İstiklalden İstikbale Kurtuluşun Dansı etkinliği

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 27.03.2024 - 10:41, Güncelleme: 27.03.2024 - 10:41
 

İstiklalden İstikbale Kurtuluşun Dansı etkinliği

İstiklalden İstikbale Kurtuluşun Dansı etkinliği
Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)- BURDUR Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde 'İstiklalden İstikbale Kurtuluşun Dansı' etkinliği düzenlendi.Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Türk Halk Bilimi Uygulama Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından Cumhuriyetin 100'üncü yılı etkinlikleri kapsamında organize edilen program MAKÜ Konferans ve Sergi Salonu'nda gerçekleştirildi. Burdur Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanlığı, Türk Müziği Devlet Konservatuvarı halk oyunları ve müzik bölümleriyle Halk Bilim ve Sanat Topluluğu iş birliğinde gerçekleştirilen 'İstiklalden İstikbale Kurtuluşun Dansı' etkinliğine akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Kurtuluş Savaşı'nda tüm Anadolu coğrafyasının gösterdiği mücadelenin, her yöreye ait halk oyunları gösterileriyle sahnelendiği etkinliğin sonunda Mustafa Kemal Atatürk'ü İzmir'de karşılayan topluluk atabarı ile selam durdu. Finalde ise Mustafa Kemal Atatürk'ün Kocatepe duruşu silüet olarak sahnelendi. (DHA)FOTOĞRAFLI
İstiklalden İstikbale Kurtuluşun Dansı etkinliği

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)- BURDUR Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde 'İstiklalden İstikbale Kurtuluşun Dansı' etkinliği düzenlendi.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Türk Halk Bilimi Uygulama Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından Cumhuriyetin 100'üncü yılı etkinlikleri kapsamında organize edilen program MAKÜ Konferans ve Sergi Salonu'nda gerçekleştirildi. Burdur Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanlığı, Türk Müziği Devlet Konservatuvarı halk oyunları ve müzik bölümleriyle Halk Bilim ve Sanat Topluluğu iş birliğinde gerçekleştirilen 'İstiklalden İstikbale Kurtuluşun Dansı' etkinliğine akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kurtuluş Savaşı'nda tüm Anadolu coğrafyasının gösterdiği mücadelenin, her yöreye ait halk oyunları gösterileriyle sahnelendiği etkinliğin sonunda Mustafa Kemal Atatürk'ü İzmir'de karşılayan topluluk atabarı ile selam durdu. Finalde ise Mustafa Kemal Atatürk'ün Kocatepe duruşu silüet olarak sahnelendi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.