Yargıtay Başkanlığı seçiminin 4'üncü turundan da sonuç çıkmadı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 26.03.2024 - 12:08, Güncelleme: 26.03.2024 - 12:08
 

Yargıtay Başkanlığı seçiminin 4'üncü turundan da sonuç çıkmadı

Yargıtay Başkanlığı seçiminin 4'üncü turundan da sonuç çıkmadı
Tuğba SIR/ANKARA, (DHA)- YARGITAY Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle yapılan başkanlık seçiminin 4'üncü turunda da hiçbir aday salt çoğunluğu sağlayamadı. 5'inci turda da başkan belirlenemezse adaylar yeni seçim için başvuruda bulunacak.Yargıtay Başkanlığı görevine 24 Mart 2020'de seçilen Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresi iki gün önce doldu. Yüksek Mahkemenin 4 yıl boyunca görev yapacak yeni başkanını belirlemek için dün Yargıtay'da sandık kuruldu ve saat 08.00 itibarıyla Yargıtay üyeleri sandık başına gitti. Seçimin ilk 3 turunda hiçbir aday 348 olan Yargıtay üye sayısının salt çoğunluğu olan 175 oyu alamadı. Bugün ise 4'üncü tur oylaması yapıldı. 337 üyenin katılımıyla gerçekleşen oylamada, Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca 96, 3'üncü Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez 125, 3'üncü Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk ise 105 oy aldı. Ayrıca 4 oy boş kullanıldı ve 7 oy geçersiz sayıldı. 4'üncü tur oylamasından da sonuç çıkmayınca 5'inci tur oylamasına geçildi. Bu turda da salt çoğunluk sağlanamazsa yeniden adaylık başvurusu alınacak ve seçim tekrarlanacak. (DHA)
Yargıtay Başkanlığı seçiminin 4'üncü turundan da sonuç çıkmadı

Tuğba SIR/ANKARA, (DHA)- YARGITAY Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle yapılan başkanlık seçiminin 4'üncü turunda da hiçbir aday salt çoğunluğu sağlayamadı. 5'inci turda da başkan belirlenemezse adaylar yeni seçim için başvuruda bulunacak.

Yargıtay Başkanlığı görevine 24 Mart 2020'de seçilen Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresi iki gün önce doldu. Yüksek Mahkemenin 4 yıl boyunca görev yapacak yeni başkanını belirlemek için dün Yargıtay'da sandık kuruldu ve saat 08.00 itibarıyla Yargıtay üyeleri sandık başına gitti. Seçimin ilk 3 turunda hiçbir aday 348 olan Yargıtay üye sayısının salt çoğunluğu olan 175 oyu alamadı. Bugün ise 4'üncü tur oylaması yapıldı. 337 üyenin katılımıyla gerçekleşen oylamada, Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca 96, 3'üncü Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez 125, 3'üncü Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk ise 105 oy aldı. Ayrıca 4 oy boş kullanıldı ve 7 oy geçersiz sayıldı. 4'üncü tur oylamasından da sonuç çıkmayınca 5'inci tur oylamasına geçildi. Bu turda da salt çoğunluk sağlanamazsa yeniden adaylık başvurusu alınacak ve seçim tekrarlanacak. (DHA)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.