Vaşak, Kangal köpeklerinden ağaca tırmanarak kurtuldu

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 17.04.2024 - 13:40, Güncelleme: 17.04.2024 - 13:40
 

Vaşak, Kangal köpeklerinden ağaca tırmanarak kurtuldu

Vaşak, Kangal köpeklerinden ağaca tırmanarak kurtuldu
Uğur YİĞİT/SİVAS, (DHA)- SİVAS’ın Hafik ilçesinde Kangal köpeklerinin takip ettiği nesli tükenme tehlikesindeki ‘vaşak’ ağaca çıkarak kurtuldu. O anlar çobanlar tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.Hafik ilçesine bağlı Topçuyeni köyü kırsalında sürü otlatan çobanın Kangal köpekleri, arazide vaşak görüp, peşine düştü. Ormanın hayaleti olarak bilinen ve nesli tükenme tehlikesi altında bulunan vaşak, koşarak ağaca tırmandı. Köpekler de bir süre ağacın altında bekleyerek vaşağın inmesini bekledi. Çobanların Kangal köpeklerini uzaklaştırılmasının ardından vaşak ağaçtan inerek bölgeden koşarak ayrıldı. O anlar, çobanlar tarafından cep telefonuyla kayda alındı. (DHA)FOTOĞRAFLI
Vaşak, Kangal köpeklerinden ağaca tırmanarak kurtuldu

Uğur YİĞİT/SİVAS, (DHA)- SİVAS’ın Hafik ilçesinde Kangal köpeklerinin takip ettiği nesli tükenme tehlikesindeki ‘vaşak’ ağaca çıkarak kurtuldu. O anlar çobanlar tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Hafik ilçesine bağlı Topçuyeni köyü kırsalında sürü otlatan çobanın Kangal köpekleri, arazide vaşak görüp, peşine düştü. Ormanın hayaleti olarak bilinen ve nesli tükenme tehlikesi altında bulunan vaşak, koşarak ağaca tırmandı. Köpekler de bir süre ağacın altında bekleyerek vaşağın inmesini bekledi. Çobanların Kangal köpeklerini uzaklaştırılmasının ardından vaşak ağaçtan inerek bölgeden koşarak ayrıldı. O anlar, çobanlar tarafından cep telefonuyla kayda alındı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.