Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP Genel Başkanı Özel'e kapımız açık

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 17.04.2024 - 07:55, Güncelleme: 17.04.2024 - 07:55
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP Genel Başkanı Özel'e kapımız açık

Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP Genel Başkanı Özel'e kapımız açık
Kaan ULU/ ANKARA, (DHA)- CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, "CHP Genel Başkanı Sayın Özel’e kapımız açık. Ele alacağımız konu başlıklarımız çok, ziyarete geldikleri anda oturur konuşuruz" dedi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki Kabine Toplantısının ardından bahçede, medya kuruluşlarının Cumhurbaşkanlığı muhabirleri ile sohbet etti. Erdoğan, gazetecilere çay ve meyve suyu ikram etti. Basın mensupları ile birlikte çay içip sohbet eden Erdoğan, aynı zamanda muhabirlerin sorularını da cevapladı. Erdoğan, 'Diplomasi trafiğiniz bayram sonrası bir hayli hareketli, gündeminizde neler var?' sorusuna, "Mesela Tanzanya Cumhurbaşkanı Türkiye’ye gelecek. Tanzanya, Afrika’nın önemli bir ülkesi. Bu nedenle onun Türkiye’ye gelişi çok çok önemli. Onlarla atacağımız adımlar diplomatik konuların yanında yatırımlar açısından da önemli fırsatları barındırıyor" dedi.'TÜRKİYE VE IRAK OLARAK MÜNASEBETLERİMİZİ FARKLI BİR ZEMİNE OTURTACAĞIZ'Erdoğan, 'Önümüzdeki günlerde bir de Bağdat ziyaretiniz olacak. Hangi konular gündemde? Terörle mücadelede yeni aşama diyebilir miyiz?' sorusuna ise şöyle yanıt verdi:"Özellikle Irak tarafı bizim bu ziyaretimize çok önem veriyor. Bu ziyaretle birlikte Türkiye ve Irak olarak münasebetlerimizi farklı bir zemine oturtacağız. Ziyaretimizin gündem başlıklarının en önemlilerinden biri de su meselesi. Su konusunda bizden bazı talepleri oldu, bu konuları çalışıyoruz. Bu konuyu onlarla çözmenin gayreti içinde olacağız. Onlar da zaten bu işi çözelim istiyorlar. Adımlarımızı bu istikamette atacağız. Bir de Türkiye’ye doğal gaz ve petrol akışı konuları var, onları da ele almanın gayreti içerisinde olacağız. Bağdat ziyaretimizin ardından dönüşte Erbil’e de bir ziyaret yapabiliriz, oradaki yetkililerle de görüşmeler yapabiliriz. Arkadaşlarımız bu konu ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor."'SAYIN ÖZEL’E KAPIMIZ AÇIK'Erdoğan, 'Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bir ziyareti söz konusuydu, tarih netleşti mi?' sorusuna, "Sayın Putin ile sık sık telefon görüşmeleri gerçekleştiriyoruz. Türkiye ziyareti ile ilgili henüz tarih netleşmedi. Bu konu da inanıyorum ki en kısa sürede netleşecektir" cevabını verdi.'CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL'E KAPIMIZ AÇIK'Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in sizden randevu istediği konuşuluyor. Bu talebe yanıtınız ne olur?' sorusuna ise "CHP Genel Başkanı Sayın Özel’e kapımız açık. Ele alacağımız konu başlıklarımız çok, ziyarete geldikleri anda oturur konuşuruz" cevabını verdi.'ÖĞRETMEN ATAMALARI FAZLA UZAMAYACAK'Cumhurbaşkanı Erdoğan, son olarak 'Öğretmen ataması söz konusu mu?' sorusuna da "Öğretmen atamaları fazla uzamayacak, yakında bir miktar atama yapacağız. Ancak şimdi rakam vermek doğru olmaz. Milli Eğitim Bakanımız konuyu çalışıyor" diye yanıt verdi. (DHA) FOTOĞRAFLI
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP Genel Başkanı Özel'e kapımız açık

Kaan ULU/ ANKARA, (DHA)- CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, "CHP Genel Başkanı Sayın Özel’e kapımız açık. Ele alacağımız konu başlıklarımız çok, ziyarete geldikleri anda oturur konuşuruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki Kabine Toplantısının ardından bahçede, medya kuruluşlarının Cumhurbaşkanlığı muhabirleri ile sohbet etti. Erdoğan, gazetecilere çay ve meyve suyu ikram etti. Basın mensupları ile birlikte çay içip sohbet eden Erdoğan, aynı zamanda muhabirlerin sorularını da cevapladı. Erdoğan, 'Diplomasi trafiğiniz bayram sonrası bir hayli hareketli, gündeminizde neler var?' sorusuna, "Mesela Tanzanya Cumhurbaşkanı Türkiye’ye gelecek. Tanzanya, Afrika’nın önemli bir ülkesi. Bu nedenle onun Türkiye’ye gelişi çok çok önemli. Onlarla atacağımız adımlar diplomatik konuların yanında yatırımlar açısından da önemli fırsatları barındırıyor" dedi.

'TÜRKİYE VE IRAK OLARAK MÜNASEBETLERİMİZİ FARKLI BİR ZEMİNE OTURTACAĞIZ'

Erdoğan, 'Önümüzdeki günlerde bir de Bağdat ziyaretiniz olacak. Hangi konular gündemde? Terörle mücadelede yeni aşama diyebilir miyiz?' sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

"Özellikle Irak tarafı bizim bu ziyaretimize çok önem veriyor. Bu ziyaretle birlikte Türkiye ve Irak olarak münasebetlerimizi farklı bir zemine oturtacağız. Ziyaretimizin gündem başlıklarının en önemlilerinden biri de su meselesi. Su konusunda bizden bazı talepleri oldu, bu konuları çalışıyoruz. Bu konuyu onlarla çözmenin gayreti içinde olacağız. Onlar da zaten bu işi çözelim istiyorlar. Adımlarımızı bu istikamette atacağız. Bir de Türkiye’ye doğal gaz ve petrol akışı konuları var, onları da ele almanın gayreti içerisinde olacağız. Bağdat ziyaretimizin ardından dönüşte Erbil’e de bir ziyaret yapabiliriz, oradaki yetkililerle de görüşmeler yapabiliriz. Arkadaşlarımız bu konu ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor."

'SAYIN ÖZEL’E KAPIMIZ AÇIK'

Erdoğan, 'Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bir ziyareti söz konusuydu, tarih netleşti mi?' sorusuna, "Sayın Putin ile sık sık telefon görüşmeleri gerçekleştiriyoruz. Türkiye ziyareti ile ilgili henüz tarih netleşmedi. Bu konu da inanıyorum ki en kısa sürede netleşecektir" cevabını verdi.

'CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL'E KAPIMIZ AÇIK'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in sizden randevu istediği konuşuluyor. Bu talebe yanıtınız ne olur?' sorusuna ise "CHP Genel Başkanı Sayın Özel’e kapımız açık. Ele alacağımız konu başlıklarımız çok, ziyarete geldikleri anda oturur konuşuruz" cevabını verdi.

'ÖĞRETMEN ATAMALARI FAZLA UZAMAYACAK'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son olarak 'Öğretmen ataması söz konusu mu?' sorusuna da "Öğretmen atamaları fazla uzamayacak, yakında bir miktar atama yapacağız. Ancak şimdi rakam vermek doğru olmaz. Milli Eğitim Bakanımız konuyu çalışıyor" diye yanıt verdi. (DHA) 

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.