Atçılık ve Hippoterapi Merkezi, Otizmli Çocukları Atlarla Buluşturdu

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 03.04.2024 - 08:34, Güncelleme: 03.04.2024 - 08:34
 

Atçılık ve Hippoterapi Merkezi, Otizmli Çocukları Atlarla Buluşturdu

2 Nisan Otizm Farkındalık Günü, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) bünyesinde yer alan Atçılık ve Hippoterapi Merkezi'nin öncülüğünde, Burdur Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve MAKÜ Atlı Spor Topluluğu işbirliğiyle kutlandı. Etkinliğin açılışı, ilham verici konuşmalarla başladı.
Atçılık ve Hippoterapi Merkezi'nin Müdürü Prof. Dr. Şima Şahinduran, açılış konuşmasında özellikle atların ve çocukların arasındaki özel bağa vurgu yaptı. "Bugün burada, otizmli çocuklarımızı atlarımızla buluşturarak, onlara at sevgisini öğretmek ve unutulmaz bir deneyim yaşatmak istiyoruz. Her çocuk kendi hızında öğrenir, ve otizmli çocukların beyinleri eşsiz bir yapıya sahiptir. Doğru desteği ve fırsatları sağladığımızda, bu çocuklar toplum için büyük başarılar elde edebilir. Onların öğrenme sürecine tanık olmak ve bu yolculukta onlarla birlikte büyümek bizler için paha biçilemez." şeklinde duygularını ifade etti. Otizm Özel Bir Yetenek Zenginliğidir Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, otizmin bir zenginlik olduğunu ve otizmli çocukların topluma katkılarının önemine dikkat çekti. "Üniversitemiz, otizmli çocuklarımızı ve onların ailelerini desteklemeye devam edecek. Her 100 çocuktan birisinin otizm spektrumunda olduğunu unutmamalı ve bu çocukların özel yeteneklerini toplumun faydasına nasıl yönlendirebileceğimizi düşünmeliyiz. Bugün burada gerçekleşen etkinlik, bu konudaki farkındalığı artırmada önemli bir adımdır. Katkıda bulunan herkese teşekkürlerimi sunuyor, çocuklarımızın her birine sevgilerimi gönderiyorum" dedi. Etkinlik, MAKÜ'nün İstiklal Yerleşkesindeki At Maneji'nde düzenlendi ve bir festival havasında geçti. Çocuklar, etkinlik boyunca müzik eşliğinde çeşitli oyunlar oynadılar ve yüz boyama gibi aktivitelerle eğlenceli vakit geçirdiler. Ayrıca, çocuklar at manejindeki atlara binme fırsatı buldular, bu deneyim onlara hayvanlarla etkileşim kurma ve yeni beceriler öğrenme şansı verdi. Etkinlik, otizmli çocuklara yönelik toplumsal farkındalığı artırma ve onların sosyal becerilerini geliştirmeye yönelik önemli bir girişim olarak kaydedildi.
2 Nisan Otizm Farkındalık Günü, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) bünyesinde yer alan Atçılık ve Hippoterapi Merkezi'nin öncülüğünde, Burdur Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve MAKÜ Atlı Spor Topluluğu işbirliğiyle kutlandı. Etkinliğin açılışı, ilham verici konuşmalarla başladı.

Atçılık ve Hippoterapi Merkezi'nin Müdürü Prof. Dr. Şima Şahinduran, açılış konuşmasında özellikle atların ve çocukların arasındaki özel bağa vurgu yaptı. "Bugün burada, otizmli çocuklarımızı atlarımızla buluşturarak, onlara at sevgisini öğretmek ve unutulmaz bir deneyim yaşatmak istiyoruz. Her çocuk kendi hızında öğrenir, ve otizmli çocukların beyinleri eşsiz bir yapıya sahiptir. Doğru desteği ve fırsatları sağladığımızda, bu çocuklar toplum için büyük başarılar elde edebilir. Onların öğrenme sürecine tanık olmak ve bu yolculukta onlarla birlikte büyümek bizler için paha biçilemez." şeklinde duygularını ifade etti.

Otizm Özel Bir Yetenek Zenginliğidir

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, otizmin bir zenginlik olduğunu ve otizmli çocukların topluma katkılarının önemine dikkat çekti. "Üniversitemiz, otizmli çocuklarımızı ve onların ailelerini desteklemeye devam edecek. Her 100 çocuktan birisinin otizm spektrumunda olduğunu unutmamalı ve bu çocukların özel yeteneklerini toplumun faydasına nasıl yönlendirebileceğimizi düşünmeliyiz. Bugün burada gerçekleşen etkinlik, bu konudaki farkındalığı artırmada önemli bir adımdır. Katkıda bulunan herkese teşekkürlerimi sunuyor, çocuklarımızın her birine sevgilerimi gönderiyorum" dedi.

Etkinlik, MAKÜ'nün İstiklal Yerleşkesindeki At Maneji'nde düzenlendi ve bir festival havasında geçti. Çocuklar, etkinlik boyunca müzik eşliğinde çeşitli oyunlar oynadılar ve yüz boyama gibi aktivitelerle eğlenceli vakit geçirdiler. Ayrıca, çocuklar at manejindeki atlara binme fırsatı buldular, bu deneyim onlara hayvanlarla etkileşim kurma ve yeni beceriler öğrenme şansı verdi. Etkinlik, otizmli çocuklara yönelik toplumsal farkındalığı artırma ve onların sosyal becerilerini geliştirmeye yönelik önemli bir girişim olarak kaydedildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.