Çanta içinde sokağa bırakılan bebek, hastanede gözlem altında

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 29.12.2021 - 11:29, Güncelleme: 29.12.2021 - 11:38
 

Çanta içinde sokağa bırakılan bebek, hastanede gözlem altında

Çanta içinde sokağa bırakılan bebek, hastanede gözlem altında
 İZMİT’te, evin önüne çanta içinde bırakılıp, sokağa terk edilen 3 aylık kız bebeğin hastanede gözlem altındaki bakımı sürüyor. Sağlık durumu iyi olan bebek, ailesinin bulunmaması durumunda devlet korumasına alınacak. Olay, dün saat 20.00 sıralarında, Topçular Mahallesi Topçular Caddesi'nde meydana geldi. Evinin önüne bırakılan spor çantasından sesler geldiğini duyan Maha Sümeyye, içini kontrol etti. Bu sırada yaşadığı panikle etrafına bakınan Sümeyye, yoldan geçen kuryeyi durdurarak yardım istedi. Kurye Bilal Cançeker, çantayı açıp bebeği çıkarırken, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber verildi. Olay yerine gelen sağlık ekibi tarafından yapılan kontrollerde, kız bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu belirlendi. Bebek, kontrol amacıyla Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Alikahya Yerleşkesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne götürüldü. Burada birinci düzey yoğun bakıma alınan, 3 aylık olduğu belirtilen bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu ve vücudunda herhangi bir yara veya darp izine rastlanılmadığı öğrenildi. AİLE VE SOSYAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ’NE TESLİM EDİLECEK Sağlık durumu iyi olan ancak kontrolleri devam eden bebek, hastane sürecinin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkililerine teslim edilecek. Burada başlayan süreçten sonra terk edilen bebeğin ailesinin bulunamaması durumunda devlet koruması sağlanacak.  KAMERA KAYITLARI İNCELENİYOR Öte yandan polis ekipleri, bebeğin kim ya da kimler tarafından terk edildiğini belirlemek için araştırma başlattı. Polis, bölgedeki güvenlik kamerası kayıtlarını da incelemeye aldı. FOTOĞRAFLI  
Çanta içinde sokağa bırakılan bebek, hastanede gözlem altında

 İZMİT’te, evin önüne çanta içinde bırakılıp, sokağa terk edilen 3 aylık kız bebeğin hastanede gözlem altındaki bakımı sürüyor. Sağlık durumu iyi olan bebek, ailesinin bulunmaması durumunda devlet korumasına alınacak.

Olay, dün saat 20.00 sıralarında, Topçular Mahallesi Topçular Caddesi'nde meydana geldi. Evinin önüne bırakılan spor çantasından sesler geldiğini duyan Maha Sümeyye, içini kontrol etti. Bu sırada yaşadığı panikle etrafına bakınan Sümeyye, yoldan geçen kuryeyi durdurarak yardım istedi. Kurye Bilal Cançeker, çantayı açıp bebeği çıkarırken, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber verildi. Olay yerine gelen sağlık ekibi tarafından yapılan kontrollerde, kız bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu belirlendi. Bebek, kontrol amacıyla Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Alikahya Yerleşkesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne götürüldü. Burada birinci düzey yoğun bakıma alınan, 3 aylık olduğu belirtilen bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu ve vücudunda herhangi bir yara veya darp izine rastlanılmadığı öğrenildi.
AİLE VE SOSYAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ’NE TESLİM EDİLECEK
Sağlık durumu iyi olan ancak kontrolleri devam eden bebek, hastane sürecinin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkililerine teslim edilecek. Burada başlayan süreçten sonra terk edilen bebeğin ailesinin bulunamaması durumunda devlet koruması sağlanacak. 
KAMERA KAYITLARI İNCELENİYOR
Öte yandan polis ekipleri, bebeğin kim ya da kimler tarafından terk edildiğini belirlemek için araştırma başlattı. Polis, bölgedeki güvenlik kamerası kayıtlarını da incelemeye aldı.

FOTOĞRAFLI

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.