MAKÜ’de 60 Ton Evrak Geri Dönüşüme Kazandırılıyor

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 21.01.2022 - 10:38, Güncelleme: 21.01.2022 - 10:38
 

MAKÜ’de 60 Ton Evrak Geri Dönüşüme Kazandırılıyor

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından yaklaşık 60 ton evrak geri dönüşüme gönderilecek.
MAKÜ’de arşiv çalışmaları için kurulan komisyonlar tarafından verilen eğitimler sonrası birimlerdeki arşivlerde biriken evrakların imhası için Devlet Arşiv Başkanlığından alınan uygun görüş ve olurlar sonrasında yaklaşık 60 ton evrak geri dönüşüme  kazandırılarak birçok üniversiteye örnek olmaktadır. MAKÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Süleyman Yarar konu hakkında yaptığı açıklamada; “Üniversitemiz kurum arşiv çalışmaları Devlet Arşiv Hizmetleri Hakkında Yönetmelik hükümleri doğrultusunda yapılmakta olup; arşiv çalışmaları Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığınca yürütülmektedir. Arşiv çalışmalarımız 2021 Mart ayında başlamıştır. Arşiv çalışmaları için birimlerimizde komisyonlar kurulmuş ve bu komisyon üyelerine 8 Nisan 2021 tarihinde Devlet Arşivler Başkanlığınca eğitim verilmiştir. Arşiv eğitimi sonrasında birimlerimizde devirlik ve imhalık evraklar ayrıştırılmıştır. İmhalık evraklarımızın imhası için Devlet Arşiv Başkanlığının uygun görüşü ve ilgili birimlerden gerekli olurlar alınmıştır. Sonra Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı hizmet binasında yer alan kurum arşivine getirilmiştir. Arşiv çalışmaları sonrası yaklaşık 60 ton civarında evrak, geri dönüşüme gönderilecektir. Üniversitemizim bu kurum arşiv çalışması birçok üniversiteye örnek olmaktadır. Saklama süresi 101 yıl olan öğrenci dosyaları ve personel özlük dosyalarının dijitale aktarma işlemleri de devam etmektedir.” dedi.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından yaklaşık 60 ton evrak geri dönüşüme gönderilecek.

MAKÜ’de arşiv çalışmaları için kurulan komisyonlar tarafından verilen eğitimler sonrası birimlerdeki arşivlerde biriken evrakların imhası için Devlet Arşiv Başkanlığından alınan uygun görüş ve olurlar sonrasında yaklaşık 60 ton evrak geri dönüşüme  kazandırılarak birçok üniversiteye örnek olmaktadır.

MAKÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Süleyman Yarar konu hakkında yaptığı açıklamada; “Üniversitemiz kurum arşiv çalışmaları Devlet Arşiv Hizmetleri Hakkında Yönetmelik hükümleri doğrultusunda yapılmakta olup; arşiv çalışmaları Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığınca yürütülmektedir. Arşiv çalışmalarımız 2021 Mart ayında başlamıştır. Arşiv çalışmaları için birimlerimizde komisyonlar kurulmuş ve bu komisyon üyelerine 8 Nisan 2021 tarihinde Devlet Arşivler Başkanlığınca eğitim verilmiştir. Arşiv eğitimi sonrasında birimlerimizde devirlik ve imhalık evraklar ayrıştırılmıştır. İmhalık evraklarımızın imhası için Devlet Arşiv Başkanlığının uygun görüşü ve ilgili birimlerden gerekli olurlar alınmıştır. Sonra Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı hizmet binasında yer alan kurum arşivine getirilmiştir. Arşiv çalışmaları sonrası yaklaşık 60 ton civarında evrak, geri dönüşüme gönderilecektir. Üniversitemizim bu kurum arşiv çalışması birçok üniversiteye örnek olmaktadır. Saklama süresi 101 yıl olan öğrenci dosyaları ve personel özlük dosyalarının dijitale aktarma işlemleri de devam etmektedir.” dedi.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.