BUCAK ZİRAAT ODASI BAŞKANI ÖZEL’DEN SERT AÇIKLAMA

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 20.03.2024 - 15:21, Güncelleme: 20.03.2024 - 16:15
 

BUCAK ZİRAAT ODASI BAŞKANI ÖZEL’DEN SERT AÇIKLAMA

Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel; Bucaklı çiftçiler, çiftçinin bankasında ihtiyaçları için dilenci durumuna düşürüldü.
Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel, gıda güvenliği ve ekonomik istikrar için tarım sektörü büyük öneme sahip oluğunu söylerken, Bucaklı çiftçiler, çiftçinin bankasında ihtiyaçları için dilenci durumuna düşürüldü. Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel yaptığı yazılı açıklamada, ülkemizin gıda güvenliği ve ekonomik istikrarı için tarım sektörü hayati öneme sahiptir. Tarım sektörünün olmazsa olmazı çiftçilerimiz, son günlerde yükselen girdi maliyetleri, değişen piyasa koşulları karşısında finansal sorunlarla karşı karşıya kaldığını belirtti. Bilal Özel “Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) geçtiğimiz hafta kredi büyümesini yavaşlatmayı hedefleyen tedbirler aldığını biliyoruz. Zirai krediler de zaman zaman yoğunluk olabildiğini, zirai kredilerin durmasının söz konusu olmadığı ve olamayacağını,  kredilerin aynı şartlarda devam edeceği haberlerini yakından takip etmekteyiz. Çiftçilerimizin finansal sorunlarını çözmek, tarım sektörünü desteklemek ve geliştirmek amacıyla  yıldır faaliyetine kesintisiz olarak devam etmektedir. Bucak şubesinde, çiftçinin bankasında çiftçilerimiz ihtiyaçları için dilenci pozisyona düşerek aylardır bekletilmektedirler. Kredi notu ve kredibilitesi uygun olan çiftlerin kredi taleplerinin genel müdürlüğe iletildiğini ve ilgili dosyaların Bankanın Genel Müdürlüğünce bekletildiğinin cevabını bankamızdan almaktayız. Çiftçilerin işletmelerini geliştirmek veya modernize etmelerine yönelik imkanların tanınması, finansal sıkıntılarına çiftçilerin bankası tarafından çözüm bulunması üreticimiz kadar tüketicilerimizin ve ülkemiz ekonomisinin yararına olacaktır. Bu bağlamda Hazine ve Maliye Bakanlığı yanı sıra çiftçinin bankası Genel Müdürlüğü ve diğer ilgililere konunun çözümü ve sürecin hızlandırılması için çağrı da bulunuyorum” dedi. 
Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel; Bucaklı çiftçiler, çiftçinin bankasında ihtiyaçları için dilenci durumuna düşürüldü.

Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel, gıda güvenliği ve ekonomik istikrar için tarım sektörü büyük öneme sahip oluğunu söylerken, Bucaklı çiftçiler, çiftçinin bankasında ihtiyaçları için dilenci durumuna düşürüldü.

Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel yaptığı yazılı açıklamada, ülkemizin gıda güvenliği ve ekonomik istikrarı için tarım sektörü hayati öneme sahiptir. Tarım sektörünün olmazsa olmazı çiftçilerimiz, son günlerde yükselen girdi maliyetleri, değişen piyasa koşulları karşısında finansal sorunlarla karşı karşıya kaldığını belirtti. Bilal Özel “Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) geçtiğimiz hafta kredi büyümesini yavaşlatmayı hedefleyen tedbirler aldığını biliyoruz. Zirai krediler de zaman zaman yoğunluk olabildiğini, zirai kredilerin durmasının söz konusu olmadığı ve olamayacağını,  kredilerin aynı şartlarda devam edeceği haberlerini yakından takip etmekteyiz. Çiftçilerimizin finansal sorunlarını çözmek, tarım sektörünü desteklemek ve geliştirmek amacıyla  yıldır faaliyetine kesintisiz olarak devam etmektedir. Bucak şubesinde, çiftçinin bankasında çiftçilerimiz ihtiyaçları için dilenci pozisyona düşerek aylardır bekletilmektedirler. Kredi notu ve kredibilitesi uygun olan çiftlerin kredi taleplerinin genel müdürlüğe iletildiğini ve ilgili dosyaların Bankanın Genel Müdürlüğünce bekletildiğinin cevabını bankamızdan almaktayız. Çiftçilerin işletmelerini geliştirmek veya modernize etmelerine yönelik imkanların tanınması, finansal sıkıntılarına çiftçilerin bankası tarafından çözüm bulunması üreticimiz kadar tüketicilerimizin ve ülkemiz ekonomisinin yararına olacaktır. Bu bağlamda Hazine ve Maliye Bakanlığı yanı sıra çiftçinin bankası Genel Müdürlüğü ve diğer ilgililere konunun çözümü ve sürecin hızlandırılması için çağrı da bulunuyorum” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.