Soğanlı'nın tek erkek bez bebek üreticisi: Kadınların arasında beni gören şaşırıyor

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 02.04.2024 - 11:14, Güncelleme: 02.04.2024 - 11:14
 

Soğanlı'nın tek erkek bez bebek üreticisi: Kadınların arasında beni gören şaşırıyor

Soğanlı'nın tek erkek bez bebek üreticisi: Kadınların arasında beni gören şaşırıyor
Samed Aydın SUN-Metin DEĞİRMENCİ/YEŞİLHİSAR, (Kayseri), (DHA)- KAPADOKYA'nın girişi kapısı olarak bilinen Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesi Soğanlı Mahallesi'nde yaşayan Yavuz Aplak (53), 12 yaşında evin geçimini sağlayan annesine yardım etmek amacıyla bölgeye has bez bebek yapmayı öğrendi. Bölgenin tek erkek bebek üreticisi olan Apalak, 40 yıldır bez bebek üretimi yaptığını belirterek, "Bir erkek olarak ilk kez bez bebek yapıp ailesinin geçimini sağlayan ben oldum. Kadınların da olduğu en güzel bez bebek yapma yarışmasında da birinci oldum. Yerli ve yabancı turistler kadınların içinde benim bez bebek yaptığımı görünce şoke oluyorlar ve beni tebrik ediyorlar. Çok şaşırıyorlar" dedi.Kapadokya'nın giriş kapısı olarak bilinen Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesi Soğanlı Mahallesi'nde yaşayan Yavuz Aplak, 12 yaşında ailesinin geçimini bez bebek satarak sağlayan annesine destek olmak amacıyla bez bebek yapmaya başladı. Bölgenin ilk erkek bez bebek üreticisi olan Aplak, 40 yıldır yaptığı bez bebekleri satarak 4 farklı dil öğrendi. Bölgede yapılan ve kadınların da arasında olduğu 'en güzel bez bebek yapma' yarışmasında da birinci olan Yavuz Aplak, yerli ve yabancı turistlerin de dikkatini çekiyor.'ANNEME YARDIMCI OLMAK AMACIYLA BAŞLADIM'Bez bebek yaparak geçimini sağladığını belirten Yavuz Aplak, "Önceden annem yapar, ben satardım. Kimseden destek almadan kendi becerimle anneme bakarak bez bebek yapmayı öğrendim. 12 yaşından beri bebek yapıyorum. Anneme yardımcı olabilmek adına bu işi yapmaya başladım. Bir erkek olarak ilk kez bez bebek yapıp ailesinin geçimini sağlayan ben oldum. Kadınların da olduğu en güzel bez bebek yapma yarışmasında da birinci oldum. Yerli ve yabancı turistler kadınların içinde benim bez bebek yaptığımı görünce şoke oluyorlar ve beni tebrik ediyorlar. Çok şaşırıyorlar. Bazısı da bez bebekleri benim yaptığıma inanmıyor.Bez bebekler sayesinde bölgemize gelen turistlere sattığım oyuncak bebekler sayesinde 4 dil öğrendim. İlkokul mezunuyum ama turistlerle rahatlıkla anlaşabiliyorum" ifadelerini kullandı.Aplak'ın yengesi Ayşe Aplak ise, "Bize bakarak bez bebek yapmayı öğrendi. Şimdi bizi geçti. Yarışmada birinci oldu. Bizden daha iyi bebek yapıyor. Buraya gelen turistlerde çok şaşırıyor. 'O kadar kadının arasında bir erkek ne yapıyor?' diyorlar. Tebrik ediyorlar" dedi. (DHA)FOTOĞRAFLI
Soğanlı'nın tek erkek bez bebek üreticisi: Kadınların arasında beni gören şaşırıyor

Samed Aydın SUN-Metin DEĞİRMENCİ/YEŞİLHİSAR, (Kayseri), (DHA)- KAPADOKYA'nın girişi kapısı olarak bilinen Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesi Soğanlı Mahallesi'nde yaşayan Yavuz Aplak (53), 12 yaşında evin geçimini sağlayan annesine yardım etmek amacıyla bölgeye has bez bebek yapmayı öğrendi. Bölgenin tek erkek bebek üreticisi olan Apalak, 40 yıldır bez bebek üretimi yaptığını belirterek, "Bir erkek olarak ilk kez bez bebek yapıp ailesinin geçimini sağlayan ben oldum. Kadınların da olduğu en güzel bez bebek yapma yarışmasında da birinci oldum. Yerli ve yabancı turistler kadınların içinde benim bez bebek yaptığımı görünce şoke oluyorlar ve beni tebrik ediyorlar. Çok şaşırıyorlar" dedi.

Kapadokya'nın giriş kapısı olarak bilinen Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesi Soğanlı Mahallesi'nde yaşayan Yavuz Aplak, 12 yaşında ailesinin geçimini bez bebek satarak sağlayan annesine destek olmak amacıyla bez bebek yapmaya başladı. Bölgenin ilk erkek bez bebek üreticisi olan Aplak, 40 yıldır yaptığı bez bebekleri satarak 4 farklı dil öğrendi. Bölgede yapılan ve kadınların da arasında olduğu 'en güzel bez bebek yapma' yarışmasında da birinci olan Yavuz Aplak, yerli ve yabancı turistlerin de dikkatini çekiyor.

'ANNEME YARDIMCI OLMAK AMACIYLA BAŞLADIM'

Bez bebek yaparak geçimini sağladığını belirten Yavuz Aplak, "Önceden annem yapar, ben satardım. Kimseden destek almadan kendi becerimle anneme bakarak bez bebek yapmayı öğrendim. 12 yaşından beri bebek yapıyorum. Anneme yardımcı olabilmek adına bu işi yapmaya başladım. Bir erkek olarak ilk kez bez bebek yapıp ailesinin geçimini sağlayan ben oldum. Kadınların da olduğu en güzel bez bebek yapma yarışmasında da birinci oldum. Yerli ve yabancı turistler kadınların içinde benim bez bebek yaptığımı görünce şoke oluyorlar ve beni tebrik ediyorlar. Çok şaşırıyorlar. Bazısı da bez bebekleri benim yaptığıma inanmıyor.Bez bebekler sayesinde bölgemize gelen turistlere sattığım oyuncak bebekler sayesinde 4 dil öğrendim. İlkokul mezunuyum ama turistlerle rahatlıkla anlaşabiliyorum" ifadelerini kullandı.

Aplak'ın yengesi Ayşe Aplak ise, "Bize bakarak bez bebek yapmayı öğrendi. Şimdi bizi geçti. Yarışmada birinci oldu. Bizden daha iyi bebek yapıyor. Buraya gelen turistlerde çok şaşırıyor. 'O kadar kadının arasında bir erkek ne yapıyor?' diyorlar. Tebrik ediyorlar" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.