Burdur'da Muhabbet Geceleri geleneği yaşatılıyor

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 24.04.2024 - 10:31, Güncelleme: 24.04.2024 - 10:31
 

Burdur'da Muhabbet Geceleri geleneği yaşatılıyor

Burdur'da Muhabbet Geceleri geleneği yaşatılıyor
Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)- BURDUR'da önceki yıllarda evlerde yapılan 'Muhabbet Geceleri' geleneği sipsi sanatçısı ve Yaşayan İnsan Hazinesi Ödülü sahibi Mehmet Bedel tarafından yaşatılıyor.Burdur'da 45 yıldır sipsi yapımı ve icrasını yapan, 2020 yılı Şubat ayında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan 'Yaşayan İnsan Hazinesi Ödülü' alan Mehmet Bedel, 2009 yılında vefat eden Burdurlu ressam ve gazeteci İliçin Çetiner'in İnönü Mahallesi'ndeki yaklaşık 100 yıllık iki katlı ahşap evini varislerinden satın aldı. Bedel, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkıları ile Kültür Evi olarak orijinaline uygun şekilde restore ettirdiği evde şehir dışından gelenlere Muhabbet Geceleri etkinliği düzenliyor. Mehmet Bedel önceki yıllarda evlerde yapılan Muhabbet Geceleri geleneğini hem tanıtıyor hem de yaşatıyor. Bu kültürün unutulmaması ve gelecek nesillere aktarılması için çalıştıklarını söyleyen Mehmet Bedel, Muhabbet Geceleri geleneğinin kaybolmaya yüz tuttuğunu söyledi. Bedel, "Muhabbet Geceleri 50- 60 yıl önce köylerde, evlerde gençler arasında yapılan müzikli bir eğlenceydi ama bu artık unutulmaya başladı. Son yıllarda yapan yok. Bize bu konuda bazı talepler oldu. Tur firmalarından da talep geldi, bunu başlattık. Bunu devamlı yapmak istiyoruz. Restore ettiğim konakta Aziziye köyünün Muhabbet Geceleri'ni ayda bir burada yapmaya çalışacağız" dedi. (DHA)FOTOĞRAFLI
Burdur'da Muhabbet Geceleri geleneği yaşatılıyor

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)- BURDUR'da önceki yıllarda evlerde yapılan 'Muhabbet Geceleri' geleneği sipsi sanatçısı ve Yaşayan İnsan Hazinesi Ödülü sahibi Mehmet Bedel tarafından yaşatılıyor.

Burdur'da 45 yıldır sipsi yapımı ve icrasını yapan, 2020 yılı Şubat ayında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan 'Yaşayan İnsan Hazinesi Ödülü' alan Mehmet Bedel, 2009 yılında vefat eden Burdurlu ressam ve gazeteci İliçin Çetiner'in İnönü Mahallesi'ndeki yaklaşık 100 yıllık iki katlı ahşap evini varislerinden satın aldı. Bedel, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkıları ile Kültür Evi olarak orijinaline uygun şekilde restore ettirdiği evde şehir dışından gelenlere Muhabbet Geceleri etkinliği düzenliyor. Mehmet Bedel önceki yıllarda evlerde yapılan Muhabbet Geceleri geleneğini hem tanıtıyor hem de yaşatıyor.

Bu kültürün unutulmaması ve gelecek nesillere aktarılması için çalıştıklarını söyleyen Mehmet Bedel, Muhabbet Geceleri geleneğinin kaybolmaya yüz tuttuğunu söyledi. Bedel, "Muhabbet Geceleri 50- 60 yıl önce köylerde, evlerde gençler arasında yapılan müzikli bir eğlenceydi ama bu artık unutulmaya başladı. Son yıllarda yapan yok. Bize bu konuda bazı talepler oldu. Tur firmalarından da talep geldi, bunu başlattık. Bunu devamlı yapmak istiyoruz. Restore ettiğim konakta Aziziye köyünün Muhabbet Geceleri'ni ayda bir burada yapmaya çalışacağız" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.