MAKÜ’de Minik Öğrenciler İçin Bilim Etkinlikleri Düzenlendi

Eğitim (Akca Gazete) - Akca Gazete | 10.01.2022 - 15:47, Güncelleme: 10.01.2022 - 15:47
 

MAKÜ’de Minik Öğrenciler İçin Bilim Etkinlikleri Düzenlendi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi faaliyetleri kapsamında ‘Bilim Haftası 2022’ etkinlikleri düzenlendi.
Bilim etkinlikleri, Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi, Çocuk ve Bilim Topluluğu ve Mehmet Akif Ersoy Anaokulu iş birliğinde 3-7 Ocak 2022 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Okul öncesi dönemde bilim etkinlikleri, Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hacer Tekerci koordinatörlüğünde, erken dönemden itibaren çocuklara bilimsel düşünme becerilerinin kazandırılması ve yaşadıkları dünyayı bilimsel bakış açısıyla anlamlandırma çabasını desteklemek amacıyla tasarlanan projelerle Okul Öncesi Anabilim Dalı’nda öğrenim gören öğretmen adaylarının ‘Okul Öncesi Eğitim Programları’ ve ‘Erken Çocuklukta Fen Eğitimi’ dersleri kapsamında aldıkları pedagojik eğitimi uygulamaya dönüştürerek öğretmenlik deneyimlerini arttırmaktalar. Bu çerçevede MAKÜ Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından MAKÜ Anaokulu öğrencileri ile erken dönemde farklı bilim temaları ile, ‘Canlıların yeraltı yaşamı, karıncaların dünyası, kelebeğin yaşam döngüsü, basit makinalar, mimarlık atölyesi, su dünyası, solucanlar ve tırtıllar, ışık ve gölge vb.’ öğrenme sürecini planlayarak, farklı yöntem ve teknikler ile gün boyu çocuklarla beraber çalışmalar gerçekleştirildi.  Ayrıca gerçekleştirilen uygulamalar ile bilimsel düşünebilen ve bilimi gerçek anlamda uygulayabilen öğretmenlerin yetiştirilmesi de amaçlanmakta. MAKÜ Anaokulundaki etkinliklere Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Savi Çakar, Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kılınç ile birlikte katılarak ‘Bilim Haftası 2022’ bilim atölyelerini ziyaret ederek öğretmen adayları ve çocuklar ile bir araya geldi. Rektör Korkmaz atölyeleri ziyaret ederek yapılan çalışmalara yönelik öğretmen adaylarından bilgi aldı. Öğretmen adaylarının derslerde almış oldukları teorik bilgileri, eğitim ortamlarında pratiğe dönüştürmelerinin eğitimin niteliğini artırma açısından önemli olduğunu vurgulayan Rektör Korkmaz, üniversite olarak uygulamalı eğitime önem verdiklerini, böylece öğrencilerin yaparak-yaşayarak ve deneyimleyerek daha fazla tecrübe kazandıklarını ifade etti. Bu tür etkinliklerle uygulamalı eğitim ortamlarını oluşturan Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürüne, Çocuk ve Bilim Topluluğu ve MAKÜ Anaokulu yönetimine teşekkür etti.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi faaliyetleri kapsamında ‘Bilim Haftası 2022’ etkinlikleri düzenlendi.

Bilim etkinlikleri, Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi, Çocuk ve Bilim Topluluğu ve Mehmet Akif Ersoy Anaokulu iş birliğinde 3-7 Ocak 2022 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Okul öncesi dönemde bilim etkinlikleri, Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hacer Tekerci koordinatörlüğünde, erken dönemden itibaren çocuklara bilimsel düşünme becerilerinin kazandırılması ve yaşadıkları dünyayı bilimsel bakış açısıyla anlamlandırma çabasını desteklemek amacıyla tasarlanan projelerle Okul Öncesi Ana bilim Dalı’nda öğrenim gören öğretmen adaylarının ‘Okul Öncesi Eğitim Programları’ ve ‘Erken Çocuklukta Fen Eğitimi’ dersleri kapsamında aldıkları pedagojik eğitimi uygulamaya dönüştürerek öğretmenlik deneyimlerini arttırmaktalar.

Bu çerçevede MAKÜ Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından MAKÜ Anaokulu öğrencileri ile erken dönemde farklı bilim temaları ile, ‘Canlıların yeraltı yaşamı, karıncaların dünyası, kelebeğin yaşam döngüsü, basit makinalar, mimarlık atölyesi, su dünyası, solucanlar ve tırtıllar, ışık ve gölge vb.’ öğrenme sürecini planlayarak, farklı yöntem ve teknikler ile gün boyu çocuklarla beraber çalışmalar gerçekleştirildi.  Ayrıca gerçekleştirilen uygulamalar ile bilimsel düşünebilen ve bilimi gerçek anlamda uygulayabilen öğretmenlerin yetiştirilmesi de amaçlanmakta.

MAKÜ Anaokulundaki etkinliklere Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Savi Çakar, Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kılınç ile birlikte katılarak ‘ Bilim Haftası 2022’ bilim atölyelerini ziyaret ederek öğretmen adayları ve çocuklar ile bir araya geldi. Rektör Korkmaz atölyeleri ziyaret ederek yapılan çalışmalara yönelik öğretmen adaylarından bilgi aldı. Öğretmen adaylarının derslerde almış oldukları teorik bilgileri, eğitim ortamlarında pratiğe dönüştürmelerinin eğitimin niteliğini artırma açısından önemli olduğunu vurgulayan Rektör Korkmaz, üniversite olarak uygulamalı eğitime önem verdiklerini, böylece öğrencilerin yaparak-yaşayarak ve deneyimleyerek daha fazla tecrübe kazandıklarını ifade etti. Bu tür etkinliklerle uygulamalı eğitim ortamlarını oluşturan Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürüne, Çocuk ve Bilim Topluluğu ve MAKÜ Anaokulu yönetimine teşekkür etti.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.