Kumluca'da su baskınından zarar gören seralarda inceleme

Dünya (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 12.01.2022 - 11:09, Güncelleme: 12.01.2022 - 11:09
 

Kumluca'da su baskınından zarar gören seralarda inceleme

ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü (BATEM) ve Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) ekipleri, 30 Aralık Perşembe gecesi yaşanan su baskını sonrası zarar gören tarım alanlarında inceleme yaptı.
BATEM Bitki Sağlığı Bölüm Başkanı Dr. İlker Kurbetli, BATEM Sebzecilik ve Süs Bitkileri Bölümünde Araştırmacı Dr. Ramazan Özalp, TARSİM Ar-Ge Müdür Yardımcısı Dr. Erol Yalçınkaya, TARSİM Bitkisel Ürün Sigortaları Hasar Müdürü Fevziye Kayılı, TARSİM Antalya Bölge Müdürü Gökçe Tüketmez, TARSİM Antalya Bölge Müdür Yardımcısı Özlem Turan, TARSİM Antalya Bölge Uzmanı Aytaç Küçük Kumluca'da inceleme yaptı. Mavikent, Beykonak, Kum, Göksu ve Hacıveliler mahallelerinde su baskınından zarar gören seraların incelemesinde Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce de yer aldı. Ekipler, baskından zarar gören seralardaki ürünlerin ne kadar etkilendiğini, bitki saçaklarında çürüme olup olmadığını, biber, patlıcan, domates ve salatalık fidanlarındaki meyve veriminde azalma olup olmadığı baktı. Ekipler, inceleme sonuçlarının rapor haline getirip Tarım ve Orman Bakanlığı'na sunacak.   İnceleme hakkında bilgi veren Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce, "Bakanlık çiftçilerimizden TARSİM yaptıranlara yüzde 50 hibe desteği veriyor. Dere yataklarının ve sel tahliye kanallarının ıslah edilmemesi yüzünden her yıl aynı manzarayı yaşıyoruz" dedi.
ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü (BATEM) ve Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) ekipleri, 30 Aralık Perşembe gecesi yaşanan su baskını sonrası zarar gören tarım alanlarında inceleme yaptı.

BATEM Bitki Sağlığı Bölüm Başkanı Dr. İlker Kurbetli, BATEM Sebzecilik ve Süs Bitkileri Bölümünde Araştırmacı Dr. Ramazan Özalp, TARSİM Ar-Ge Müdür Yardımcısı Dr. Erol Yalçınkaya, TARSİM Bitkisel Ürün Sigortaları Hasar Müdürü Fevziye Kayılı, TARSİM Antalya Bölge Müdürü Gökçe Tüketmez, TARSİM Antalya Bölge Müdür Yardımcısı Özlem Turan, TARSİM Antalya Bölge Uzmanı Aytaç Küçük Kumluca'da inceleme yaptı. Mavikent, Beykonak, Kum, Gök su ve Hacıveliler mahallelerinde su baskınından zarar gören seraların incelemesinde Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce de yer aldı. Ekipler, baskından zarar gören seralardaki ürünlerin ne kadar etkilendiğini, bitki saçaklarında çürüme olup olmadığını, biber, patlıcan, domates ve salatalık fidanlarındaki meyve veriminde azalma olup olmadığı baktı. Ekipler, inceleme sonuçlarının rapor haline getirip Tarım ve Orman Bakanlığı'na sunacak.


 

İnceleme hakkında bilgi veren Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce, "Bakanlık çiftçilerimizden TARSİM yaptıranlara yüzde 50 hibe desteği veriyor. Dere yataklarının ve sel tahliye kanallarının ıslah edilmemesi yüzünden her yıl aynı manzarayı yaşıyoruz" dedi.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.