Zelenski, Ukrayna’daki Müslüman toplumuyla iftara katıldı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 26.03.2024 - 10:54, Güncelleme: 26.03.2024 - 10:54
 

Zelenski, Ukrayna’daki Müslüman toplumuyla iftara katıldı

Zelenski, Ukrayna’daki Müslüman toplumuyla iftara katıldı
Vahdet AYAZ, (DHA)- Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, İslam dinine mensup Ukraynalı askerler, Kırım Tatar Milli Meclisi liderleri, Müslüman toplum ve din adamlarının temsilcileriyle birlikte iftara katıldı.Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, iftar kapsamında yaptığı açıklamada, “Geçen yıl yeni bir gelenek başlattık, mübarek Ramazan ayını birlikte kutlamak. Ülkemizin siyasi liderliği, askeri komutanlık, Ukrayna Müslüman toplumunun temsilcileri, Kırım Tatar Milli Meclisi ve diplomatik birlik, hep birlikte. Burada aynı birliktelik içinde olduğumuz için çok mutluyum. Birlik her zaman önemlidir, özellikle de hayat savaşın ve kötülüğün saldırılarının gölgesindeyken” dedi.Zelenski, Ukrayna ordusunda görev alan Müslüman askerlere seslenerek, “Ülkemizi ve özgürlüğümüzü savunan Ukrayna Savunma ve Güvenlik Güçlerinin bir parçası olan tüm Müslüman savaşçıları takdir etmek istiyorum. Cesaretleri için her bir savaşçımıza teşekkür ediyorum. Tüm topraklarımızın ve Kırım'ımızın kurtuluşunu yakınlaştıran herkese teşekkür ediyorum” dedi.VATAN İÇİN SAVAŞMAK HER MÜSLÜMAN İÇİN GÖREVDİRUkrayna Yüksek Şurası Üyesi ve Kırım Tatarı siyasetçi Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, iftar kapsamında yaptığı konuşmada, “Artık sadece vatandaşlık görevinizi değil, dini görevinizi de yerine getiriyorsunuz. Sonuçta, İslam'ın ilkelerine göre, vatanı için savaşmak her Müslüman için bir görevdir” dedi.
Zelenski, Ukrayna’daki Müslüman toplumuyla iftara katıldı

Vahdet AYAZ, (DHA)- Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, İslam dinine mensup Ukraynalı askerler, Kırım Tatar Milli Meclisi liderleri, Müslüman toplum ve din adamlarının temsilcileriyle birlikte iftara katıldı.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, iftar kapsamında yaptığı açıklamada, “Geçen yıl yeni bir gelenek başlattık, mübarek Ramazan ayını birlikte kutlamak. Ülkemizin siyasi liderliği, askeri komutanlık, Ukrayna Müslüman toplumunun temsilcileri, Kırım Tatar Milli Meclisi ve diplomatik birlik, hep birlikte. Burada aynı birliktelik içinde olduğumuz için çok mutluyum. Birlik her zaman önemlidir, özellikle de hayat savaşın ve kötülüğün saldırılarının gölgesindeyken” dedi.

Zelenski, Ukrayna ordusunda görev alan Müslüman askerlere seslenerek, “Ülkemizi ve özgürlüğümüzü savunan Ukrayna Savunma ve Güvenlik Güçlerinin bir parçası olan tüm Müslüman savaşçıları takdir etmek istiyorum. Cesaretleri için her bir savaşçımıza teşekkür ediyorum. Tüm topraklarımızın ve Kırım'ımızın kurtuluşunu yakınlaştıran herkese teşekkür ediyorum” dedi.

VATAN İÇİN SAVAŞMAK HER MÜSLÜMAN İÇİN GÖREVDİR

Ukrayna Yüksek Şurası Üyesi ve Kırım Tatarı siyasetçi Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, iftar kapsamında yaptığı konuşmada, “Artık sadece vatandaşlık görevinizi değil, dini görevinizi de yerine getiriyorsunuz. Sonuçta, İslam'ın ilkelerine göre, vatanı için savaşmak her Müslüman için bir görevdir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.