Gölhisar Meslek Yüksekokulunda 21 Mart Dünya Ormancılık Gününde Protokol İmzalandı

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 22.03.2024 - 09:00, Güncelleme: 22.03.2024 - 09:00
 

Gölhisar Meslek Yüksekokulunda 21 Mart Dünya Ormancılık Gününde Protokol İmzalandı

Gölhisar Orman İşletme Müdürlüğü ve Gölhisar Meslek Yüksekokulu Ormancılık Bölümü işbirliğiyle 21 Mart Dünya Ormancılık Günü kapsamında bir dizi etkinlik düzenlendi.
Etkinlikler kapsamında ilk olarak saat 11:00'de fidan dikimi gerçekleştirildi. Gölhisar Orman İşletme Müdürlüğü personeli ve Gölhisar Meslek Yüksekokulu ormancılık bölümü öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen fidan dikim töreninde, gelecek nesiller için yeşil bir gelecek oluşturmak amacıyla onlarca fidan toprakla buluşturuldu. Fidan dikiminin ardından Gölhisar Meslek Yüksekokulu Ormancılık Bölümü konferans salonunda etkinliklere devam edildi. Etkinlikte, Doç. Dr. Özdemir ŞENTÜRK, orman ekosistemleri ve biyolojik çeşitlilik arasındaki ilişkiler hakkında bilgi verdi. ŞENTÜRK, orman ekosistemlerinin sağlığı, dayanıklılığı, esnekliği ve verimliliği gibi konularda biyolojik çeşitliliğin önemini vurguladı. Gölhisar Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Murat ERTİLAV ise ormancılık haftasının önemi ve bölüm öğrencilerinin mesleki yeterlilikleri üzerine konuşma yaptı. ERTİLAV, ormancılık mesleğinin önemini ve bu alandaki eğitimcilerin ve öğrencilerin sorumluluklarını dile getirdi. Gölhisar Orman İşletme Müdürü Ramazan BAŞARAN ise kurum bilgisi, işletme müdürlüğü olarak gerçekleştirdikleri faaliyetler ve ormancılık mesleği hakkında geniş bir sunum yaptı. BAŞARAN, Gölhisar'daki orman varlıklarının korunması ve geliştirilmesine yönelik çalışmalar hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Etkinliğin son bölümünde Gölhisar Orman İşletme Müdürlüğü ve Gölhisar Meslek Yüksekokulu Ormancılık Bölümü arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokol ile iki kurum arasında ormancılık haftası'na özel olarak imzalanan bu protokol, Gölhisar'da ormancılık alanında bilgi ve deneyimlerin paylaşılması ve ortak projelerin geliştirilmesi için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
Gölhisar Orman İşletme Müdürlüğü ve Gölhisar Meslek Yüksekokulu Ormancılık Bölümü işbirliğiyle 21 Mart Dünya Ormancılık Günü kapsamında bir dizi etkinlik düzenlendi.

Etkinlikler kapsamında ilk olarak saat 11:00'de fidan dikimi gerçekleştirildi. Gölhisar Orman İşletme Müdürlüğü personeli ve Gölhisar Meslek Yüksekokulu ormancılık bölümü öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen fidan dikim töreninde, gelecek nesiller için yeşil bir gelecek oluşturmak amacıyla onlarca fidan toprakla buluşturuldu.

Fidan dikiminin ardından Gölhisar Meslek Yüksekokulu Ormancılık Bölümü konferans salonunda etkinliklere devam edildi. Etkinlikte, Doç. Dr. Özdemir ŞENTÜRK, orman ekosistemleri ve biyolojik çeşitlilik arasındaki ilişkiler hakkında bilgi verdi. ŞENTÜRK, orman ekosistemlerinin sağlığı, dayanıklılığı, esnekliği ve verimliliği gibi konularda biyolojik çeşitliliğin önemini vurguladı.

Gölhisar Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Murat ERTİLAV ise ormancılık haftasının önemi ve bölüm öğrencilerinin mesleki yeterlilikleri üzerine konuşma yaptı. ERTİLAV, ormancılık mesleğinin önemini ve bu alandaki eğitimcilerin ve öğrencilerin sorumluluklarını dile getirdi.

Gölhisar Orman İşletme Müdürü Ramazan BAŞARAN ise kurum bilgisi, işletme müdürlüğü olarak gerçekleştirdikleri faaliyetler ve ormancılık mesleği hakkında geniş bir sunum yaptı. BAŞARAN, Gölhisar'daki orman varlıklarının korunması ve geliştirilmesine yönelik çalışmalar hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Etkinliğin son bölümünde Gölhisar Orman İşletme Müdürlüğü ve Gölhisar Meslek Yüksekokulu Ormancılık Bölümü arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokol ile iki kurum arasında ormancılık haftası'na özel olarak imzalanan bu protokol, Gölhisar'da ormancılık alanında bilgi ve deneyimlerin paylaşılması ve ortak projelerin geliştirilmesi için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.