MAKÜ, SMA Hastası Eflinsu İçin Tek Yürek Oldu

Yaşam (Akca Gazete) - Akca Gazete | 05.01.2022 - 09:17, Güncelleme: 05.01.2022 - 09:25
 

MAKÜ, SMA Hastası Eflinsu İçin Tek Yürek Oldu

Burdur’da Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) İlahiyat Fakültesi öncülüğünde MAKÜ öğrencileri tarafından Antalya'da yaşayan Spinal Muskuler Atrofi yani SMA Tip-1 hastası Eflinsu Tural'a destek olmak ve SMA hastalığına dikkat çekmek için 'Çocuk Şenliği' etkinliği düzenledi.
  MAKÜ Konferans ve Sergi Salonu’nda düzenlenen ‘Çocuk Şenliği’ etkinliğinde çocuklar için interaktif oyunlar, yüz boyama, çocuk halk oyunları, palyaço, çizgi film karakterleri, çocuk konseri ve ödüllü çocuk yarışmaları yapıldı. Etkinlikte çocuklar gönüllerince eğlendi.   Etkinlikte Eflinsu için hazırlanan farkındalık videosu da izlendi. Programın sonunda SMA Tip-1 Eflinsu Tural’ın tedavisinde kullanılmak üzere yardım toplandı.   Eflinsu Tural’ın eniştesi Mustafa Yılmaz etkinlik sonrasında bir konuşma yaparak; “Bu güzel organizasyon için MAKÜ yetkililerinin hepsine çok teşekkür ediyorum. Hepsinden Allah razı olsun bize böyle bir fırsat verdiler. Eflinsu Antalya’nın Kepez ilçesinde yaşıyor. SMA Tip 1 hastası. SMA çok hızlı ilerleyen bir kas hastalığı. Biz aile olarak Eflinsu’nun elinden tutmaya çalışıyoruz. Çocuklarımızı burada görüyorsunuz, koşuyorlar, oynuyorlar. Yeri geliyor kızıyoruz, bağırıyoruz, hepimiz aynıyız, anneyiz, babayız. Ama bu kız (Eflinsu) sadece hızlı ilerleyen bir kas hastalığına sahip olduğu için maalesef dünyanın en pahalı tedavisine sahip. Bu hastalığın 2 milyon 167 bin küsur dolarla tedavisi var. Tedavi olduğu zaman %95 iyileşebiliyor, bizim çocuklarımız gibi koşup, oynayabiliyor. Gördünüz az önce hepsi ne güzel mutlulukla oynadılar. Eflinsu’nun da böyle bir tedavi fırsatı var. Hep beraber başarabiliriz. Destek istiyoruz, yardım istiyoruz. Dışarıda bir standımız var, oraya desteklerini birçok misafirlerimiz verdi. Hepsinden Allah razı olsun. Sizden tek ricamız lütfen SMA farkındalığına dikkat çekin. Lütfen desteklerinizi bu çocuklardan esirgemeyin. Lütfen duyarsız kalmayalım.” İfadelerini kullandı. Etkinlik, çocukların hep bir ağızdan “Hayat Bayram Olsa” şarkısının söylenmesi ile sona erdi.  
Burdur’da Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) İlahiyat Fakültesi öncülüğünde MAKÜ öğrencileri tarafından Antalya'da yaşayan Spinal Muskuler Atrofi yani SMA Tip-1 hastası Eflinsu Tural'a destek olmak ve SMA hastalığına dikkat çekmek için 'Çocuk Şenliği' etkinliği düzenledi.

 

MAKÜ Konferans ve Sergi Salonu’nda düzenlenen ‘Çocuk Şenliği’ etkinliğinde çocuklar için interaktif oyunlar, yüz boyama, çocuk halk oyunları, palyaço, çizgi film karakterleri, çocuk konseri ve ödüllü çocuk yarışmaları yapıldı. Etkinlikte çocuklar gönüllerince eğlendi.

 

Etkinlikte Eflinsu için hazırlanan farkındalık videosu da izlendi. Programın sonunda SMA Tip-1 Eflinsu Tural’ın tedavisinde kullanılmak üzere yardım toplandı.

 

Eflinsu Tural’ın eniştesi Mustafa Yılmaz etkinlik sonrasında bir konuşma yaparak; “Bu güzel organizasyon için MAKÜ yetkililerinin hepsine çok teşekkür ediyorum. Hepsinden Allah razı olsun bize böyle bir fırsat verdiler. Eflinsu Antalya’nın Kepez ilçesinde yaşıyor. SMA Tip 1 hastası. SMA çok hızlı ilerleyen bir kas hastalığı. Biz aile olarak Eflinsu’nun elinden tutmaya çalışıyoruz. Çocuklarımızı burada görüyorsunuz, koşuyorlar, oynuyorlar. Yeri geliyor kızıyoruz, bağırıyoruz, hepimiz aynıyız, anneyiz, babayız. Ama bu kız (Eflinsu) sadece hızlı ilerleyen bir kas hastalığına sahip olduğu için maalesef dünyanın en pahalı tedavisine sahip. Bu hastalığın 2 milyon 167 bin küsur dolarla tedavisi var. Tedavi olduğu zaman %95 iyileşebiliyor, bizim çocuklarımız gibi koşup, oynayabiliyor. Gördünüz az önce hepsi ne güzel mutlulukla oynadılar. Eflinsu’nun da böyle bir tedavi fırsatı var. Hep beraber başarabiliriz. Des tek istiyoruz, yardım istiyoruz. Dışarıda bir standımız var, oraya desteklerini birçok misafirlerimiz verdi. Hepsinden Allah razı olsun. Sizden tek ricamız lütfen SMA farkındalığına dikkat çekin. Lütfen desteklerinizi bu çocuklardan esirgemeyin. Lütfen duyarsız kalmayalım.” İfadelerini kullandı.

Etkinlik, çocukların hep bir ağızdan “Hayat Bayram Olsa” şarkısının söylenmesi ile sona erdi.

 

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Foto Galeride Aç
Fotoğraf albümüne giderek fotoğraf(lara) yorum yazabilir yada fotoğraf(ları) sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.