ramazan topu geleneği, ses bombasıyla devam ediyor
Tunahan KIR/ANTALYA, (DHA)- ANTALYA'da Osmanlı döneminden kalma, 200 yıllık 'ramazan topu' geleneği artık ses bombası ile sürdürülüyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri, iftar saati geldiğinde ses bombası patlatıyor. Osmanlı döneminden bu yana ramazan ayında iftar vakti geldiğinde patlatılan 200 yıllık 'ramazan topu' geleneğinin yerini ses bombası aldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri, top atışında kullanılan bezlerin çevre kirliliğine yol açması, ses bombasının daha pratik ve kullanışlı olması nedeniyle bir süre önce 'ses bombası' uygulamaya geçti. İtfaiye ekipleri, iftar saatine yarım saat kala hazırlıklarını tamamlayarak istasyondan çıkıyor. İtfaiye personeli, iftar vakti geldiğinde kent merkezine ve diğer bölgelere eşit uzaklıktaki Cam Piramit'in bahçesinde ses bombasını kontrollü patlatıyor.'1800'LÜ YILLARDAN BU YANA SÜREGELEN ADET'Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Hürriyet İtfaiye İstasyonu'nda 7 senedir görev yapan itfaiye personeli Muhammet Güngörmüş, "Ramazan topu, 1800'lü yıllardan bu yana süregelen bir adet. Osmanlı zamanında akşam ezanın duyulmadığı bölgelerde, iftar saatinde vakti duyurabilmek için top atılmaya başlanmıştır. Günümüzde bu geleneği devam ettirmek için bir nevi ses bombası kullanıyoruz" diye konuştu. (DHA)FOTOĞRAFLI
Antalya'da ramazan topu geleneği, ses bombasıyla devam ediyor

Tunahan KIR/ANTALYA, (DHA)- ANTALYA'da Osmanlı döneminden kalma, 200 yıllık 'ramazan topu' geleneği artık ses bombası ile sürdürülüyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri, iftar saati geldiğinde ses bombası patlatıyor.

Osmanlı döneminden bu yana ramazan ayında iftar vakti geldiğinde patlatılan 200 yıllık 'ramazan topu' geleneğinin yerini ses bombası aldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri, top atışında kullanılan bezlerin çevre kirliliğine yol açması, ses bombasının daha pratik ve kullanışlı olması nedeniyle bir süre önce 'ses bombası' uygulamaya geçti. İtfaiye ekipleri, iftar saatine yarım saat kala hazırlıklarını tamamlayarak istasyondan çıkıyor. İtfaiye personeli, iftar vakti geldiğinde kent merkezine ve diğer bölgelere eşit uzaklıktaki Cam Piramit'in bahçesinde ses bombasını kontrollü patlatıyor.

'1800'LÜ YILLARDAN BU YANA SÜREGELEN ADET'

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Hürriyet İtfaiye İstasyonu'nda 7 senedir görev yapan itfaiye personeli Muhammet Güngörmüş, "Ramazan topu, 1800'lü yıllardan bu yana süregelen bir adet. Osmanlı zamanında akşam ezanın duyulmadığı bölgelerde, iftar saatinde vakti duyurabilmek için top atılmaya başlanmıştır. Günümüzde bu geleneği devam ettirmek için bir nevi ses bombası kullanıyoruz" diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.