BUCAK ZİRAAT ODASI BAŞKANI ÖZEL,YENİ GÜNDEM KURAKLIK

Gündem 09.04.2024 - 12:44, Güncelleme: 09.04.2024 - 12:44
 

BUCAK ZİRAAT ODASI BAŞKANI ÖZEL,YENİ GÜNDEM KURAKLIK

Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel, bölgede yağışsız bir kış ve baharın yaşanmasından dolayı gündemin kuraklık olduğunu belirtti.
  Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel, bölgede yağışsız bir kış ve baharın yaşanmasından dolayı gündemin kuraklık olduğunu belirtti.  Özel şöyle dedi "Ülkemizde her geçen gün su kaynakları hızla tükeniyor. Artan nüfus ya da iklim değişikliğinin etkileri gibi sorunlardan dolayı suya ulaşmakta daha da zorlanacağız.  Tatlı su kaynaklarının çoğalması  artık imkansız hale geldi. Yapmamız gereken tek şey elimizde bulunan tatlı su kaynaklarını koruyabilmek olacak. Tedbirler alıp, suyumuzu tasarruflu kullanmazsak kuraklığın bedeli ağır olacak.       Yaşam için gerekli ilk şart olan tatlı suyun sürdürülebilir kullanımını sağlamalıyız.     Hızlı bir şekilde tatlı suyun tasarruf tedbirlerini hayata geçirmeliyiz.   Okullarda su kullanımı ve tasarruf konuları öncelikli olarak müfredata dahil edilmelidir.    Denizlere akan sular kontrol altına alınmalı.   Yağmur suları değerlendirilmelidir.   Derelere boşa akan sular yeraltı sularına destek verecek şekilde projelendirilmelidir.     Büyük çatılarda biriken yağmur suları bitki sulamada kullanacak şekilde depolanmalıdır.   Gri su kullanımı artırılmalıdır.   Bu yapmamız gereken önlemler tükenmekte olan temel yaşam kaynağımızın sadece bir kısmını oluşturmaktadır. Su kaynaklarımız tükenmeden, tedbirlerimizi almak zorundayız" dedi.   
Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel, bölgede yağışsız bir kış ve baharın yaşanmasından dolayı gündemin kuraklık olduğunu belirtti.

 

Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel, bölgede yağışsız bir kış ve baharın yaşanmasından dolayı gündemin kuraklık olduğunu belirtti.  Özel şöyle dedi "Ülkemizde her geçen gün su kaynakları hızla tükeniyor. Artan nüfus ya da iklim değişikliğinin etkileri gibi sorunlardan dolayı suya ulaşmakta daha da zorlanacağız.

 Tatlı su kaynaklarının çoğalması  artık imkansız hale geldi. Yapmamız gereken tek şey elimizde bulunan tatlı su kaynaklarını koruyabilmek olacak. Tedbirler alıp, suyumuzu tasarruflu kullanmazsak kuraklığın bedeli ağır olacak.

 

 

  Yaşam için gerekli ilk şart olan tatlı suyun sürdürülebilir kullanımını sağlamalıyız.

 

  Hızlı bir şekilde tatlı suyun tasarruf tedbirlerini hayata geçirmeliyiz.

 

Okullarda su kullanımı ve tasarruf konuları öncelikli olarak müfredata dahil edilmelidir.

 

 Denizlere akan sular kontrol altına alınmalı.

 

Yağmur suları değerlendirilmelidir.

 

Derelere boşa akan sular yeraltı sularına destek verecek şekilde projelendirilmelidir.

 

  Büyük çatılarda biriken yağmur suları bitki sulamada kullanacak şekilde depolanmalıdır.

 

Gri su kullanımı artırılmalıdır.

 

Bu yapmamız gereken önlemler tükenmekte olan temel yaşam kaynağımızın sadece bir kısmını oluşturmaktadır.

Su kaynaklarımız tükenmeden, tedbirlerimizi almak zorundayız" dedi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.